Jump to content

Čime se zanimam... (ovih dana )


Impuls

Preporučeni Komentari

Kad je Vladd pisao sta je sve potrebno za foto postupak, sem UV lampe, pogotovo za pcb koje nisu fabricki pripremljene - shvatio sam da je skoro isto kao razvijanje crno-belih filmova i fotografija sto sam radio pre jedno 25+ godina.

Nije za mene sada, drugim recima.

Superiornost rezultata niko ne porice, ko moze tako da radi - odlicno ali ja ne mogu i meni sasvim odgovaraju metode koje dovoljno dobro funkcionisu u praksi.

 

Jos nisam probao kako bi funkcionisalo i da li bi uopste moglo - pravljenje filma sa mog layouta nacrtanog na papiru / pausu i skeniranog... pa da onda to nosim nekom na fotopostupak.

 

:D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

On 20.11.2022. at 14:57, djmilicic reče

Prepravljeno pojačalce sa 6S41S u izlazu. Izbačeni opcioni delovi (2 para 6s19p, driver sa 6s4p, izbačena opcija spoja u triodi na 6e5p). Dodata stabilizacija ulaznog stepena sa ECL82 i 6S19P, stavljeni CMC RCA konektori i Miflex + teflon sprežni kondenzatori. Sledi usviravanje i evaluacija odrađenih promena. Na prvu loptu - obećava.

144649978_641_01.thumb.jpg.affa9365f35fa237e49e38a00945ace4.jpg

Prepravka i dogradnja se isplatila. Dobilo se u čistoći srednjih i visokih. Ništa više se ne dira i sledi razmišljanje o skutijavanju.

proba_01.thumb.png.6d7e8d06c4795fc2b7af8e42f6fc17de.png

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

41 minutes ago, asimze said:

Fronta je MDF, a ostalo? Orahovina? Debljina?

Front je 18mm iverica lamelirana na obe strane sa 4mm MDF znaci 26mm,

Strane su sa sperplocom opet lamelirana 2x12mm furnirana sa obe strane 25mm,

Furnir ne znam tacno koje je drvo neka egzoterija imao sam ga u radionici odavno, jedva pokrio sve.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Svaka cast na dizajnu i sprovedenom uratku....samo jedno pitanje kad se ulazi u tako ozbiiljnu i prelepu investiciju kako taj falc na prednjoj stranici utice na neke nezeljene zvucne anomalije...drugim recima mnogi se trude da ta prednja stranica bude sa sto manje neravnina kako ne bi prouzrokovala nezeljene refleksije....samo pitam

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 1 month later...

Ebga po naski kako vec ide :) Sustinski preciscenja smola. Radi bolje nego "original" oznaceni amtech iz ifix-a. Ne bih ga samo preporucio za odlemljivanje pumpom, jako je lepljiv. 

Nije losa ideja da se nabavi i tinol u "cigli" i da se sa jako finom turpijom usitni u prah, i umesa, da se dobije tinol pasta. Ako budem nasao negde u komadu 63/37 ili mesavinu kao u alpha fluitinu, napravicu da testiram i to. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Izbor otpora od 5W u lokalu je katastrofa - keramiku maju svi a samo nishlije imaju Mox i Royal Ohm zicane, glazirane, one zelene sa TL783 psu+reg pcb.

Juce sam gledao TL783 i originalni Texas Instruments LM317 ( iz fabrike u Kini ) - gledajuci stampu na oba cini se da je TL783 oridji.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...