Jump to content

Čime se zanimam... (ovih dana )

Impuls

Preporučeni Komentari

Stariji su (bili) bolji, em materijal, em zvucno. Ovaj zvuci, ono, ok, ali nista wow...

Za razliku, Marantz 1040 je zvucao...milozvucno :)

P.s. Problem kod starijih pojacala je gomila mehanickih kontakata, potenciometara...koji oksidiraju. To se uglavnom da ocistiti, ali...nije bas kao novo. Osim toga, cesto treba zameniti elektrolitske kondenzatore. Kad se to uradi, onda zvuce mnogo bolje od ovih novih. E sad, da li se sve to isplati, to je vec druga stvar...

Izmenjeno od Vix
Podeli na ovim sajtovima

Pošto bolju polovinu mrzi da se drnda sa Daphile i sličnim, Teralink X2 ide na klupu za rezervne igrače a na njegovo mesto nova đunta. Zakači se telefonom na BT + Spotify i vozi.

Ulazi USB (kineski Amanero) + Bluetooth 5.1 QCC5125 (podrška za SBC/AAC/APTX/APTX-LL/APTX-HD/LDAC) i izbor ulaza rotacionim preklopnikom sa dva položaja.

Izlazi AES/EBU, COAX SPDIF, TOSLINK I I2S kroz HDMI kabl.

Napojni konektor je mikrofonski 3A, 250V zbog malo mesta za bilo koji drugi. Napajanje Sony iz fioke, prilično fino na skopu.

1729519516977.thumb.jpg.0871c51fa6db8af2590c579c1c8fe559.jpg 1729519516948.thumb.jpg.f102f6a87caaecbff6d839b677c3d299.jpg

USB

1729519516924.thumb.jpg.0fe5224b4f55f03bc2536474ee09dbb9.jpg

Bluetooth

1729519516902.thumb.jpg.93e6edd432838576673f06730c01473b.jpg

Izmenjeno od ManicP
Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, zerowaf said:

Jesi li ti to napravio da svijetli plavo samo kad je spojen bluetooth? 

Care! :D 

Jašta. Nema logičnije indikacije BT :)

Podeli na ovim sajtovima

3 hours ago, Aleks said:

Koja je pločica, šta je to?

Jel nema ono da kaže "Bleuteud divajziz iz nau koniektid" :)

E da vidiš nema :D

Ova je pločka https://www.aliexpress.com/item/4000683083510.html

Šta ga znam, deluje mi OK, oba spdif galvanski odvojeni trafoima, baferi, dodatni stabilizator... Iščitao komentare, kupio, probao, radi bez greške. Nisam ni gledao na šta liči signal na izlazu. Moja kutija, napajanje i logika sa jednim duplim relejom da prebacuje ulaze i pali plavu diodu po potrebi.

Došao s posla, svetli plava Led, svira muzika... :)

Podeli na ovim sajtovima

pre 8 minuta, ManicP reče

Nisam ni gledao na šta liči signal na izlazu. Moja kutija, napajanje i logika sa jednim duplim relejom da prebacuje ulaze i pali plavu diodu po potrebi.

Došao s posla, svetli plava Led, svira muzika... :)

Life´s good! :D 

Podeli na ovim sajtovima

Danas na stolu...jos jedno pojacalo iz 90 tih. Onkyo A-9210.

Nikad banalniji "kvar"  u zivotu nisam popravio.

Kaze covek "Necu ga vise. Do juce je radio, i crko. Ne moz d'upali. Nosi ga."

Probam ja, nista. Otvorim. Osigurac-naravno-nije. Napon stize do primara. Na sekundru traafoa 30-0-30. Na drugom izvodu, 12 v koji ide na plocicu za napajnje prednje ploce. Izmerim na pocici, nista, nema napona. A na trafou ima, 12v AC. Plocica spojena sa trafoom preko maleckog plasticnog konektora, ali "odozdo". Cim sam ga pipnuo, ispade... :smesna:

Vratim ga lepo na mesto, i pojacalo radi! :D

Verovatno je neki put tresnuo malo jace, i to je bilo dovoljno da konektor ispadne...

Evo i malo slicica...

Onkyo-1.jpg

Onkyo-2.jpg

Onkyo-3.jpg

Onkyo-4.jpg

Podeli na ovim sajtovima

Bolja polovina kupila 3d štampač i ostavila nas bez nadzora 2 dana...

Malo Tinkercad za adapter za usisivač DeWalt Airloc na Festool a nosač za atenuator i displej iscrtani u AutoCAD po meri. Mislim da više nikada neću ove iznutrice za uređaje praviti na klasičan način.

1730025664632.thumb.jpg.ddc79bed98a99fd39dc0e018e039c185.jpg

Podeli na ovim sajtovima

Dobro došao u 3D print klub.  Mi se zezamo sa manje primenjeno-umetničkim dizajnima. 

image.thumb.jpeg.9d52bee2633059ec3f679470645ef619.jpeg  image.thumb.jpeg.6a2d213c8e8bc00ced4d0838821a2f90.jpeg  image.thumb.jpeg.83bab2aa8b4fd0da91e8eb9f3f22daee.jpeg

Olafa svi znate                              Postolje za lap                        Tacna za samozalivanje cvećeta

Dosta sam pokazao, a toga ima još ihaaaaaaa....j. Оvo mi služi za odmor od fi-fija.

Izmenjeno od Leonardo
Podeli na ovim sajtovima

pre 3 minuta, Zen Mod reče

nemate vi pojma

ja cu sebi kupim veeeeeeliki 3D stampac i onda ima da stampam samo Šam rolne

:punk:

Se neko seća ovoga ? NEkada bio čist SF....Eto sad plastika izlazi....Za 1000 godina močičemo klopu i piće da 3D štampamo.

Podeli na ovim sajtovima

35 minutes ago, Mikorist said:

Se neko seća ovoga ? NEkada bio čist SF....Eto sad plastika izlazi....Za 1000 godina močičemo klopu i piće da 3D štampamo.

Jao, gledao seriju pre jedno 15ak godina, i toliko sam mrzeo ovu epizodu. Kako si uspeo da me podsetis, a tako sam je lepo izbacio iz sistema posle toliko godina

Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...