black coffe Napisano Novembar 21, 2024 Share #15357 Napisano Novembar 21, 2024 pre 15 časa, zerowaf reče Sasvim čest slučaj na cestama. Imamo li mi ovdje vozača kamiona da nam objasni postoji li neki smisleni razlog zašto iz etičkih razloga kamion s desne strane ne smije oduzeti gas deset sekundi? Oba su na tempomatu. Kamion koji pretječe očito je nešto brži jer ga već u zadnjih desetak kilometara sustiže metar po metar. Jasno je da nema namjeru spustiti brzinu za jedan km/h, kako se ne bi doveo u situaciju da mora pretjecati. Zašto kamion s desne strane nakratko ne smanji brzinu za samo 3 km/h, a zatim ponovno uključi tempomat nakon završetka manevra pretjecanja? Da, znam da zakon vjerojatno u cijelom svijetu kaže nešto da ne smijemo mijenjati brzinu ili smjer kretanja dok nas pretječe drugo vozilo, ali u ovom slučaju oduzimanje gasa čak i na pet sekundi, a pogotovo za deset, uvelike bi smanjio ukupno trajanje pretjecanja, smanjio napetost na autocesti iza njih dvojice i, na kraju, svima donekle olakšao putovanje. Da li ima isti korijen kao kada jedan auto na tempomatu polako pretječe drugi auto na tempomatu, pa ovaj koji je pretječen poveća brzinu za 3 km/h, pa kada je drugo vozilo već krenulo u manevar pretjecanja, onda odjednom oboje voze istom brzinom jedan pored drugog? Osobno, kada se nađem u situaciji da nekog pretječem, nakratko povećam brzinu za 15 do 20 km/h, brzo pretječem i nakon što se vratim u desni trak, postupno se vratim na prethodnu brzinu nakon malo ubrzanja. neka vrsta normalne udaljenosti. Nikad nisam dobio kaznu za takvo što, ni u Austriji, ni u Sloveniji, ni u Hrvatskoj. Posebno "volim" idiote koji me prestignu, pa uspore na manju brzinu od one koju ja vozim, pa ih sad moram obilaziti, a oni to doživljavaju kao osobnu uvredu. Da ne bude slučajnosti, ponove to još koji put. Vjerovali ili ne, obraćao sam pažnju na marke, najviše vozače BMW-a. Zaista, osim iznimaka koje i sam poznajem, a koji i sami primjećuju takav folklor, postoji nešto posebno u prirodi većine ljudi koji kupuju BMW. Valjda svoj imidž grade time što imaju "propeler", odnosno to je jedina osobnost koju imaju za ponuditi svijetu? Jednom sam čak u Austriji izgrdio turskog taksistu koji me noću vozio iz Breslaua u Beč. Čovjek vozi 110 gdje je ograničenje 130 i ubrzava kao lud na svaki pokušaj pretjecanja pa opet usporava na 110 valjda misli da ga nitko ne može prestići jer vozi 530d i kad vozi sporo? Stvar je u mentalnom sklopu ? , čak sam se posvađao s kuumom( ženskom) ona veli pa ja se vozim po propisu (ne sme brže) kao kaj oni hoče otraga ? , zaboravljajuči da se mora po propisu voziti u desnoj traci . Zabole te ko je u prekršaju , ti se moraš voziti po propisu - jedva je prihvatila ... zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
black coffe Napisano Novembar 21, 2024 Share #15358 Napisano Novembar 21, 2024 pre 1 minut, black coffe reče Je li to stvar mentalnog sklopa? , čak sam se posvađao sa svekrvom (ž), kaže da vozim po propisu (ne smije se brže) kao što će oni straga? , zaboravljajući da se po propisima mora voziti desnom trakom. Nije te briga tko je u prekršaju, moraš voziti po pravilima - jedva je prihvatila ... ha ha uključio mi se "prevoditelj <2 sa srpskog na hrvatski , pa je kuma postala svekrva zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
black coffe Napisano Novembar 21, 2024 Share #15359 Napisano Novembar 21, 2024 pre 2 minuta, black coffe reče ha ha uključio mi se "prevoditelj <2 sa srpskog na hrvatski , pa je kuma postala svekrva bil sam "crna kava" Koja and zerowaf je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Novembar 21, 2024 Share #15360 Napisano Novembar 21, 2024 pre 2 minuta, black coffe reče Stvar je u mentalnom sklopu ? , čak sam se posvađao s kuumom( ženskom) ona veli pa ja se vozim po propisu (ne sme brže) kao kaj oni hoče otraga ? , zaboravljajuči da se mora po propisu voziti u desnoj traci . Zabole te ko je u prekršaju , ti se moraš voziti po propisu - jedva je prihvatila ... Jedno od zanimanja koje sam tijekom života stekao je i zvanje instruktora vožnje. Licenca mi je doduše davno istekla, ali napravio sam ju još u vrijeme dok ju je izdavalo ministarstvo obrazovanja. Jedan od predmeta, a na tu temu je bio obavezan također i pisani rad, se zvao "Prometna etika". Nešto na što se tada, a i danas malo obraća pozornost. Moji tadašnji mentori, Sinan Alispahić i Vlasta Perotić su se slagali npr. oko toga da ako svi voze 100 tamo gdje je ograničenje 80, tada je etično također voziti 100 i time ne tjerati sve ostale na manevar pretjecanja. U šali znam reći ovima što zauzmu lijevu traku dok voze s prekoračenjem od 2 km/h da se vrate u desnu i ostave nas da kršimo propise i punimo proračun kako Bog zapovjeda. Osim toga, barem kod nas, a i u brojnim drugim zemljama, vožnja lijevom trakom osim u cilju pretjecanja je i na auto cesti zabranjena te je predviđena mandatna kazna za taj prekršaj. To je sad već nova okolnost koja nije obuhvaćena onom fotografijom zbog koje sam i razvezao jezik. black coffe and Ikaro je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
black coffe Napisano Novembar 21, 2024 Share #15361 Napisano Novembar 21, 2024 pre 32 minuta, zerowaf reče Jedno od zanimanja koje sam stekao tijekom života je i zvanje instruktora vožnje. Iako mi je licenca odavno istekla, napravio sam je još kad ju je izdalo Ministarstvo obrazovanja. Jedan od predmeta, a obvezan je bio i pismeni rad na tu temu, zvao se „Prometna etika“. Nešto čemu se tada, a i danas malo obraćala pažnja. Složili su se, recimo, moji tadašnji mentori Sinan Alispahić i Vlasta Perotić. o tome da ako svi voze 100 gdje je ograničenje 80, onda je etično voziti i 100 i time ne tjerati sve ostale na pretjecanje. U šali kažem onima koji zauzimaju lijevu traku dok voze 2 km/h preko ograničenja da se vrate u desnu, a nas ostave da kršimo pravila i punimo računicu kako Bog zapovijeda. Osim toga, barem kod nas, a i u mnogim drugim zemljama, na autocesti je zabranjena i vožnja lijevim trakom, osim u svrhu pretjecanja, a za taj je prekršaj predviđena i mandatna kazna. Ovo je već nova okolnost koja nije pokrivena fotografijom zbog koje mi se odvezao jezik. Ma , bio sam "ko drek na cesti" po sijeloj Europi , od Makedonije do Nizozemske i najljepše mi se bilo voziti po Italiji . Tam kad see upali zeleno cijela kolona kreče istodobno , svi gledaju oko sebe , i makar kaotično izgladalo promet teče ... , jedino ak je saobračajka onda svi uspore i zevaju kaj se decsilo makar i u drugoj traci auto ceste - suprotnoj . U zemljama poput Njemačke , Švicarske , Beneluxa i okolo išle su mi na žifce ograničenja tipa 30 na sat , al hebi ga ... . Uglavnom došlo je doba , što procijenom osobne sposobnosti , što zadanim kaznama da postanem "savijestan šofer " , al da omogučim "bržim " šoferima da mi ne blicaju i ne trube . ! - svaka sila za vremena . zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
black coffe Napisano Novembar 21, 2024 Share #15362 Napisano Novembar 21, 2024 pre 1 minut, black coffe reče Pa bio sam "kao budala na cesti" po cijeloj Europi, od Makedonije do Nizozemske, a najljepše mi je bilo voziti se u Italiji. Kad se upali zeleno, cijela kolona krene u isto vrijeme, svi se osvrću oko sebe, i iako se čini da je promet kaotičan... jedino što ako ga ima, onda svi usporavaju i zijevaju na što se dogodilo, čak i u drugom traku autoceste - suprotno. U zemljama poput Njemačke, Švicarske, Beneluksa i oko njih, odgovaralo mi je ograničenje od 30 na sat, ali hebi ga... Uglavnom, došlo je vrijeme, sudeći po mojim osobnim sposobnostima, po izrečenim kaznama, da postanem "savjestan vozač", ali da omogućim "bržim" vozačima da mi ne trepću i ne sire. ! - svaka sila za vrijeme . kak da isklučim prevoditelja ? opet nori ... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
black coffe Napisano Novembar 21, 2024 Share #15363 Napisano Novembar 21, 2024 pre 1 minut, black coffe reče kak da isklučim prevoditelja ? opet nori ... ma ne ma veze , zgodno je zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 21, 2024 Share #15364 Napisano Novembar 21, 2024 koristi drugi browser kontam koristis Chrome ........ jes funkcija korisna ali brate smori sto stalno nudi prevod - oces/neces, pa moras za svaki site da kliknes izbor za ubuduce ili trazi f-ju prevodioca i iskljuci za diya.rs, ili drugi browser koji ne smara black coffe je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
grone Napisano Novembar 21, 2024 Share #15365 Napisano Novembar 21, 2024 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
black coffe Napisano Novembar 23, 2024 Share #15366 Napisano Novembar 23, 2024 On 21. 11. 2024. at 12:13, Zen Mod reče koristi drugi browser kontam koristis Chrome ........ jes funkcija korisna ali brate smori sto stalno nudi prevod - oces/neces, pa moras za svaki site da kliknes izbor za ubuduce ili trazi f-ju prevodioca i iskljuci za diya.rs, ili drugi browser koji ne smara Je , crome , rekao sam mu da više ne prevodi stranicu ... ća vidimo ... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
black coffe Napisano Novembar 23, 2024 Share #15367 Napisano Novembar 23, 2024 On 21. 11. 2024. at 21:19, grone reče ovo mi nije prevedeno al shvaćam poruku po slici asimze je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Novembar 23, 2024 Autor Share #15368 Napisano Novembar 23, 2024 крокодил, Leonardo, ninja and 1 član je reagovao/la na ovo 4 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
ninja Napisano Novembar 24, 2024 Share #15369 Napisano Novembar 24, 2024 Leonardo, Ikaro, LightMatic and 1 član je reagovao/la na ovo 1 2 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Koja Napisano Novembar 24, 2024 Share #15370 Napisano Novembar 24, 2024 Aleks, LightMatic and gluv_i_udaren je reagovao/la na ovo 1 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
ninja Napisano Novembar 24, 2024 Share #15371 Napisano Novembar 24, 2024 Vix, LightMatic, ZASto and 1 član je reagovao/la na ovo 4 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Novembar 26, 2024 Autor Share #15372 Napisano Novembar 26, 2024 Eee moj konfucije ovo je srbija LightMatic and Koja je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gluv_i_udaren Napisano Novembar 26, 2024 Share #15373 Napisano Novembar 26, 2024 On 11/24/2024 at 3:05 PM, Koja said: Vegani… Ništa im nije sveto LightMatic, zerowaf and Aleks je reagovao/la na ovo 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Leonardo Napisano Novembar 26, 2024 Share #15374 Napisano Novembar 26, 2024 Mikorist, Vix, LightMatic and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 1 5 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Novembar 26, 2024 Share #15375 Napisano Novembar 26, 2024 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Doktor Napisano Novembar 26, 2024 Share #15376 Napisano Novembar 26, 2024 Pchelac, Vix and Quattor je reagovao/la na ovo 2 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Novembar 26, 2024 Share #15377 Napisano Novembar 26, 2024 LightMatic and gluv_i_udaren je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
John Coltrane Napisano Novembar 26, 2024 Share #15378 Napisano Novembar 26, 2024 Doc, za gore oslikanog pacijenta predlažem Nozinan 1+1+3 naravno stotka, ako se slažete.... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah