Jump to content

Čime se zanimam... (ovih dana )


Impuls

Preporučeni Komentari

Jao Leonardo kako to dobro izgleda :clapping: samo covek da gleda te delice i da ih drzi u ruci...

Zamisli koliko ja uživam dok ih crtam, biram odgovarajući materijal, štelujem mašinicu, pratim kako cnc radi bez greške ( he, he ).Pravi i kompletan DIY.Mada što kaže veliki zeoN, kada pomislim šta sve uradih u proteklih skoro 20 god. neke stvari više i nisu uzbudljive.Sada mi je veće zadovoljstvo da ispunim očekivanja kolega i saradnika.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Nego šta nego ima .....hibrid , inače vrlo jednostavan ....kao što su i svi hibridi . Ja mislim kad ga budem prepravio i stavio novu konfiguraciju za cev , kao i drugu cev sa atuatorom koji sam predložio , bez ikakvog preuveličavanja mislim da bi mogao da stane na crtu Tulipu ......te četiri štampe zatvorene u jednostavnu kutiju sa transformatorima duplo slabijim se prodaju za tri 'iljade evrića , što znači da izlaz sam za sebe radi dobro .....ja sam za sada zadovoljan kako to radi .

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Vidi ti šta mu radi čika Rade :guitarplayer:

Inače pošto i 220v od napajanja pojačala i 200 v od anodnog napona prolaze pored samih cevi .....onda je kabl za napajanje urađen tako da su širmovani pojedinačni vodovi pa sve u bužir , a crveni kabl kroz koji prolazi anodni napon je inače širmovan i od protivpožarne zaštite je .... 400v i sat vremena visoke temperature ....i lepo izgleda .....i na visokotoncu se ne čuje ništa :oke: Sama "kutija " gde se nalaze štampe od pojačala kao i sama štampa inače nisu fiksirane za ostatak kutije i ne dodiruju ni poklopac , već "plivaju " na gumenim podmetačima .....detalji koji se ne vide Po mojim proračunima ovo je dovoljno do 9. stepena merkalijeve skale da stoji gde je ;)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

I ovo je hibrid , ali sa zvučnicima .....bas je HW 162 u DCAAV-u ,tj dvostruki refleks sa zvučnikom koji se vidi . Nešto ispod midbasa je pregrada sa otvorom , dok je basrefelks otvor prema dole . Ovaj sistem/dcaav / odlikuje brz bas / utisak koji vara / i odziv prema dole nešto između TL i kompresione . Zbog dvostruke filtracije dve komore , odziv basrefleksa je izuzetno čist pa se dobija utisak da je brz . Za sada imam jedan pik na 40hz koji ćemo eliminisati promenom dužine cevi . Skretnica je relativno jednostavna i za ovakvu konfiguraciju i zvučnika i principa rada kompletne kutije ne može jednostavnije . HW ima 12db električno koji sa datim vrednostima filtera ima blag pad tako da se malo "podvuče" ispod srednjetonca . Tang -Band 655sa ima 6-12db sa nekim kompezacijama .Prvi kondezator u saradnji sa otporom na kraju filtera u paraleli sa zvučnikom obezbeđuje modeliranje odziva prema dole kako se želi . Odziv prema gore odrađuje klasičan 12db električno koji u saradnji sa LC kompezacijom obezbeđuje odziv koji bi trebao da bude simetričan sa odzivom visokotonca .Pošto TB sam za sebe brljavi onda je i stavljena RCL paralelna u redu sa zvučikom . Visokotonac je Morel i ide klasična 18db skretnica ..... Sad to sve skupa izgleda ružno , ali radi dobro ......kad se završi izgledaće slično kao Vandersteen ....za sada su takve ideje

post-884-0-38912500-1312099820_thumb.jpg

post-884-0-23546200-1312099834_thumb.jpg

post-884-0-42499400-1312099850_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...