Jump to content

Čime se zanimam... (ovih dana )


Impuls

Preporučeni Komentari

Nakon sto sam, bar za sada, "sredio" pretpojacavacki deo, bacio sam se na isprobavanje kombinacija pretpojacalo-pojacalo na CSs125fr zvucnike.

-Tpa3116 sa i bez lampaskog pretpojacala. Ako se nema para za bolje, moze da prodje. Sa lampom dobija malo meksi zvuk, ali i malo mutniji. Dakle, ta kombinacija moze da prodje za kuhinju, spavacu sobu, spajz, supu itd ali za ozbiljno slusanje, ne hvala.

-Tda7297 sa i bez B1 bufferom. Po meni, ovo je "bang for the buck" i da nemam neke ozbiljnije sprave, skoro da bi mogao da zivim s'tim.

-Zen V9 (eno ga tamo dole u cosku) , trenutno kao pretpojacalo sluzi Jfet BoZ sa J310, Sipijeva varijanta. Ubedljivo najbolje do sada. U planu je malo bolje pretpojacalo, mada ni ovo nije lose. Za glasno slusanje, treba mu jos malo pojacanja. Za sada, ostavicu ovo da svira.

Dok ne resim sta cu/kako za subwoofere, tu funkciju za sada obavljaju dve Bete 15, u kvazi polu-zatvorenim kutijama, a cuju se bolje nego sto izgledaju, lepo dopunjavaju CSS-ove u basu. Secene su negde na 90hz 12 db/oct + Eq.

Eh sad, sta mi fali? Pa, sve to sad nekako korektno, ujednaceno zvuci, ali...osecam da mi fali neka dinamika u zvuku. Da ne pocinjem, dolazimo do vruce teme "velike ili male membrane"...e jbg. Ja bih da imam srednjetonsku milozvucnost malih membrana sa dinamikom velikih, e jos pa da to bude point-source...da da, malo morgen ili tamo neki ultraskupi Cabasse. A vec je morgen, odoh na spavanje, mozda sanjam Cabasice :)

IMAG2392.jpg

IMAG2391.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

11 minutes ago, Vix said:

http://www.allegrosound.com/EAR-Yoshino_869_2_AllegroSound.html

Au, pa neko moze i tako da postavi pot i selektor, i jos da bude hi-end :buehehe:

Zene, aj reci nam kako svira?

To su izlazni trafoi, verovatno nema problema ali ja ih nikad tako blizu ne bih stavio, po principu beži od trafoa što dalje.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...