Jump to content

SVS Sub EQ


beatgoeson

Preporučeni Komentari

post-59-0-31486700-1289163167_thumb.jpgNa Hifi-forumu dugujem sliku iznutrica Zeon_Rideru, kada mi se napune baterije na aparatu (sutra), staviću i ovde i tamo.Kada se uređaj kalibriše, nakači se na njega mikrofon (onaj koji je isporučen uz njega), kao i aktivni sub i jedan kanal pojasa koji je iznad njega. Kod mene su to mid-basovi, a kod ovih multi-sistema je to satelit. Onda on generiše zvuk, meri ga onim mikrofonom, nešto kalkuliše,... To se ponavlja minimum šest puta, na različitim lokacijama. Ovo je rezultat (pre i posle peglanja):post-59-0-53038600-1289163713_thumb.pngpost-59-0-02122500-1289163831_thumb.pngOva impozantno ravna linija nije tek marketinška fora, verujem da bi merenja pokazala isto. To se i na zvuku primeti, bas je veoma čvrst i utegnut, sve je na svom mestu. Neke pesme koje su bile veoma atraktivne zbog prenaduvanih niskih oko 40-50Hz više nisu takve, ali se zato jasnije čuje kako zaista zvuči instrument koji je proizveo taj monumentalni efekat.Ali, kao što obično biva, nikad ništa nije idealno. :character13: Malo mi je smetao "gumenast" zvuk... Nešto mi nije štimalo. Pošto uređaj uspešno poravnava krivu i iznad opsega koji, po logici stvari, pripada sub-u, a imajući u vidu da je tražio da se isključi skretnica na pojačalu sub-a, bilo mi je odmah jasno. Pa nisam ja pravio poseban pojas mid-basova, da bi on meni tu prčkao po njemu i mksao ga sa sub-om. :connie_nutzo: Uključio sam skretnicu na pojačalu, i dobio ovako optimizovan sub, ono što sam zapravo i očekivao od ove mašine.post-59-0-17502100-1289165224_thumb.pngpost-59-0-63559700-1289165274_thumb.pngU svakom slučaju, radi se o jako dobrom uređaju. Još mi predstoji eksperimentisanje (ionako ću menjati pozicije zvučnika), ali je efekat već i ovako veoma velik. Naravno, pozitivan. :clapping:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 9
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Gde ima da se kupi i hau mač frit-fritova? :my2cents:

Predstavnik za ovaj deo sveta je L-Sound iz Norveške. Pokušaj da se uređaj kupi kod proizvođača po znatno povoljnijoj ceni se završio upućivanjem na ovu adresu:http://eu.lsound.no:80/Avdelinger/Produkter/AV-Calibration.aspxKako god, ponudili su mi uređaj sa B-stock-a, (demo u salonu), koji me je, sa carinom i PDV-om izašao oko 950 Eur.Nije malo, ali je učinak vredan toga. Ako nije preterano reći, svaki jači sistem bi morao da ima ovako nešto. Nisam siguran da pešačka merenja i podešavanja mogu da daju ovakav efekat.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kako god, ponudili su mi uređaj sa B-stock-a, (demo u salonu), koji me je, sa carinom i PDV-om izašao oko 950 Eur.Nije malo, ali je učinak vredan toga. Ako nije preterano reći, svaki jači sistem bi morao da ima ovako nešto. Nisam siguran da pešačka merenja i podešavanja mogu da daju ovakav efekat.

Ups... :blush:Kanda ćemo malo pričekati, znaš...

http://www.youtube.com/watch?v=N4u86zuNLj4&feature=related

:buehehe:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ups... :blush:Kanda ćemo malo pričekati, znaš...

Ima i jeftinija opcija, za jedan sub. Uzeo bih i ja ovo, ali imam dva, pa eto...http://www.bkelec.com/HiFi/Sub_Woofers/anti-mode.htmŠto više slušam, to sam više ubeđen da je ovakvo parče elektronike nezaobilazni deo svakog sistema (barem gde je primenljivo).
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ima i jeftinija opcija, za jedan sub. Uzeo bih i ja ovo, ali imam dva, pa eto...

Poenta je u tome da i ja imam dva. Trenutačno je ovde kod mene molersko-farbarski haos, ali tolike pare još jedno dogledno vreme neću moći ni da sanjam, a kamoli trošim na audiofilifisarije... :)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Poenta je u tome da i ja imam dva. Trenutačno je ovde kod mene molersko-farbarski haos, ali tolike pare još jedno dogledno vreme neću moći ni da sanjam, a kamoli trošim na audiofilifisarije... :)

Pogledao sam malo tvoju temu - nekako mi je ostala u sećanju slika jedne gomile tih drajvera na nekom zidu. Ili sam pobrkao sa nečim, sve jedno.Verovatno bi ovaj SVS imao dosta posla da poravna odziv ovih OB subova, ali bi bilo zanimljivo čuti kako tada sviraju. Još ako imaš problema sa uklapanjem u ostatak sistema (zbog brzine), onda bi dodatno bila zanimljiva opcija bez skretnice (da je generišeSVS), verovatni bi prelaz bio fino zamazan, manje bi se primetio.U tom slučaju bi, prodajom skretnice, malo uštedeo na ceni. :rolleyes:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pogledao sam malo tvoju temu - nekako mi je ostala u sećanju slika jedne gomile tih drajvera na nekom zidu. Ili sam pobrkao sa nečim, sve jedno.

Subovi su sad pod najlonom :)Spremljena je custom made skretnica by Sipi, trenutačno samo u delovima i na šemi, ali ja nisam imao problema sa uklapanjem ni sa jeftinijim rešenjima (Behringerova aktiva) a inače elektrostatici imaju prirodni roll-off tamo gde mi odgovara tako da se najiskrenije nadam da će mi skretnica (kada je prisajedinim) odraditi posao... :cheers:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...