Jump to content

MoCA Ethernet mreža


Srecko

Preporučeni Komentari

Kablovsku TV imamo gotovo svi u Srbiji.

Verujem da retko ko od nas koristi razvučene koaksijalne kablove, kablovske TV, za internet.

Doba velikog korišćenja streaming-a u HiFi mnoge od nas suočava sa nedovoljno dobrom Ethernet ili WiFi mrežom u pojedinim prostorijama.

Ovaj članak THEWERGE me je ponukao da pokrenem temu o tome.

WWW.THEVERGE.COM

There’s nothing quite like a hardwired ethernet connection. Well, actually, there is.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Jos malo članaka:D.

US.HITRONTECH.COM

You can quickly convert your existing coax wiring into an Ethernet connection using Coax-to-Ethernet Adapters to create a faster and more reliable home network.

I ovaj da ne bi slučajno "tehniku" kablovsku TV.

LINOVISION.COM

As the old coax CCTV surveillance system gets old and the IP system becomes more popular, if you want to upgrade the analog system to an IP surveillance system while using existing coaxial cable, the

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Naravno da nisam ovo probao ali mi je se ideja jako dopala jer imam razvucen (u kanalicama) koaksijalni kabl za signal kablovske TV a ovo po njima ispada sjajno rešenje jer ne zahteva razvlačenje Ethernet kablova-građevinski radovi a bolje je od mesh mreze rutera.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Internet preko struje koji pise u tekstu, je najveca moguca stroka koju mozes da imas. Nadas se samo da neko nema u zgradi to zlo. 

Preko koaksa ok, i da prodje, ali ako koaks nije izolovan od uredjaja u kuci, isto problemicici nastaju opasni. Kad nemas hifi moze (mi bas nismo ciljna grupa), kad imas, teska prica. Sto bolji sirmovani kablovi, struju gledas na bar 10/15cm da odvojis od data kablova, i nadas se da ce komsija da servisira klimu ove godine 😁 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

10 hours ago, Brijac said:

Uh...

To sam tražio da mi neko kaže!!

Imam 200 Mb/s internet vezu i ruter povezan sa NUC (SnakeOil) Ethernet kablom.

Veoma sam zadovoljan kako mi Tidal radi, naravno moguće i zbog toga sto 'ne znam sta je dobro":D.

U drugoj daljoj-sobi daljoj od rutera (Sistem B)B) sa Xiaomi extender imam 35-80 Mb/s (extender da bi NUC povezao Ethernet kablom) u zavisnosti od ko zna čega  je brzina toliko niza,  i sa toliko nizom brzinom nisam nezadovoljan zvukom (rekoh JA).

Svestan da to nije najbolje (GRADEVINSKI RADOVI-KABLOVI U ZIDU nisu opcija) me je usmerilo ka Mesh ruterima koji opet imaju svoje probleme te me je ovaj članak THEWERGE (nisu loši iz mog iskustva) zainteresovao jer imam razvucenu koaksojalnu mrezu (kanalice) pa sam mislio da mozda neko moze da podeli svoje iskustvo.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 2 časa, Srecko reče

Veoma sam zadovoljan kako mi Tidal radi, naravno moguće i zbog toga sto 'ne znam sta je dobro":D.

Čujem od mnogih korisnika da su ga nešto :aloofandbored10: u zadnje vreme. Sve lošije zvuči kažu, koristi se Album Player za skidanje fajlova i onda taj fajl bolje zvuči dosta. Ja lično to ne koristim, imam muzike na lageru poprilično. 30% od toga otprilike još nisam ni imao prilike da čujem.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sad sam bio u Londonu i otišao sam sa namerom da kupim mesh router (Amazon Eero Pro 6).

Čitajuci PUNO (iskustva pogotovo) shvatih da ni to nije savrseno rešenje mada bolje i od najboljih pojedinačnih rutera za moj ("linijski stan") u sta sam se i sam uverio.

Isključenjem iz razmišljanja "GRAĐEVINSKIH RADOVA" (kanalice, ukopavanje u zidove) ETHERNET opcija mi je bila faktički van domašaja sve dok ne procitah iskustvo ovog kolumniste THEWERGE a oni su sve sem duduci i prevaranti pa sam zato i pokrenuo temu da bih čuo vasa mišljenja.

Ako je ovo sto pišu istina prava stvar je upravo Ethernet kroz kablovsku-koaksijalnu mrežu (ko je ima razvučenu) naravno sa PoE filterom.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...