Jump to content

Udrobljena automobilska tema.

chakija

Preporučeni Komentari

• 2 nedelje kasnije...
  • 3 nedelje kasnije...

На слици може бити: текст

Hyundai and Kia recently unveiled a zero-emission hydrogen engine in Korea, marking a significant leap in automotive technology. This innovation has the potential to disrupt the electric vehicle (EV) market, as the two automakers lead the development of hydrogen technology, focusing on both fuel cell systems and advanced hydrogen engines.

Podeli na ovim sajtovima

• 1 month later...

Pre mnogo godina kada sam cuo za mokri razvodni kais koji se kupa u ulju znao sam da je to velika Glupost ! , cak i kada je razvodni kais napolje i nije u dodiru sa uljem treba ga obavezno i redovno menjati sa kvalitetnim novim , sve zajedno sa pripadajucim spanerom i rolerima , ako je vozilo starije treba obavezno proveriti i stanje metalnih zubcastih kaisnika na preveliko istrosenje zubaca , pre svega onog manjeg na radilici pa zatim i sve ostale one vece na bregastim osovinama , itd ...,

-po mom misljenju najbolji sistem razvoda je pomocu metalnih(celicnih) zubcanika , F1 brzo-hodni motori taj sistem uvek koriste , zatim sledi sistem razvoda pomocu dobro dimenzionisanog razvodnog lanca , pa tek onda sistem sa spoljnim suvim razvodnim kaisom .

Podeli na ovim sajtovima

• 5 nedelje kasnije...

Zadnjih dana sam dobio više nego nekoliko youtubeovih preporuka za novi, 2025. Citroen DS.
Nijedan od njih nije jednak onom iz drugog videa, a nije ni da su stvarni.
Je li to nekakav click bait, budući da nema (informiranog) auto-entuziujasta koji neće biti zagrijan da vidi modernu ajkulu ili Citroen stvarno na ovaj način ispituje interes eventualnog tržišta?
Što mislite?

https://www.youtube.com/results?search_query=citroen+ds+2025

Podeli na ovim sajtovima

Lepo je videti da se Francuzi ne odricu lako Bertonijevog originalnog i jedinstvenog po izgledu `ajkula` dizajna karoserije , koji za razliku od mnogih drugih automobila kada bi im se skinuo amblem marke proizvodjaca nikada se ne bi mogla napraviti tacna razlika marke medju njima, jer se svi proizvodjaci vise ili manje odavno drze oblika `gusceg jajeta na cetiri tocka` tipa karoserije , bar kada su jeftiniji automobili za siroke mase u pitanju .

Podeli na ovim sajtovima

Nisam nesto cuo o planovima za novu Ajkulu, ali mislim da je ponovo u modi retro-fazon. (Meni se svidja). Fiatu je uspelo sa modelom 500, pa sad vidjam i elektricni 600 po ulici, lepo izgleda.

Renault je izbacio novi R5, i R4

Tako da mozda nije i toliko sci-fi da i Citroen izbaci novu Ajkulu.

Ali mislim da ce sve to biti elektricni modeli. Trenutno je Peugeot/Citroen u problemu zbog losih benzinskih motora (problematicni trocilindrasi) a sad cujem da i dizeli imaju problem sa AdBlue. 

Podeli na ovim sajtovima

pre 11 časa, zerowaf reče

Zadnjih dana sam dobio više nego nekoliko youtubeovih preporuka za novi, 2025. Citroen DS.
Nijedan od njih nije jednak onom iz drugog videa, a nije ni da su stvarni.
Je li to nekakav click bait, budući da nema (informiranog) auto-entuziujasta koji neće biti zagrijan da vidi modernu ajkulu ili Citroen stvarno na ovaj način ispituje interes eventualnog tržišta?
Što mislite?

https://www.youtube.com/results?search_query=citroen+ds+2025

Imao sam , tamo 82ge ds1.9, noviji model (onaj što se farovi okeču) . Da je imao "peta vrata" ,"vozio bi ga i danas ;) ) . Najudobniji auto što sam vozio . Jedino mi se "ručna" tj nožna na diskove prednje ja poluosovinama ? nije sviđala , al dobro đođe , ako zakaže hidraulika :) . Ludi auto prodal sam ga samo radi gepeka koji je veelki , ali je "ulaz" mali . 

