Jump to content

ReVox B 250-S


LightMatic

Preporučeni Komentari

Dobra večer drago društvo,

Zamolio bih vas da iznesete svoje mišljenje o dotičnom uređaju i ako nije odveć drsko od mene da date svoju procjenu tržišne vrijednosti istog. Kupio sam ga prije 15-ak godina, donešen je iz CH. Ovo je verzija koja ima "regulirajuće" ulaze sa memorijom, nema MC predpojačalo ali zato ima originalni B208 daljinski. Imao je falinku, pri prebacivanju između ulaza dešavalo se da se pojavi "pucanj" iz zvučnika. To sam riješio zamjenom elektrolita (svi osim velikih "tegla") (naručeni su iz Mousera i to mi je donešeno "na ruke" u vremena dok su komponente imale normalnu cijenu). Uz to, promijenio sam i utičnicu napajanja sa IEC jer nisam uspio naći CH kabel po normalnoj cijeni a uz pojačalo nije došao i zamjenjeni su keramički konzenzatori sa polystyren-styroflex folijskim. Nakon ovog zahvata nije više bilo smetnji, pojačalo me perfektno služilo dok nisam nabavio Electrocompaniet komplet (prije cca 10 godina), od tada je ReVox bio propisno uskladišten. Kao što već znate, došlo je do ponovnog unaprijeđenja sistema sa Iron Pumpkinom na čemu sam neizmjerno zahvalan našem Zen Mod-u, a ima i novitet od prije par dana a to je da sam postao bogatiji za još jedan dragulj a to su "kitovi i delfini" za XA252 koje ću posebno predstaviti, a dužan sam da opet ponovim da se neću moći dovoljno zahvaliti Vraču :respect:, da živim k'o Metuzalem. E, pošto se vrši pritisak na mene (od zna se koga), da se riješavam uređaja koje ne koristim, osjetio sam za nužno da se posavjetujem sa iskusnijim ljudima, prije nemile prodaje. U prilogu su slike. Znam da sam razvukao sa tekstom kao i obično, oprostite mi ako je ikako moguće.

Srdačni pozdravi sa juga....:cheers:

P1080575a.jpg

P1080577a.jpg

P1080580a.jpg

P1080620a.jpg

P1080624a.jpg

P1080630a.jpg

P1080632a.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

znam da ti dodjem odgovor na poruku al ne ispostizavah danas dovoljno glave

revox:

-ako ti nije srcu prirastao

-ako je ispravan

pogledaj cene na hifishark, ebay, resavaj se; tolika kolicina prastare logike bukvalno vristi sacucrknemsacucrknem

usreci nekog ljubitelja, prodaj sto skuplje - sreca ce mu biti veca

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)

Ne dođeš ti meni ništa, osim dolaska u Hercegovinu....:wink2:. I ja se izvinjavam, nakon što postavih temu, zaćera me žena na spavanac. Jes' prirast'o k srdcu, k'o da je to neko čudo što se tiče nas audiofifila, ne bih ja da ga prodajem ali pritisla sila nečista. Kad ovo kutarišem, početi ću rasprodavati njene cipele, toga se ne mogu riješiti dok sam živ :Viannen_loungelizard:. Čak i u njenom autu ima 5 pari u svako doba. Ispravan je 99,99%, a što se tiče cijene u bijelom svijetu, da ga tušnem za te iznose, častio bih sve od reda :good2:. Mislim da te cifre nisu prilagođene tržištu Balkana.

Izmenjeno od LightMatic
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Moguće, meni se svidio još 1986 kad sam ga ugledao u nekom katalogu koje je moj pokojni stric donosio iz Njemačke. Ja sam ga koristio dok nije stigao EC komplet, iako MZM tvrdi da EC nema ništa vrijedno spomena, naspram ReVox-a i ostalih prije njega, EC AW75 i EC-3 imaju nešto u zvuku što mi se jako dopada. Sad, Iron i Hiraga su i to nadmašili.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...