Jump to content

Kupuj dok nije otišlo...


Zvu

Preporučeni Komentari

Tesko tako nesto da se nadje na oglasima, mada nikad se ne zna. Nego  :moil: u ruke pa svajsuj DIY varijanta, delovi poznati (RAAL Ribon 70-10 + PHL midbass 1220/30), skretnica kod nekog ko se razume u proracune, kabinet kod stolara i to je to.  

 

Kad tad ima da ih sklepam pa cak i u nekoj skromnijoj varijanti (umesto ribona neki drugi jeftiniji alu-dome visokotonac ali PHL midbas je jednostavno must).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

 

 

Kad tad ima da ih sklepam pa cak i u nekoj skromnijoj varijanti (umesto ribona neki drugi jeftiniji alu-dome visokotonac ali PHL midbas je jednostavno must).

 

 

http://www.diyaudio.com/forums/multi-way/52725-phl-1220-enclosure-recommendation.html

 

""The 1220 is best uses as a wide range midrange. Maybe get them and build a three way.""

 

Slažem se sa ovom konstatacijom. Kako si odabrao da sa PHL 1220 radiš dvosistemac?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa iskreno (posto u sistemu vec imam pasivan subwoofer koji fino ide od 25-30 Hz do nekih 120Hz) mislim da bi taj buduci dvosistemac sa ovim PHLom sasvim lepo da legne. Ma ima tu trista cuda ti to mnogo bolje znas od mene. Velicina sobe, room modes, akusitika same prostorije, pa drajveri, pa skretnica, pa kabinet, itd itd. Jednostavno mi ovaj PHL ne da mira pa to ti je stalno se vracam (slusno) na taj zvuk koji me je oborio sa nogu kad sam ih cuo. Nit manjih drajvera nit veceg basa .... zaista sam se cudio odkud takav impresivan srednji i donji zzvucni spektar (po tvrdnji konstruktora pocinje od nekih 40-50 Hz). Nisam mogao vise da se patim i gledam to jest slusam B&W 602S2 kako se muce u tom srednjem opsegu te su jednostavno dobile sut kartu. Ludo, zar ne?  :unbelieveble:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

?????

 

(verovatno) Hoće reći da Dynaudio nije Tannoy. Pa nije. Ne znam koji su drajveri u tom što si linkovao ali cena mi je malo... jako jaka... Ja imam Dynaudio Audience 8 sa po dva 17W75 i D28 - možda nije najbolje ili čak ni blizu najboljeg što je sa ovim drajverima Dynaudio sagradio i plasirao na tržište, ali je odnos uloženog/dobijenog odličan. Ja sam onomad na trenutak pomislio ŠBBKBB pa da prepakujem to neku drugu formu a posle sam shvatio da to nema smisla - nisam ja dovoljno ni pametan ni vešt a više ni istrajan da se time bavim. BTW, u menjaži za Sonus Faber sam ja taj koji je bolje prošao - 'Talijani mi nikako nisu "legli"... Okvirna cena u menjaži: između 500 i 800€ - realno, najbliže oko 600... Kako sviraju - vrede mi više od toga.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Tesko tako nesto da se nadje na oglasima, mada nikad se ne zna. Nego  :moil: u ruke pa svajsuj DIY varijanta, delovi poznati (RAAL Ribon 70-10 + PHL midbass 1220/30), skretnica kod nekog ko se razume u proracune, kabinet kod stolara i to je to. Kad tad ima da ih sklepam pa cak i u nekoj skromnijoj varijanti (umesto ribona neki drugi jeftiniji alu-dome visokotonac ali PHL midbas je jednostavno must).

Da, za male kutije to bi bio i moj izbor. Koliko se secam bila su dva drajvera kao opcija za mid. Naravno bez pretenzija ka bas podrucju. Tu bi isao poseban kabinet (modularno) sa 12" ili mozda i 15".
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

da imam pare ne bih trepnuo

za mene bi ovo bilo, kako prodavac kaže, konačno rešenje

http://www.kupujemprodajem.com/Dynaudio-Special-25-9396117-oglas.htm?filter_id=3

 

ima kod švaba jedan par - može da se ponudi niža cena - čak i ovako je 500 evrona razlike a za te pare možeš lično da odeš i da se vratiš i još da ti ostane para od 2500... http://www.ebay.de/itm/Dynaudio-SPECIAL-ONE-Kompaktlautsprecher-/201010367145?pt=DE_Lautsprecher_Martin&hash=item2ecd26caa9

problem je što nema opcije da šalje - samo lično preuzimanje - dakle, nema ambalažu ili baš opako ne veruje kurirskim službama...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...