Jump to content

Čime se zanimam... (ovih dana )


Impuls

Preporučeni Komentari

Da probam da razjasnim oko Lowthera...distancer izmedju korpe i magneta je tu zato sto su (verovatno) korpa i magnet od razlicitih drajvera pa on sluzi da regulise pravu poziciju kalema u magnetu.Sam kalem nije nov,spulna je aluminijumska i da,vesanje na drajveru je novo...u pitanju je starija varijanta Lowthera,tako da nema puno informacija na netu, a po velicini magneta mozda lici na PM2C Mk1...zvucno je vrlo,vrlo slican(da ne kazem isti) kao nova varijanta PM2C ,njega sam i jos uvek slusam kod prijatelja a radi u kombinaciji front i blh horne...

Pitanje je sada sta je tu ostalo od originalnog Lowtherovog prepoznatljivog zvuka ?

Da li ima podataka od kojih su razlicitih drivera korpa i magnet ?

Ko je radio vesanja ?

 

Btw, dobro dosao na forum !

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pitanje je sada sta je tu ostalo od originalnog Lowtherovog prepoznatljivog zvuka ?

Da li ima podataka od kojih su razlicitih drivera korpa i magnet ?

Ko je radio vesanja ?

 

Btw, dobro dosao na forum !

Vesanja je radio covek iz Jagodine(neznam mu ime) a posle toga i kod Milana(Michabass) na proveru,posto covek ima iskustva sa zvucnicima...na zalost nemam nikakve podatke o samom drajveru,napisao sam ono sto mislim,mozda bi neko od iskusnijih clanova foruma mogao da kaze svoje misljenje...drajver bi trebalo uskoro da udje u hornu,pa ce biti moguce i da se oceni zvucno...hvala na dobrodoslici!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Danas u gostima bili Davor sa gostima iz Smedreva, kolegionom Igorom i njegovim prijateljem Đoletom (stara štuka audiofilska, doneo CD Brian Bromberg - Downright Upright koji upravo slušam i na kojem mu se zahvaljujem).

 

Cilj posete: proba Lowther PM2C u Mauhorn XII koja se zatekla kod mene sticajem okolnosti i Davorovoj dobroj volji. Eto tu po neka sličica (sredio sam sobu posle slušanja :)) i malko merenja u osi, 15 i 30 gradi. Lowther je pretrpeo neke modifikacije na motoru, al to će napisati vlasnik opširnije ako želi, ne znam detalje.

 

Što se svirke tiče reći ću samo da mi se posle par sati slušalo još. Daklem, meni valjalo. Uštinuto na oba ekstrema ko i svaki FR, ono što odsvira sviralo baš zabavno. U ovoj horni znatno bolje radi nego Sonido SFR 200 (istina prilično nov) koji mi je na pozajmici probe radi. Ne radi loše ni Sonido ali sam dodao tweeter tamo negde od 10-11kHz da pripomogne malo.

Hvala Peđi na gostoprimstvu i lepo provedenom vremenu sa Igorom i Đoletom...

Da potvrdim da se Lowther mnogo bolje snašao u Mau horni nego (neusvirani) Sonido-mislim da će se sa tim svi prisutni složiti-baš je bila velika razlika u korist Lowthera.

Lepo to radi,jedino što je meni malo zasmetalo je da su nam (silom prilika i ograničenošću prostora) horne bile preblizu pa zvuk nije bio integrisan kako treba i može kad je rastojanje veće od 2-3 metara od slušaoca.Ali i ovako je sasvim pristojan zvuk.

:BeerMugCheers:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Phono preamp, mogucnost i MM i MC. Ulazna podesavanja: 7 razlicitih vrednosti otpornika i njihove kombinacije i 3 razlicite vrednosti kapaciteta i njihove kombinacije. Izbor impedanse se bira spolja pomocu dip preklopnika. Pojacanje se menja ubadanjem 14 pinskog podnozja sa zalemljenim vrednostima otpornika na njemu. Oznake elemenata su nekorigovane tako da ne obracate paznju na njih. Velicina plocice euro format 100x160mm. napajanje stize za koji dan.

 

Za izlazni kond ostavljena velicina Mundorf Supreme, Jantzen Silver, 3,3uF i manje vrednosti a za sprezni u RIAA je predvidjeno mesto za iste tipove i neke gabaritno manje

post-15-0-92349100-1382358627_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

tu gde su stavljeni otpornici grupisani u dve grupe po 3 sa razmakom za jedan. Na isto mesto moze da se montira dip14 pa da se u njega ubadaju razlicite kombinacije pojacanja. Svaki kanal ima po jedan dip14. Ulaz je uradjen sa 3 paralelisana tranzistora ali za MM je dovoljan i jedan.

 

treba jos malo da se ulepsa plocica i da dodam pinove za Vishai Z-foil na ulazu gde ide 47k.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ovo je jos jedna plocica koja ovih dana treba da bude zavrsena. Dve ovakve plocice su dovoljne za balansirani preamp, zato su i stavljeni releji da bi sva cetiri signala imala identicnu atenuaciju. Treba da dodam jos jedan ulaz i DC servo operacione da bi se izbegli izlazni kondovi

post-15-0-61955900-1382378927_thumb.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...