Jump to content

Pomoć - šta ubaciti od jedinica u ove kutije ?


ZeljkoQ

Preporučeni Komentari

Pozdrav.Ostale mi dobro očuvane kutije od nekog EI "Nikola Tesla" muzičkog stuba iz '90.-tih (pojačalo, dupli dek i tjuner, neka sivo zelena kombinacija - ovo navodim da bi poznavaoci razumeli o kojem modelu zvučnika se radi i što lakše prepoznali skretnicu u njima). Nazad je nalepnica: EI Nikola Tesla MS 60 music power:60W nominal power:45W imp. 8 oma freq. 40-20.000 Hz.Gledao sam SAL-ov program u "Elementi", ali nisam baš siguran u kvalitet (kupio sam neke auto zvučnike WRC, "vozio" ih dva dana i izbacio napolje). Možda je situacija sa HI-FI jedinicama drugačija - ispravite me ako grešim ;-)Dakle, interesuju me Vaši predlozi šta bi mogao da ubacim u ove kutije ?Zvučnici bi radili na Technics SU-500 i vrlo retko bi bili opterećeni nekim glasnim slušanjem.Rupe: bas=180mm, srednj.=91mm i visok.=63mm

post-576-001052500 1273591145_thumb.jpg

post-576-072026700 1273591156_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 14
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

evo neka moja preporuka, posto se ja dugo bakcem sa SAL-om.za normalno slusanje, umerene snage, preporucujem od SAL-a ovo :bas : SR 2010 = 969,00 komadsrednji : SKN 10 = 379,00 komadvisoki : DTF 20 ili SM 06 = 159,00 komadsasvim o.k. kombinacija.skines ukrasne maske i odes u radnju. samo da znas, kad ugradis bas,nece svirati nikako, mora da prodje 100-200 sati da proradi kako treba.nemoj da odma' pomislis da nevalja i da budes razocaran.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

nemoj da odma' pomislis da nevalja i da budes razocaran.

Hehehe , nece odma , ali ce biti i kasnije razocaran. Jos davne 2000-2001 kad je Zoran (gazda elemente) poceo da uvozi te zvucnike , moj kum i ja smo pravili kutije sa tim zvucnicima.Uvek smo se pitali sta im fali. I posle par godina negde do 2005-te smo shvatili.Koliko para toliko i muzike. Za manje pare ne moze gori zvuk. Glavni problem su magneti i procep u njima, nemaju decibela u proseku su oko 84-85dB. Visoki je uzasan, to je sve samo ne visoki( mozda je sad bolji , ali tada nije valjao nista).Nikad posle toga nisam ugradjivao niti pravio bilo sta sa tim zvucnicima. Redovan sam kupac u elementi, ali ne kupujem zvucnike.Ako mozes kupi nesto bolje od toga. Neces se naslusati neke muzike.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala obojici.A šta je to što još može da se nadje na našem tržištu, a da nije SAL ?Naravno, ovo ne znači da sam odustao od ugradnje istih - ako još neko može da napiše svoje iskustvo sa SAL zv. i utiske ...sax.hifi : Da li si mi ove jedinice preporučio na osnovu dimenzija rupa koje sam naveo ili si uzimao u obzir i zapreminu kutija ?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

www.proelectronic.rs imaju dosta Ei drajvera. Za visokotonce imaju i rezervne spulne

Pozdrav Gospodo takve kutije sam rastavljao ( imali su Sanyo oznake - kupljene krajem 80-ih )i imali su Tonsil drajvere a i skretnica izgledala identično . To je roba štancovana bog zna gde sa proizvoljnim oznakama , i nema puno veze sa Ei :buehehe: !
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

To su Unitra Tonsil Drajveri koje je Ei Niš kupovao na kilo i ugradjivao u svoje kutije...

izvoli: http://www.e-tonsil.pl/index.php?p44,gdn-20-40-8 --danas su samo zamenili smešnu metaliziranu kaloticu papirnom...

http://www.tonsilsklep.pl/index.php?d=katalog&k_id=1

Postavljena slika

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja imam trosistemske Sanyo zvucnike sa vrlo slicnim ili identicnim drajverima ovima koje pominjete. Kako su mi visak ustupio bih ih za cenu drivera za tu praznu kutiju.Crni, spreda mrezice koje se ne skidaju, prilaz otpozadi, dampirao sam ih sundjrom. Sadrze tri zvucnika u jednoj kutiji ( srednjetonac je u svjoj komori tako da mu ne treba komora u kabinetu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo, konačno stigoh da vam se zahvalim na odgovorima.Nekako mi se najbolje čini ova varijanta sa Visaton jedinicama, mada još nisam video kakve su cene istih. Vidim da ih imaju u ITC-u. Da li još neko prodaje njihov program ?I još nešto: kad se odlučim za kupovinu, da li je dovoljno da biram zvučnike koji odgovaraju već postojećim rupama ili treba na još nešto da obratim pažnju ? Predpostavljam, da ako uzmem zvučnike istih dimenzija kao originalni, najbolje ću ih uklopiti sa zapreminom kutija - ili možda grešim ???

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 5 months later...

Zdravo ,Kolika je zapremina kutija?Visaton W170S/8 bi mogao da ide u kompresionu kutiju od oko 20l, prema nekim simulacijama koje sam radio.Mogao bi u takvoj kutiji da ocekuješ -3db na oko 50-55Hz prema simulaciji, sa Q faktorom ispod 1, što je dobro.Ovaj model zvučnika imaš u ITC-u za oko 3000 din.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...