Vix Napisano Jun 18 Share #2201 Napisano Jun 18 17 minutes ago, aaa zmaju! said: @Vix nije to za nas Ja sam znao slican, on u krevetu, tuzan, bulji u tavan i misli: "Sutra u servis, jooj samo da nije zamajac!" LightMatic and aaa zmaju! je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
dejanco32 Napisano Jun 28 Share #2202 Napisano Jun 28 (izmenjeno) https://www.euronews.com/next/2023/05/09/sweden-is-building-the-worlds-first-permanent-electrified-road-for-evs-to-charge-while-dri Nema više pretrčavanja auto puta sa kanticom goriva Izmenjeno Jun 28 od dejanco32 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Jul 1 Share #2203 Napisano Jul 1 LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Jul 3 Share #2204 Napisano Jul 3 Aleks and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
dejanco32 Napisano Jul 19 Share #2205 Napisano Jul 19 Hyundai and Kia recently unveiled a zero-emission hydrogen engine in Korea, marking a significant leap in automotive technology. This innovation has the potential to disrupt the electric vehicle (EV) market, as the two automakers lead the development of hydrogen technology, focusing on both fuel cell systems and advanced hydrogen engines. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Septembar 17 Share #2206 Napisano Septembar 17 BANAT je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
BANAT Napisano Septembar 18 Share #2207 Napisano Septembar 18 Pre mnogo godina kada sam cuo za mokri razvodni kais koji se kupa u ulju znao sam da je to velika Glupost ! , cak i kada je razvodni kais napolje i nije u dodiru sa uljem treba ga obavezno i redovno menjati sa kvalitetnim novim , sve zajedno sa pripadajucim spanerom i rolerima , ako je vozilo starije treba obavezno proveriti i stanje metalnih zubcastih kaisnika na preveliko istrosenje zubaca , pre svega onog manjeg na radilici pa zatim i sve ostale one vece na bregastim osovinama , itd ..., -po mom misljenju najbolji sistem razvoda je pomocu metalnih(celicnih) zubcanika , F1 brzo-hodni motori taj sistem uvek koriste , zatim sledi sistem razvoda pomocu dobro dimenzionisanog razvodnog lanca , pa tek onda sistem sa spoljnim suvim razvodnim kaisom . black coffe, Vix, Ikaro and 1 član je reagovao/la na ovo 4 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Oktobar 17 Share #2208 Napisano Oktobar 17 EVs are starting to overtake gas-powered cars in a surprising place | CNN EDITION.CNN.COM Long lines have been forming at gas stations in Ethiopia’s capital, Addis Ababa, amid fuel shortages and a price spike in recent months. Da nije tuzno, bilo bi smesno... Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Oktobar 17 Share #2209 Napisano Oktobar 17 Zadnjih dana sam dobio više nego nekoliko youtubeovih preporuka za novi, 2025. Citroen DS. Nijedan od njih nije jednak onom iz drugog videa, a nije ni da su stvarni. Je li to nekakav click bait, budući da nema (informiranog) auto-entuziujasta koji neće biti zagrijan da vidi modernu ajkulu ili Citroen stvarno na ovaj način ispituje interes eventualnog tržišta? Što mislite? https://www.youtube.com/results?search_query=citroen+ds+2025 black coffe je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
BANAT Napisano Oktobar 17 Share #2210 Napisano Oktobar 17 Lepo je videti da se Francuzi ne odricu lako Bertonijevog originalnog i jedinstvenog po izgledu `ajkula` dizajna karoserije , koji za razliku od mnogih drugih automobila kada bi im se skinuo amblem marke proizvodjaca nikada se ne bi mogla napraviti tacna razlika marke medju njima, jer se svi proizvodjaci vise ili manje odavno drze oblika `gusceg jajeta na cetiri tocka` tipa karoserije , bar kada su jeftiniji automobili za siroke mase u pitanju . LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Oktobar 18 Share #2211 Napisano Oktobar 18 Nisam nesto cuo o planovima za novu Ajkulu, ali mislim da je ponovo u modi retro-fazon. (Meni se svidja). Fiatu je uspelo sa modelom 500, pa sad vidjam i elektricni 600 po ulici, lepo izgleda. Renault je izbacio novi R5, i R4 Tako da mozda nije i toliko sci-fi da i Citroen izbaci novu Ajkulu. Ali mislim da ce sve to biti elektricni modeli. Trenutno je Peugeot/Citroen u problemu zbog losih benzinskih motora (problematicni trocilindrasi) a sad cujem da i dizeli imaju problem sa AdBlue. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
black coffe Napisano Oktobar 18 Share #2212 Napisano Oktobar 18 pre 11 časa, zerowaf reče Zadnjih dana sam dobio više nego nekoliko youtubeovih preporuka za novi, 2025. Citroen DS. Nijedan od njih nije jednak onom iz drugog videa, a nije ni da su stvarni. Je li to nekakav click bait, budući da nema (informiranog) auto-entuziujasta koji neće biti zagrijan da vidi modernu ajkulu ili Citroen stvarno na ovaj način ispituje interes eventualnog tržišta? Što mislite? https://www.youtube.com/results?search_query=citroen+ds+2025 Imao sam , tamo 82ge ds1.9, noviji model (onaj što se farovi okeču) . Da je imao "peta vrata" ,"vozio bi ga i danas ) . Najudobniji auto što sam vozio . Jedino mi se "ručna" tj nožna na diskove prednje ja poluosovinama ? nije sviđala , al dobro đođe , ako zakaže hidraulika . Ludi auto prodal sam ga samo radi gepeka koji je veelki , ali je "ulaz" mali . Vix, LightMatic, zerowaf and 1 član je reagovao/la na ovo 3 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
LightMatic Napisano Oktobar 18 Share #2213 Napisano Oktobar 18 Mogu oni izbacivati koliko god hoće retro modela u novom ruhu ali nikad neće uspjeti napraviti ih "sa dušom" kakvi su stari automobili bili. black coffe and BANAT je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Oktobar 18 Share #2214 Napisano Oktobar 18 16 hours ago, zerowaf said: Zadnjih dana sam dobio pun je qrc ootoobe vidoja generisanih uz pomoc AI, koji nisu nista drugo no click-bite, najava kojecega novoga i specijalnoga novi tipovi mcycles i auta, narocito Koja, Aleks, LightMatic and 1 član je reagovao/la na ovo 4 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Oktobar 18 Share #2215 Napisano Oktobar 18 pre 3 časa, Zen Mod reče pun je qrc ootoobe vidoja generisanih uz pomoc AI, koji nisu nista drugo no click-bite, najava kojecega novoga i specijalnoga novi tipovi mcycles i auta, narocito U medjuvremenu sam se i sam uvjerio u to jer su mi poceli nuditi masu slicnih stvari. Posast! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
John Coltrane Napisano Oktobar 18 Share #2216 Napisano Oktobar 18 Manite se struje to je prevara stoljeća fakin grin petrol agenda Evo je nova drift mašina, dali stari i somića, beli otišo za senegal (ako je nekog zanimalo gde završavaju stare mečke 190 i 124) Otišo lagunom kod majstora što rastura Mercedese i trguje sa crnjci, pošli po selu da nađemo neki deo, pita kako to sa tim dugmićima? kažem ok al kvari se. on samo ccccc dok god ima ovih ne sedam u to sranje a posle ću teram traktor baš me briga Aleks, LightMatic and zerowaf je reagovao/la na ovo 1 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
black coffe Napisano Oktobar 19 Share #2217 Napisano Oktobar 19 pre 17 časa, Zen Mod reče pun je qrc ootoobe vidoja generisanih uz pomoc AI, koji nisu nista drugo no click-bite, najava kojecega novoga i specijalnoga novi tipovi mcycles i auta, narocito Evo vidim da reinkarniraju Renault 4 . Al brate ubiše u njemu sve što ga je činilo tako uspješnim - jeftin ,praktičan , sa puno gepeka kad zetreba lagan za održavanje . sad je ko jedostavniji svemirsko brod ? ko će to kupiti, osim ponekog nostalgičara koji ima viška para ?. Hebo ga zec , takav auto treba za uporabu , a ne za kurchenje ? zerowaf, LightMatic, vinko and 2 ostalih je reagovao/la na ovo 5 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Oktobar 19 Share #2218 Napisano Oktobar 19 Pre sat vremena, black coffe reče Al brate ubiše u njemu sve što ga je činilo tako uspješnim Slazem se. Isti tretman su svojedobno dobili i Buba, Mini te Topolino iliti Fico. black coffe, LightMatic and vinko je reagovao/la na ovo 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Oktobar 29 Share #2219 Napisano Oktobar 29 (izmenjeno) Kad smo vec kod elektricnih auta, oni su buducnost, svidelo se to nama ili ne. A ko je tu u (velikoj) prednosti - Kinezi. Jedu sve za dorucak, a ostalima gori pod nogama. Uradili su jedino sto i mogu, ali to nije resenje: EU slaps new tariffs of up to 35.3 percent on Chinese electric vehicles WWW.FRANCE24.COM The EU on Tuesday announced a new increase of tariffs on Chinese electric vehicles on top of the current 10 percent currently levied on car imports. The extra taxes, set to enter into force no later… Izmenjeno Oktobar 29 od Vix Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
misa Napisano Oktobar 29 Share #2220 Napisano Oktobar 29 9 minutes ago, Vix said: Kad smo vec kod elektricnih auta, oni su buducnost, svidelo se to nama ili ne. A ko je tu u (velikoj) prednosti - Kinezi. Jedu sve za dorucak, a ostalima gori pod nogama. Uradili su jedino sto i mogu, ali to nije resenje: Nisam bas siguran da je to buducnost. Pozdrav Misa Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gluv_i_udaren Napisano Novembar 1 Share #2221 Napisano Novembar 1 Mislim da je ta forsirana elektrifikacija ćorsokak. Hibridi i plug-in hibridi ok, troši malo po gradu, veliki benzinac koji radi u optimalnim uslovima sa CVT menjačem potpomognut strujom u ubrzanjima, čini da svaka nizbrdica prištedi jednu uzbrdicu. Po meni najmanja komplikacija što se tiče punjenja, autonomije i generalno upotrebe automobila. Takođe ne zahteva specijalne intervencije na postojećoj energetskoj mreži kao kad bi (hipotetički) svi prešli na isključivo električna vozila. Svakako se gori ugalj u TENTu da se dobije struja. LightMatic and Ikaro je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Novembar 1 Share #2222 Napisano Novembar 1 Još devedesetih je na njemačkom DSF-u išao feljton o BMW-ovoj, ako se dobro sjećam - seriji 7, pogonjenoj vodikom. Feljton nije bio o razvoju i proizvodnji nego su pratili samo korštenje, tj. vožnju. Taj auto je sniman u vožnji iz tjedna u tjedan. Do danas je stvar zaboravljena, na netu i nema puno za pronaći, a političkim odlukama je došlo do favorizacije elektromotora u odnosu na bilo koju verziju motora s unutarnjim izgaranjem. Ideje o vodiku kao zamjeni za fosilna goriva i sam razvoj je započet još najmanje sredinom osamdesetih kad sam prvi put čitao o tome kako je produkt izgaranja iz takvog motora vodena para....opet, ako se dobro sjećam. Em je bilo davno, em sam bio klinac koji misli da je Erich von Däniken na dobrom tragu. LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah