Jump to content

Video capture


Zen Mod

Preporučeni Komentari

svega nekoliko puta sam nesto radio na polju istog ..... uglavnom kratke stvarcice ;elem - pitanje - za bilo kog ko je radio imalo vise na tom planu - kako izbeci postepeno kasnjenje tona u odnosu na sliku ?malopre sam radio capture u Sony Vegas ( Sony kamerica - USB stream), i dobio na kraju video file-a od 1H15m da mi ton kasni nekih 4-5 sec za slikom any tips ?ako se niko ne javi - imam utisak da mi ne gine par sati cackanja po netu ..... i to opet nece biti tip iz prve ruke ..... bilo kakav savet koristan - pouzdan prog za capture , trikovi za korektan file itd .

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 15
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Pre ce biti problem povezivanje tj. USB mod. Nemas na PC makini firewire konekciju? Ne treba ti Vegas itd, XP dolazi (pretpostavljam i naslednici) sa Windows Movie Maker, besplatno. Dovoljan za ekstrakciju u AVI formatu. Kasnije prebacujes u DVD/DivX format, ima freeware aplikacija za to.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ma secam se da sam i nekad imao problem - kad sam radio sa ViVo grafickom i ne secam se vec kojim programom ;imam firewire na kompu ali nisam siguran da ova kamerica ima isto .problem je generalan - bar za mene - jer mi se desava(o) nevezano za interface bice da je neki kratak spoj - u glavi .....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Capture u koji format ? DV, MPEG, AVI ?Da li je na računaru USB 1.1 ili 2.0 ?Da li kamera ima Firewire priključak ?Za kašnjenje zvuka su mi najsumnjiviji codeci - naročito ako je capture rađen u AVI, to zna da bude poprilično komplikovano za namestiti, s obzirom da su računari poslovično nakrcani kojekakvim codec packovima. Takođe, ako je namešten capture u AVI sa nekim codecom (DivX, XviD, itd.) moguće je da računar nije dovoljno snažan da iskonvertuje video u real-time.Druga stvar koja mi pada na pamet je korišćenje USB-a za transfer.Generalno, USB ima nestabilan protok, na papiru USB 2.0 ima čak i veći protok od IEEE1394 (Firewire) - 480 Mbps naspram 400 Mbps, ali se upravo Firewire koristi za prebacivanje video materijala, zato što je po standardu garantovana konstantna brzina transfera, bez padova i ako je Firewire dostupan uvek bi ga trebalo koristiti (ako računar nema priključak, PCI kartice su poprilično jeftine).Ako se capture sa kamere radi čisto za arhiviranje, ili samo za lično korišćenje, preporučujem capture u MPEG format, iako će fajlovi biti znatno veći od DivX-a i njemu sličnih codeca, zato što je prilično nezahtevan po pitanju jačine računara, zadržava solidan kvalitet slike, i lako ga je prilagoditi u DVD format, a ako se materijal ubacuje za neki ozbiljniji rad, onda samo u DV format.Za capture u MPEG i neku jednostavniju montažu preporučujem Ulead Video Studio - prilično je lak za podešavanje i korišćenje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Simpli (a nije Red)Kablic za kameru - jedan kraj firewire drugi trapezasti odgovarajuceg profila, svaki prizvodjac ima svoj (nazalost)Obavezno Firewire konekcija za video streaming > Win Movie Maker > Avi2Dvd (freeware, pa jos lokalni jazikpost-9-126488714583_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nisam siguran, ali mislim da većina problema može da se izbegne komandom koja se različito zove u različitim programima za editovanje videa, slično komandi za sinhronizaciju postojećeg subtitla uz neki video zapis. Problem nastaje ako nastane "oštećenje" u tonskom ili video delu zapisa i pobrljavi sinhron zbog pogrešnih podataka o svukupnoj dužini jednog od dva dela (audio ili video) ffdshow paket codeca često pomogne u korektnom povezivanju dva segmenta. Samo lupetam. http://en.wikipedia.org/wiki/Audio_to_video_synchronization:buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ajajaj, 30 gigabajta, a samo 320x240. Pa to je AVI - uncompressed, nije ni čudo da se raspada pri pokušaju puštanja. Ne znam kakva su podešavanja u Vegasu, pošto ga nisam koristio, ali treba namestiti koji codec da koristi pri capture-u. Da li AVI sa nekim codecom, ili ono što bi verovatno bilo mnogo jednostavnije za podesiti u MPEG - onda se verovatno samo bira rezolucija (možda ni to) i stepen kompresije.Da neke stari budu jasnije, mala napomena - AVI sam po sebi nije codec već container (isto kao i npr. MKV), i sadrži u sebi video i audio stream - svaki spakovan sa određenim codecom - jedan za video, jedan za audio - npr. DivX i MP3 - moguće se razne kombinacije.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Чудо да Вегас као напредан програм за видео едитовање нема неку опцију за подешавање звука унутар видео фајла!?У сваком случају увек можеш да прибегнеш најглупљој могућој методи, а то је да екстрактујеш аудио подносилац из фајла и после да га поново спојиш са видеом али овај пут без кашњења! То ради чак и Виндовс Муви Мејкер. Једино ће да траје мало дуже, али...Али да, дефинитивно је боље користити "Ватрену Жицу" за стримовање видеа.кајзеР_Созе  :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Kad je Duron 900MHz bio naj procesor, na njemu je ladno preko TV kartice i njenog video ulaza i Audio Ina na integruši, išlo grebovanje direkt u DIVX sa onom 3xx rezolucijom. Nema nikakvog kašnjenja. Tako sam se nasnimao gomile filmova sa satelita! Obično je problem u kodecima kojih ima malo više nego što treba za istu stvar! Koristio sam neki VCR program, nešto IUVCR koji je to perfektno radio. Malo guglanja, a pre svega, obriši sve kodeke koje imaš, pa instaliraj samo ono što ti je stvarno potrebno! Ako kamera ima samo usb izlaz, ona digitalno prenosi sliku i zvuk, pa tu garantovano nema kašnjenje. Posle se stvari zajebu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 1 month later...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...