Podeli na ovim sajtovima

16 hours ago, zerowaf said:

Zadnjih dana sam dobio

pun je qrc ootoobe vidoja generisanih uz pomoc AI, koji nisu nista drugo no click-bite, najava kojecega novoga i specijalnoga

novi tipovi mcycles i auta, narocito

Podeli na ovim sajtovima

pre 3 časa, Zen Mod reče

pun je qrc ootoobe vidoja generisanih uz pomoc AI, koji nisu nista drugo no click-bite, najava kojecega novoga i specijalnoga

U medjuvremenu sam se i sam uvjerio u to jer su mi poceli nuditi masu slicnih stvari.
Posast!

Podeli na ovim sajtovima

Manite se struje to je prevara stoljeća fakin grin petrol agenda

IMG-1f54464e5ff8429395b0920ee45c8917-V.thumb.jpg.d1868dd61eeb5d910dc5bb22d7c3239e.jpgIMG-cc4a3740a2c4e47f8104946b998572c3-V.thumb.jpg.61c78df4d31eaa516e1094bd95c218b7.jpg

Evo je nova drift mašina, dali stari i somića, beli otišo za senegal (ako je nekog zanimalo gde završavaju stare mečke 190 i 124)

Otišo lagunom kod majstora što rastura Mercedese i trguje sa crnjci, pošli po selu da nađemo neki deo, pita kako to sa tim dugmićima? kažem ok al kvari se. on samo ccccc dok god ima ovih ne sedam u to sranje a posle ću teram traktor baš me briga:risitas:

Podeli na ovim sajtovima

pre 17 časa, Zen Mod reče

Evo vidim da reinkarniraju Renault 4 . Al brate ubiše u njemu sve što ga je činilo tako uspješnim - jeftin ,praktičan , sa puno gepeka kad zetreba  lagan za održavanje . sad je ko jedostavniji svemirsko brod ? ko će to kupiti, osim ponekog nostalgičara koji ima viška para ?. Hebo ga zec , takav auto treba za uporabu , a ne za kurchenje ? ;) 

Podeli na ovim sajtovima

• 2 nedelje kasnije...

Kad smo vec kod elektricnih auta, oni su buducnost, svidelo se to nama ili ne. A ko je tu u (velikoj) prednosti - Kinezi. Jedu sve za dorucak, a ostalima gori pod nogama. Uradili su jedino sto i mogu, ali to nije resenje:

WWW.FRANCE24.COM

The EU on Tuesday announced a new increase of tariffs on Chinese electric vehicles on top of the current 10 percent currently levied on car imports. The extra taxes, set to enter into force no later…

Izmenjeno od Vix
Podeli na ovim sajtovima

9 minutes ago, Vix said:

Kad smo vec kod elektricnih auta, oni su buducnost, svidelo se to nama ili ne. A ko je tu u (velikoj) prednosti - Kinezi. Jedu sve za dorucak, a ostalima gori pod nogama. Uradili su jedino sto i mogu, ali to nije resenje:

Nisam bas siguran da je to buducnost.

Pozdrav Misa

Podeli na ovim sajtovima

Mislim da je ta forsirana elektrifikacija ćorsokak. Hibridi i plug-in hibridi ok, troši malo po gradu, veliki benzinac koji radi u optimalnim uslovima sa CVT menjačem potpomognut strujom u ubrzanjima, čini da svaka nizbrdica prištedi jednu uzbrdicu. Po meni najmanja komplikacija što se tiče punjenja, autonomije i generalno upotrebe automobila. Takođe ne zahteva specijalne intervencije na postojećoj energetskoj mreži kao kad bi (hipotetički) svi prešli na isključivo električna vozila. Svakako se gori ugalj u TENTu da se dobije struja.

Podeli na ovim sajtovima

Još devedesetih je na njemačkom DSF-u išao feljton o BMW-ovoj, ako se dobro sjećam - seriji 7, pogonjenoj vodikom. Feljton nije bio o razvoju i proizvodnji nego su pratili samo korštenje, tj. vožnju. Taj auto je sniman u vožnji iz tjedna u tjedan.
Do danas je stvar zaboravljena, na netu i nema puno za pronaći, a političkim odlukama je došlo do favorizacije elektromotora u odnosu na bilo koju verziju motora s unutarnjim izgaranjem.
Ideje o vodiku kao zamjeni za fosilna goriva i sam razvoj je započet još najmanje sredinom osamdesetih kad sam prvi put čitao o tome kako je produkt izgaranja iz takvog motora vodena para....opet, ako se dobro sjećam. Em je bilo davno, em sam bio klinac koji misli da je Erich von Däniken na dobrom tragu.

Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...