Jump to content

Cmoy pojacalo za slušalice


pax404

Preporučeni Komentari

Dakle, što bi se reklo, povratak korenima. Poslednje što sam bio napravio bio je adapter sa 220 na 0 - 12 V, i to je bilo pre 8 godina (skoro 9). Od tada sam lemio rekreativno, odnosno kada me neko iscima za neku sitnicu.Planiram da napravim http://tangentsoft.net/audio/cmoy-tutorial/ i u ovom trenutku crtam šemu u Eagle programu (jedino za njega znam), pa ću posle toga raditi pločice, pa idemo dalje. E, sada, imao sam pitanje oko nabavljanja delova. Prvo, u lokalnoj prodavnici u Požarevcu sam ih pitao da li imaju OPA2132PA, ali su se nešto pogubili (zvao sam telefonom, moguće je da je u pitanju neki učenik, pa se nije snašao). Da li sam lepo rekao oznaku, ili sam i ja nešto pogrešio? Takođe sa http://tangentsoft.net/audio/cmoy-tutorial/parts.html mi nije jasno šta je "0.1 µF polypropylene film cap (large!)" odnosno ne znam šta da tražim. Ostale elemente poznajem.Ja ću kako radovi napreduju da kačim ovde da vi pogledate, pošto je svaki savet dobrodošao, kao što rekoh odavno nisam ništa ovog tipa radio.Pozdrav i hvala na pomoći :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 21
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Немој да се смараш тражећи OPA2132PA, за то што правиш је сасвим добар TL072, а ако хоћеш фенси, пробај NE5532 или LM833. Сви су стандардни и лако се набављају. Што се пројекта тиче, мени се највише допада кутија. :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@Zen ModDa, zaboravih da napomenem da mi je i plan da radim sa podnožjem. Hvala na pomoći oko imena kondenzatora :)@dobrivojeHvala na predlogu, obratiću pažnju i na kola koja si mi ti predložio.@SipiAko se ne snađem, eto mene čim dođem u Beograd :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ако се снађеш па дођеш у Београд сврати !

Ово те чека:       Postavljena slika

Комлпетан појачавач за слушалице са регулацијом јачине  :), бар имаш основу па даље буџи.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Cuvaj se ti ovih matorih perverznjaka... :)

Uh, a šta će čovek pomisliti kada vidi tvoj avatar, i još kažeš za Stona da je "matori perverznjak" :rofl: Ništa, ako dolazim dovodim i :)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 5 months later...

Ako budes koristio NE5532 moraces malo da modifikujes semu... Meni se desavalo da dok nema opterecenja sve radi medjutim kako nakacim sluske krece distorzija...Power supply sa virtulenom masom nije simetrican pa ima DC offseta...Koliko sam razumeo ekipu problem je sto je to operaciono pojacalo sa bipolarnim ulazom a ne FET kao OPAxyzn i ADxyz... Poz

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 years later...

Pozdrav, imam jedan problem (vise je nedoumica), pa se nadam da neko moze da mi pomogne. Krenuo sam da pravim cmoy, moj prvi diy posle srednje skole (bilo je to poodavno, a bilo to mi je bilo omiljeno u srednjoj, samo eto zivot me odvede na drugu stranu pa sam zapostavio elektroniku :) ). Kakogod, malo sam krenuo da obnavljam (ne bas sjajno) znanje i krenuo da crtam semu plocice u Eagle-u.

 

Nedoumica na koju sam naleteo je povezivanje DC dzeka sa 3 nozice, buduci da nikad ranije nisam imao posla sa time. Malo sam gledao po netu slike drugih sema gde se koristi, ali nisam mogao da skapiram da primenim na moju semu, pogotovu deo oko kratkog spajanja na samom dzeku, koji mi nije najjasniji. Onda umesto da se zamajavam time, krenem linijom kraceg otpora, ubicam 2 diode i napravim OR (http://tangentsoft.net/audio/cmoy-tutorial/bitmaps/diode-or-bridge.png) ali je ostao problem sto imam dzek sa 3 nozice. E sad, jedna nozica je sama za sebe (onaj centrlani pin u samom konektoru) ali ne znam da li mogu da povezem bilo jedan od preostala 2 pina ili moram tacno odredjeni da povezem u kolo a drugi da ostane prazan. Evo i linka sa onim sto sam nacrtao http://img571.imageshack.us/img571/488/1sch.jpg a ako ima jos neka greska (verovatno pocetnicka, ne zamerite mi) voleo bi da me neko ispravi pre nego sto krenem sa stampom plocice.

 

Uklonjen je zarez na kraju URL-a za sliku, onemogućavao je učitavanje slike.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...