Vix Napisano Oktobar 21 Share #8889 Napisano Oktobar 21 (izmenjeno) Stariji su (bili) bolji, em materijal, em zvucno. Ovaj zvuci, ono, ok, ali nista wow... Za razliku, Marantz 1040 je zvucao...milozvucno P.s. Problem kod starijih pojacala je gomila mehanickih kontakata, potenciometara...koji oksidiraju. To se uglavnom da ocistiti, ali...nije bas kao novo. Osim toga, cesto treba zameniti elektrolitske kondenzatore. Kad se to uradi, onda zvuce mnogo bolje od ovih novih. E sad, da li se sve to isplati, to je vec druga stvar... Izmenjeno Oktobar 21 od Vix LightMatic, Koja and zerowaf je reagovao/la na ovo 3 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
ManicP Napisano Oktobar 21 Share #8890 Napisano Oktobar 21 (izmenjeno) Pošto bolju polovinu mrzi da se drnda sa Daphile i sličnim, Teralink X2 ide na klupu za rezervne igrače a na njegovo mesto nova đunta. Zakači se telefonom na BT + Spotify i vozi. Ulazi USB (kineski Amanero) + Bluetooth 5.1 QCC5125 (podrška za SBC/AAC/APTX/APTX-LL/APTX-HD/LDAC) i izbor ulaza rotacionim preklopnikom sa dva položaja. Izlazi AES/EBU, COAX SPDIF, TOSLINK I I2S kroz HDMI kabl. Napojni konektor je mikrofonski 3A, 250V zbog malo mesta za bilo koji drugi. Napajanje Sony iz fioke, prilično fino na skopu. USB Bluetooth Izmenjeno Oktobar 21 od ManicP zerowaf, Woland, John Coltrane and 7 ostalih je reagovao/la na ovo 3 6 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Oktobar 22 Share #8891 Napisano Oktobar 22 pre 14 časa, ManicP reče Bluetooth Jesi li ti to napravio da svijetli plavo samo kad je spojen bluetooth? Care! ManicP je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Leonardo Napisano Oktobar 22 Share #8892 Napisano Oktobar 22 25 minutes ago, zerowaf said: Jesi li ti to napravio da svijetli plavo samo kad je spojen bluetooth? Care! Peja je je to. Čovek zna šta radi, promišljeno po vertikali i horizontali Woland, ManicP and zerowaf je reagovao/la na ovo 1 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
ManicP Napisano Oktobar 22 Share #8893 Napisano Oktobar 22 1 hour ago, zerowaf said: Jesi li ti to napravio da svijetli plavo samo kad je spojen bluetooth? Care! Jašta. Nema logičnije indikacije BT Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Oktobar 22 Share #8894 Napisano Oktobar 22 pre 4 časa, ManicP reče Jašta. Nema logičnije indikacije BT Me like! Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Aleks Napisano Oktobar 22 Share #8895 Napisano Oktobar 22 Koja je pločica, šta je to? Jel nema ono da kaže "Bleuteud divajziz iz nau koniektid" gluv_i_udaren je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
ManicP Napisano Oktobar 22 Share #8896 Napisano Oktobar 22 3 hours ago, Aleks said: Koja je pločica, šta je to? Jel nema ono da kaže "Bleuteud divajziz iz nau koniektid" E da vidiš nema Ova je pločka https://www.aliexpress.com/item/4000683083510.html Šta ga znam, deluje mi OK, oba spdif galvanski odvojeni trafoima, baferi, dodatni stabilizator... Iščitao komentare, kupio, probao, radi bez greške. Nisam ni gledao na šta liči signal na izlazu. Moja kutija, napajanje i logika sa jednim duplim relejom da prebacuje ulaze i pali plavu diodu po potrebi. Došao s posla, svetli plava Led, svira muzika... krca44, zerowaf, grone and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 5 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Oktobar 22 Share #8897 Napisano Oktobar 22 pre 8 minuta, ManicP reče Nisam ni gledao na šta liči signal na izlazu. Moja kutija, napajanje i logika sa jednim duplim relejom da prebacuje ulaze i pali plavu diodu po potrebi. Došao s posla, svetli plava Led, svira muzika... Life´s good! ManicP and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Vix Napisano Oktobar 26 Share #8898 Napisano Oktobar 26 Danas na stolu...jos jedno pojacalo iz 90 tih. Onkyo A-9210. Nikad banalniji "kvar" u zivotu nisam popravio. Kaze covek "Necu ga vise. Do juce je radio, i crko. Ne moz d'upali. Nosi ga." Probam ja, nista. Otvorim. Osigurac-naravno-nije. Napon stize do primara. Na sekundru traafoa 30-0-30. Na drugom izvodu, 12 v koji ide na plocicu za napajnje prednje ploce. Izmerim na pocici, nista, nema napona. A na trafou ima, 12v AC. Plocica spojena sa trafoom preko maleckog plasticnog konektora, ali "odozdo". Cim sam ga pipnuo, ispade... Vratim ga lepo na mesto, i pojacalo radi! Verovatno je neki put tresnuo malo jace, i to je bilo dovoljno da konektor ispadne... Evo i malo slicica... krca44, zerowaf, Koja and 6 ostalih je reagovao/la na ovo 5 3 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Oktobar 26 Share #8899 Napisano Oktobar 26 Vix and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
ManicP Napisano Oktobar 27 Share #8900 Napisano Oktobar 27 Bolja polovina kupila 3d štampač i ostavila nas bez nadzora 2 dana... Malo Tinkercad za adapter za usisivač DeWalt Airloc na Festool a nosač za atenuator i displej iscrtani u AutoCAD po meri. Mislim da više nikada neću ove iznutrice za uređaje praviti na klasičan način. gluv_i_udaren, zerowaf, LightMatic and 4 ostalih je reagovao/la na ovo 1 4 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gluv_i_udaren Napisano Oktobar 27 Share #8901 Napisano Oktobar 27 Samo nemoj PLA blizu lampi Leonardo and ManicP je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Leonardo Napisano Oktobar 27 Share #8902 Napisano Oktobar 27 (izmenjeno) Dobro došao u 3D print klub. Mi se zezamo sa manje primenjeno-umetničkim dizajnima. Olafa svi znate Postolje za lap Tacna za samozalivanje cvećeta Dosta sam pokazao, a toga ima još ihaaaaaaa....j. Оvo mi služi za odmor od fi-fija. Izmenjeno Oktobar 27 od Leonardo Mikorist, krca44, Vix and 2 ostalih je reagovao/la na ovo 4 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Oktobar 27 Share #8903 Napisano Oktobar 27 neverovatno šta sve plastika može da postane. 1000 godina da se raspadne Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Oktobar 27 Share #8904 Napisano Oktobar 27 Kod mene je resin 😁 Moracu pljuckavac da nabavim, prosli put mi je probio resin na prst, par meseci me peklo 😅 Leonardo je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Oktobar 27 Share #8905 Napisano Oktobar 27 nemate vi pojma ja cu sebi kupim veeeeeeliki 3D stampac i onda ima da stampam samo Šam rolne Leonardo and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Oktobar 27 Share #8906 Napisano Oktobar 27 pre 3 minuta, Zen Mod reče nemate vi pojma ja cu sebi kupim veeeeeeliki 3D stampac i onda ima da stampam samo Šam rolne Se neko seća ovoga ? NEkada bio čist SF....Eto sad plastika izlazi....Za 1000 godina močičemo klopu i piće da 3D štampamo. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Oktobar 27 Share #8907 Napisano Oktobar 27 Moram da ti reknem, vec imas kompanija koje 3d stampaju hranu Mikorist je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Oktobar 27 Share #8908 Napisano Oktobar 27 pre 4 minuta, Brijac reče Moram da ti reknem, vec imas kompanija koje 3d stampaju hranu Čekam apdejt za mašinu, mora pečena prasetina da izlazi. LightMatic, Vix and Koja je reagovao/la na ovo 1 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Koja Napisano Oktobar 27 Share #8909 Napisano Oktobar 27 35 minutes ago, Mikorist said: Se neko seća ovoga ? NEkada bio čist SF....Eto sad plastika izlazi....Za 1000 godina močičemo klopu i piće da 3D štampamo. Jao, gledao seriju pre jedno 15ak godina, i toliko sam mrzeo ovu epizodu. Kako si uspeo da me podsetis, a tako sam je lepo izbacio iz sistema posle toliko godina Vix je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Oktobar 27 Share #8910 Napisano Oktobar 27 26 minutes ago, Mikorist said: Čekam apdejt za mašinu, mora pečena prasetina da izlazi. Za to vazda BSK Borca, lepo naseckane ki bajaderi e, bez kostiju, nece to ni jedna makina moci da napravi 😁 Vix je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah