Jump to content

D class


Sync

Preporučeni Komentari

Od vrucine i dosade uhvatim se najaceg TI D class cipa...2x 300w, 600w mono na 4oma...napajanje 35-50v i 12v stabilnih. Hvale ga ljudi...al ga pravim za ultralagano pojacalo bas gitare. :scratch_head: Skinuo sam gerber fajlove originalne evaluacione plocice...al je po meni natrpana nepotrebnim. Ulazni filter, 50v se svicerom pretvara na 15v za logiku i tek posle na 12v sa lm317. Bitno je naglasiti da se 50v ne sme pustiti cipu bez 12v jer crkne.Ne fercera preterano dobro na visokom radnom naponu od 50v bez dobro izvedenog ground plane-a. No sve je to ok dok su semplovi free :DIskopam na velikom diya pcb eagle fajl (bez seme) za ok plocicu, al sa tri cipa i svukupno 6 kanala.Treba je pretumbati za greske i osakatiti za dva cipa...doraditi ground plane.Zvucnijak kao prvi zainteresovani da pravi...vec tapka u mestu cekajuci da mu posaljem cip. :cheers:

d class 6chan.zip

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sync je došao na ideju o D-class ampu još ko zna kad i već naručio sample čipove :clapping: Nešto smo čakulali o D-class ampovima, kako se ponašaju sa zahtevnijim sadržajem i malo čitali kritike drugih. Padne mi na pamet da bi to moglo da bude delimično rešenje za biamping predstojećih kutija. Neki mali D amp koji sa par vati tera osetljivi mid-hi waveguide bez po muke.Međutim, kada mi je rekao da to malo čudo ima 2x300w, odmah sam mu promenio ulogu :L3000: Pojačalo imam nameru da pravim kad završim zvučnike :D , a i on će da završi pojačalo do tada. Tako bih ja imao već sažvakano uputstvo za izradu, kako mi ne bi crkao i ovaj jedan čip :buehehe: Kako se ne razumem u elektroniku :scratch_head: ja mu u ovom projektu mogu biti samo moralna podrška :rolleyes: Sync je naručio par sample čipova od kojih je jedan odlučio da pošalje meni, na čemu mu još jednom zahvaljujem :hi:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kad bih znao koliko košta da se nešto vrednosti 70 dolara uveze iz Amerike u Srbiju sa svim taksama i carinom :scratch_head: , znao bih i odgovor na to pitanje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kad bih znao koliko košta da se nešto vrednosti 70 dolara uveze iz Amerike u Srbiju sa svim taksama i carinom :scratch_head: , znao bih i odgovor na to pitanje.

Eve ga doteran "otud" post-39-091159400 1279054202_thumb.jpg

kako ono ide naslov ovog foruma ?kupigotovouvaljajukutiju-forumi.com :rofl:

Pa mora se selektivno :hammer:. Price/ performance ratio
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

I dalje ne rekoste cenu KOLIKO KOŠTA :) Ali ne da se krije po torbama i da se pokušava prošvercovati, nego lepo i legalno, naručim i da stigne :)I da, moje će biti jače od tog :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

I dalje ne reče cenu KOLIKO KOŠTA :) Ali ne da se krije po torbama i da se pokušava prošvercovati, nego lepo i legalno, naručim i da stigne :)I da, moje je jače od tvog :buehehe:

Jel odgovara cena 70 Evra? Ovde. Gratis napajanje i kutiče.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Editovao sam poruku gde vam se obraćam sa Vi.. Ponekada se zaboravim :) Jel mogu ja da dobijem gratis samo to napajanje i kućište ??? Mislim, čip već imam. Mislim još nemam ali poslaće mi Sync :buehehe::cheers:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

TK2050 daje 100w na 4 oma i samo 40w na 8oma sa vec velikom THD cifrom.Evo ovde sa cetiri ta cipa i jako povoljnom cenom> http://cgi.ebay.com/4-100W-TK2050-TP2050-Tripath-D-class-Amplifier-Board-/250656104880?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3a5c44a1b0Znaci 65dolara pa josh carina i napajanje.Elem...davno sam se prestao radovati kineskim kitovima...Mlad sam i volim da ucim...a zna se koliko mogu da mirujem bez lemilice u ruci.Kod ove verzije sa tas5630...najskuplji ce biti izlazni sprezni kondovi (citava 4 kom :sarcastic_hand: ) i sam pcb (oko 10eu)...smd je boranija. Za trafo cu uzeti postojeci iz babela koji ce napokon dobiti nesto dostojno A klase. Po spec. ovi cipovi navodno traze 6-14A napajanja :D te da me zivo interesuje koliko ce Edelinski zujati :heh: Tako da mi i 70eu puno :hi:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ma ima svasta kod kineza...a to svasta kad stigne se cesto ispostavi da je bas svasta sem ocekivanog.Komponente kupujem redovno...al gotove kitove...evo mi bassivusov tube buffer za izlaz cdp-a koji treba da se prepravlja...a isti taj nahvaljen po netu na sve strane.Nego da se vratim na temu... Odustajem od ove plocice, jer je slovencu radio svega par sati. :DRadi se originalni evaluation board...ispade citava mudrost napraviti pcb da cip radi stabilno.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Xexe jedan moj kolega je preuzeo posao za pločicu za ovo kolo. Trebalo mi je nekoliko dana da pokupim sve potrebne footprintove u biblioteke. U Application Note dokumentu su, čini mi se, više puta skretali pažnju na layout ground plane-a za ispravan rad kola.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...