Jump to content

ZAŠTO !!!! su dobri mini(ili ti nearfield) monitori toliko skupi ?


chakija

Preporučeni Komentari

Ovih dana se opasno nosim mislju da uzmem neke near field monitore koje bih koristio kao hi-fi zvucnike za slusanje muzike uz komp.Medjutim, sto sam vise gledao sta se nudi to mi nekako sve manje jasno zasto su neki monitori tipa K&H toliko skupi i zasto toliko bolje sviraju od konkurencije ? Jel to do drajvera ? Skretnice ?Zasto se isti ne bi mogli napraviti u domacoj radinosti -sta je ograničavajuci faktor?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 18
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Čuo sam i bolje, ali ovi MS16 (Behringer) bolje sviraju od bilo kog računarskog 2.0 ili 2.1 seta koji sam do sada mogao da čujem, a sada već svako koga znam, kod kuće ima komp i par nečega za sviruljanje. Profi NFM mora da bude skoro ili skoro pa skroz savršen za predviđenu namenu. 1m razmaka levo desno i 1m razmaka do slušaoca. Onda je to pravi setap za NFM i tek onda može da se adekvatno prati šta se dešava iza mikrofona, miksete... Složi dobro pojačalo, male kutije, poštenu skretnicu i dva korektna drajvera i saberi koliko će da te košta. Teško da možeš da skockaš konkurentnu stvar Behringeru. Poenta je da moraju biti mali, sa pristojnim odzivom kako dinamičkim, tako i frekventnim... Ja sam davno sebi skockao nešto i bilo je odlično za tu namenu, i onda se produkcija preselila u Kinu i eto ti ga... Najvažnija stavka je ne podleći kompromisu. Za nekih 9.850 već može da se kupi JBL NFM... http://www.mitrosmusic.com/proizvod/6440-JBL-C1PRO-Two-Way-Professional-Compact-Loudspeaker/ ali nema pojačala, za pola te cene Behringer nudi ovaj MS16 sa sve pojačalom.... Poslušaš jednog i drugog kada odeš u prodavnicu i shvatiš razliku...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma sto vise citam sve sam vise sludjen. Mnogo ljudi hvali behringera ali ih jos vise kudi. Meni je za oko pao ovaj B1031A koji za 8560din po komadu zaista nudi mnogo i deluje mi kud i kamo ozbiljnije nego m16. http://www.mitrosmusic.com/proizvod/6609-Behringer-TRUTH-B1030A-CENA-PO-KOMADU/. Video sam kako izgledaju kutije i imao sam prilike malo da ih opipam. Deluju dobro napravljene, bar sto se drvenarije tice. Na zalost nisam ih cuo.Ono sto me nervira su monitori od 2-3k evra i vise. ŠTA tu može toliko da košta ?Verujem da cena samih drajvera i elektonike zajedno sa drvenarijom kosta max petinu te cene. Voleo bih kada bi mi neko pojasnio o cemu se radi?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ono sto me nervira su monitori od 2-3k evra i vise. ŠTA tu može toliko da košta ?Verujem da cena samih drajvera i elektonike zajedno sa drvenarijom kosta max petinu te cene. Voleo bih kada bi mi neko pojasnio o cemu se radi?

Seti se priče o gospodinu po imenu Junji Kimura...Seti se priče o pojačalu koje je napravio, seti se cene uređaja, seti se šta u tom pojačalu ima i seti se obrazloženja koje je dato na pitanje zašto toliko košta kada su svi sastavni delovi tek manje od desetog dela prodajne cene...Podsetnik: GC...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

...Najvažnija stavka je ne podleći kompromisu...

gospodo, pričamo o zvučnicima od 6-7 litara u cenovnom razredu do 100-njak evara. Za par. Ili kvartet.

Verovatno je to dosta skupo. Naročito ako to neko planira da sluša u trouglu čija hipotenuza nije veća od 1. metra.

Za iste novce može da kupi i pristojne :L3000: . Na mesto levog minimonitora može da stavi stalak za slušalice (napr staklenu glavu Betovena) a na mesto desnog zvučnika posudu za :popcorn: i tacnu za :coffee:

IMHO, minimonitor je kompromis sa kojim neki prožive ceo život, ako su na njega spremni. Što ti je više stalo do nečeg, manje si spreman na kompromis. I nema tu ničeg lošeg, zar ne?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Microlab spada u PC kategoriju koju sam opisao, ne mogu da stanu uz ovaj Behringer. Inače, danaske sam bijo u Footogu, ali nije doteklo vremena da cimam porodicu da idemo i do tebe, bili smo u onom plivajućem restorančetu i jeli riblju čorbu :) Gledali labudove kako plivaju Dunavom... Ima dana...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Imaju 2 splava tamo...Ja sam pravio svadbu-ozenio se- na onom novijem, onom koji nije na sprat :D. Usluga i klopa je strava, a i cene nisu lose.Vec godinu dana sam Novosadjanin tj. zivim na keju u NS. Ako te put kojim slucajem nanese kroz NS slobodno se javi.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Imaju 2 splava tamo...Ja sam pravio svadbu-ozenio se- na onom novijem, onom koji nije na sprat :D. Usluga i klopa je strava, a i cene nisu lose.Vec godinu dana sam Novosadjanin tj. zivim na keju u NS. Ako te put kojim slucajem nanese kroz NS slobodno se javi.

Ovaj je valjda "Blue Danube", čisto riblji restoran. Inače, odkako me dopala Laguna, nešto češće se otisnem van ove moje vukoje6ine... :Laie_68:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za nekih 9.850 već može da se kupi JBL NFM... http://www.mitrosmusic.com/proizvod/6440-JBL-C1PRO-Two-Way-Professional-Compact-Loudspeaker/ ali nema pojačala

da se razumemo ni ovaj mali JBL uopste nije los - ko ima pojacalo...(imam ih licno)i jos moze skoro na nemoguca mesta da se postavi na zid... :sarcastic_hand:jedno 6 komada u sobu i to je to..... full Surround :baklja:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Tannoy ili Peerless... :scratch_head:

lowther dx55 u maloj kutiji

Postavljena slika

Power Handling: 2 to 100 watts per channel

Bandwidth: 55Hz - 22KHz (+or-3db)

Sensitivity: 98dB SPL (2.83 Volt; 1M 1kHz)

Impedance: 8Ω (16Ω available on special order)

Crossover: None

Dimensions: 15" x 12" x 9" (HxWxD)

Enclosure: Multi-chamber Compact Monitor

http://www.dagogo.com/View-Article.asp?hArticle=246

http://www.hifisound.de/oxid/oxid.php/sid/x/shp/oxbaseshop/cl/details/cnid/31e4124c763abbe24.61837719/anid/31e4124cbae854a97.02356614/tpl//lang/1

:crazyrocker:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

da li je foster i fostex jedna ista firma ?http://www.foster.co.jp/en_corporateProfile/group/j_fostexCom.html :scratch_head:

I da i ne. Kao pitanje, da li je WV ista firma kao i Audi? Audi je u vlasništvu WV. Fostex deo Foster kompanije, kao što je Technics bio deo Panasonic-a...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...