Jump to content

Ureznice M3 za slepu rupu


ManicP

Preporučeni Komentari

Nista njemu u vendajzu ne fali, kada vec ima cetvrtku. Mrzi me da se prijavljujem da vidim cenu, ali po iskustvu nekih ureznica, masinskih, od po nekoliko biljada komad, nemam neke osnova za procenu niske cene. :) 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

3 hours ago, Nesic said:

Kad postanem Winter Soldier prelazim na mašinsko urezivanje :D

Ja to sve režem aku bušilicom u aluminijum. Samo na kvačilu smanjim silu, umočim ureznicu u alkohol i cepaj. Ni jednu ureznicu tako još nisam slomio čak ni u slepoj rupi. Ručno jesam, u slepoj rupi u ladnjaku od jedno 10kg :) 

Kritičan momenat je promeniti smer okretanja na šrafilici i odviti ureznicu M3 da ne pukne ali ide i to lepo. I podmazati alkoholom da se ne lepi aluminijum na alat, isto važi i za bušenje. Alkohol radi posao a ne mora posle dodatno da se čisti i pere.

U gvožđu isto, urezivao M6 i M8 u kutiji debeloj 2mm. Tu nauljim ureznicu i isto udri šrafilicom. Slepe rupe već nisam probavao.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Da ne ostanemo kratki ovde, evo slika, pa tražimo predlog. Skidanje vrha na završnoj (bez prstena) raditi do žute ili crvene linije? Ako radimo otvor burgijom 2.4mm, onda vrh završne možemo skidati recimo do nekih 2.3mm prečnika?

Zar ne bi mogli isto uraditi i na prvoj i drugoj ureznici, barem skinuti vrh, poravnati je?

SC_0489.png.46c35b2af49666ce2680d23955613d4e.png

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

 

Samo nemoj zaboraviti da probaš na nekom otpadnom komadu, istog kvaliteta, koliko je urezani navoj tesan. Nekad je dovoljno urezati samo DRUGOM ureznicom jer su zavrtnji koje kupujemo-dobijamo različitog kvaliteta. Nekad su bitno manjeg prečnika od nazivne mere, i imaju previše zazora ako se uradi i treći prolaz. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

19 hours ago, Leonardo said:

 

...jer su zavrtnji koje kupujemo-dobijamo različitog kvaliteta. Nekad su bitno manjeg prečnika od nazivne mere, i imaju previše zazora ako se uradi i treći prolaz. 

Leo, počeo sam da kupujem šrafovsku robu samo u Okovu. Košta malo više ali mi se zavrtnji čine 3 klase iznad ovih iz Šrafka i inih.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...