gluv_i_udaren Napisano Maj 30 Share #1 Napisano Maj 30 Mati mila kako ovo seče Brijac, LightMatic, Mikorist and 5 ostalih je reagovao/la na ovo 2 4 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Maj 30 Share #2 Napisano Maj 30 Sledeci korak, kovani san mai karbonac 😊 Krenuo i ja od vg10, presao na karbonce pre cirka 9 godina i nisam pogledao nazad. gluv_i_udaren and Beli_Ninja je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gluv_i_udaren Napisano Maj 30 Autor Share #3 Napisano Maj 30 Ja sam govedo, zarđaće mi pa ću dići ruku na sebe Zbora, Aleks, Brijac and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 4 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Maj 30 Share #4 Napisano Maj 30 Pazari king 1000/6000 kamen za pocetak Posle moze i egzotikica od natural japanaca. gluv_i_udaren je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 30 Share #5 Napisano Maj 30 A kamen Japanski... gluv_i_udaren je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 30 Share #6 Napisano Maj 30 A nije samo do noža i kamena...Treba savladati i tehniku oštrenja hifish and gluv_i_udaren je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
mrcelavi Napisano Maj 31 Share #7 Napisano Maj 31 Vadim ima nas dosta ljubitelja finih ostrica, steta sto nemamo neki forum da razmenjujemo iskustva. Posle par meseci detaljnog planiranja, preradio staru sataru 2.7kg carbon steel u Serbian Cleaver From this, to this Brijac, LightMatic, gluv_i_udaren and 1 član je reagovao/la na ovo 1 2 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Maj 31 Share #8 Napisano Maj 31 otvori temu, niko ti ne brani mrcelavi je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 31 Share #9 Napisano Maj 31 Evo hifish, mrcelavi and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Maj 31 Share #10 Napisano Maj 31 pre 32 minuta, mrcelavi reče Vadim ima nas dosta ljubitelja finih ostrica, steta sto nemamo neki forum da razmenjujemo iskustva. Posle par meseci detaljnog planiranja, preradio staru sataru 2.7kg carbon steel u Serbian Cleaver From this, to this Većina azijata samo satare koristi. I to od seckanja peršuna, luka do mesa. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Maj 31 Share #11 Napisano Maj 31 (izmenjeno) Moj daily driver 😁 Izmenjeno Maj 31 od Brijac LightMatic, gluv_i_udaren, Mikorist and 3 ostalih je reagovao/la na ovo 3 2 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
mrcelavi Napisano Maj 31 Share #12 Napisano Maj 31 Wow, hvala moderaciji, da ne bude da samo nozeve volemo i ovo je ostro i restaurirano, dleto i malo rende. LightMatic and gluv_i_udaren je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Zen Mod Napisano Maj 31 Share #13 Napisano Maj 31 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gluv_i_udaren Napisano Maj 31 Autor Share #14 Napisano Maj 31 2 hours ago, Brijac said: Moj daily driver 😁 Kakvi su komšijski "japanci"? Ima i u Inđiji bladesmith, Dalibor Trkulja, ali ne radi San Mai nego pravi ceo nož od istog materijala (bohler, c75 ili damascus 1084/15n20). Sečiva su mu unikatna i prava umetnička dela. hifish and mrcelavi je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Maj 31 Share #15 Napisano Maj 31 Sve domace i komsijske znam 😁 Karlo je prvi poceo san mai, svi nozevi su mu tom tehnikom radjeni. Moguce da je u lokalu najboljne izvesteni kovac za tu tehniku. Provedoh nekolicinu godina u hrvatskoj, pa sam ga par puta posecivao, malo kovali, pekli rebara, ribe, pecenja 😅 Trkulja je odlican kovac, ali nisam zadovoljan kulinarskim nozevima, konkretno nije optimalan dizajn ni za nemacke ni japanske. Od damaska samo damasteel celik priznajem. Ostalo je vise ukras (nema smisla danas damask kovani). Inace njihov rwl34 mi je omiljeni mono celik. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gluv_i_udaren Napisano Jun 1 Autor Share #16 Napisano Jun 1 Trkulja radi sečiva po narudžbini, tako da je dizajn u stvari mušterijin. Sledeći će da bude Gyuto/Petty combo iz Hokiyama radionice, sanmai sa jezgrom od AUS10 čelika i swirl damaskom okolo. Btw, rwl34 je sjajna opcija i meni prihvatljiva jer ne rđa Da sam pravim nož, verovatno bih se za njega odlučio. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Jun 1 Share #17 Napisano Jun 1 Sve znam Pravi kako mu musterija kaze, no ne donosi uvek musterija crtez. Mani se tog celika, to je 440c, davno prevazidjen karbonac. Ima drasticno boljih sa ne takvim razlikama u ceni. Rdja rwl34 😅 Moze malo vise da se zapostavi, ali nije nerdjajuci. Pravljena greska 😆 Eo kako sam ja to pravio od rwl. gluv_i_udaren and hifish je reagovao/la na ovo 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gluv_i_udaren Napisano Jun 1 Autor Share #18 Napisano Jun 1 E ti si baš pošteno odlepio Brijac je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Jun 1 Share #19 Napisano Jun 1 Jbg, to mi je poremecaj, kada nesto uzmem da radim, uzmem da naucim sve o tome i krenem da vezbam/praktikujem nauceno. Tako i sa ovim nasim zvucnim hobijem 😊 Napravio sam i pec za kaljenje elektricnu za ove potrebe. No ne bakcem se time vec neko vreme. hifish, gluv_i_udaren and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
aaa zmaju! Napisano Jun 1 Share #20 Napisano Jun 1 Jel može neki rečnik za nas što se još ne brijemo, da ne tražim. Kad je već tema formirana. Ajd osnovno...al šta vam je swrlj...čđžš??? LightMatic je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Brijac Napisano Jun 1 Share #21 Napisano Jun 1 Oznake celika Postoji bas gomila celika za razne namene, koriste se i industrijski za nozeve, a imaju i specijalizovani. Odlicna alatka za ucenje raznih celika, i proveru sastava je knife steel compositions aplikacija za android. aaa zmaju!, gluv_i_udaren and LightMatic je reagovao/la na ovo 1 1 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gluv_i_udaren Napisano Jun 1 Autor Share #22 Napisano Jun 1 1 hour ago, Brijac said: Napravio sam i pec za kaljenje elektricnu za ove potrebe Brijac and LightMatic je reagovao/la na ovo 2 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah