Jump to content

Yamaha C4


Ikaro

Preporučeni Komentari

Navedeni preamp povremeno prekida na selektoru ulaza.Nije oksid, prljavština, mrtav lem, izgleda prekida na samim spojevima između kontakata i vodova prema štampi (ti spojevi su kao male pop-nitne)Ako je neko imao ovakve probleme sa C4 ili sličnim modelima, značila bi mi ta informacija, ako rešim da kupim drugi uređaj kao "dobrovoljnog davaoca" preklopnika, ne bi uopšte bila dobra varijanta da i taj uređaj ima istu grešku :hyper::dubbio:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 4
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Ovo Nelson Pass u svojim service manualima opisuje kao "Random Component Failure"... Isto se dešava i u drugim uređajima. Npr. Arcam Alpha 8 integrisano pojačalo, isti kvar. Isto pojačalo kod drugog poznanika, nema kvara. Meni je preklopnik koji sam kupio potpuno nov, ispoljio iste simptome posle svega nekoliko nedelja upotrebe. Promena preklopnika rešila problem. Da li se isplati kupiti ceo uređaj zarad jednog dela? Ne bih rekao, prvo bih ipak pokušao naći adekvatan deo za zamenu. Niko ne garantuje da drugi primerak ima taj deo koji će biti dugovečniji.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ipak ovaj uređaj ima lepih godina, pa sam pomislio na kupovinu nekog ampa koji ima isti preklopnik, a cenovno je u nižoj klasi (na oglasima ima jedna Yamaha za 50e)Valjda nisam te sreće da je rađeno za svaki drugi model drugi preklopnik.Ako ima novih preklopnika naravno ne bih razmišljao o ovakvim egzibicijama i rizicima!Hvala na odgovoru i naravno značila bi mi informacija gde bi eventualno mogao da se nađe nov preklopnik. :drinks:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Valjda nisam te sreće da je rađeno za svaki drugi model drugi preklopnik.

Drugi model skoro sto posto ima drugačiji preklopnik ako nije iz iste serije. Nemoj misliti da je samo fasada promenjena, nije to Yugo :)Najsigurnije je da pre kupovine nađeš service manual za uređaj koji misliš da bi mogao da posluži kao donator delova, pogledaš kako izgleda na štampanoj pločici, pogledaš oznaku modela preklopnika, i te podatke uporediš sa podacima za uređaj koji imaš, vizualno i mehanički moraju biti identični. ako nisu, imaćeš dva uređaja, ali jednom i dalje neće biti ispravan preklopnik...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...