Jump to content

AD1865 / AD1862 / PCM63P NOS USB DAC (blast from the past)

NIXIE

Preporučeni Komentari

pre 1 minut, djmilicic reče

Uz obezbeđene kritične delove i neograničeno vreme izrade.

Pa i to je već početak dogovora. :D 
Pitanje je u dobroj mjeri i sa stvarnom namjerom. 
Meni nigdje ne gori što se tiče vremena, to jest, zahvalna sam mušterija po pitanju rokova i fleksibilan unutar normalnih ljudskih okvira.
Hoću reći, stvarno sam mušterija za poželjeti. :boast:

Podeli na ovim sajtovima

• 2 nedelje kasnije...

Sve ti rekoh sta je imalo da se rekne za taj dac i tog gabstera 😅 

Ali resenje za smanjenje crosstalka majko mila..... Prvo da procita faradejev drugi zakon indukcije. Pa onda da lepo malo provede vremena na altium seminarima gde zapravo ljudi sa krstenim znanjem pricaju o dizajniranju pcb-a, i tek onda da uzme da proucava tda1541a cip, ne ovu sklepanu grdosiju.... Vudu magija interneta...

600$ za izlemljeni pcb, bez cipa, majko mila. Al nek se pecaju gabsteri 😁 

Podeli na ovim sajtovima

On 11. 8. 2024. at 19:49, Brijac reče

Sve ti rekoh sta je imalo da se rekne za taj dac i tog gabstera 😅 

Ali resenje za smanjenje crosstalka majko mila..... Prvo da procita faradejev drugi zakon indukcije. Pa onda da lepo malo provede vremena na altium seminarima gde zapravo ljudi sa krstenim znanjem pricaju o dizajniranju pcb-a, i tek onda da uzme da proucava tda1541a cip, ne ovu sklepanu grdosiju.... Vudu magija interneta...

600$ za izlemljeni pcb, bez cipa, majko mila. Al nek se pecaju gabsteri 😁 

Da nije ovog foruma i nekolicine ljudi na njemu koji jasno kazuju sto valja, a sto ne, i sam bih bio u kategoriji takvih gabstera.
Zato jos jednom, kudos i tebi i svima koji utemeljeno iskritiziraju ili pohvale bilo sto na netu.
Kako ce jedan dobar arhitekt ili dobar kocijas ili dobar knjizevni komparatist znati sto valja kad mu audio tehnika nije ekspertiza?

Nije da su kupci ovakvih stvari glupi po defaultu, nego nemaju prilike saznati sto valja ako i sami ne pocnu studirati audio tehniku, a htjeli su samo kupiti solidnu skalameriju da mogu uzivati u polki, jodlanju, sevdahu, rocku ili klasici. 
Nemaju cak ni mogucnost pravilno odabrati kome vjerovati ako im razina tehnickog znanja nije dovoljna za stvaranje takve procjene.

Bez ovog i ovakvog foruma bih i sam prije x godina bio ostavljen na nemilost hifilisticarima. Prosle sam godine izbacen iz jedne FB grupe. Drago mi je sto jesam, ali mi je drago i sto sam vidio koja je razina neznanja i pretpostavki tamo prisutna da sam cak i ja, koji sam "najgori od sve djece" ovdje na OVOM forumu, ostao frapiran sto se sve smatra neupitnim audio istinama.
Eto, i zato volim ovaj forum i ljude na njemu. :D 

Podeli na ovim sajtovima

Najbitnija stvar, svrbi te nesto da istrazis i ispitas :) Otom i na forumu. 

Kazem Gabsteri, jer je to bas, BAS, ozbiljna sekta i kult :) Ne misljah konkretno na neznanje pri kupovini. Primera radi, javio se lik na bigdiy, kupio dva komada, rekoh mu detaljno sta ne valja, i na privatnoj poruci, takodje da ima bolje resenje na samom forumu, i jeftinije. Medjutim ne vredi pricati (a nisam jedini komentarisao, pa da bude neverica jednoj osobi). 

Meni licno bi u apsolutnom neznanju bilo jasno kao dan, komunikacija, iliti izbegavanje iste sa njegovom komunom na pitanje gde da nadju cip :)

Podeli na ovim sajtovima

Pre sat vremena, Brijac reče

komunikacija, iliti izbegavanje iste sa njegovom komunom na pitanje gde da nadju cip :)

Ako je komuna takva kakvu sam si po tvojim rijecima sad zamislio, a usporedjujem je s onom na FB koju sam spomenuo, onda je, da parafraziram naslov albuma Atomskog sklonista, izbjegavanje komunikacije s njima stvar mentalne higijene. :) 

Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)

Koga zanima tda1541a, ovo bi trebalo da bude poslednjih 5 kom koje ima. 

WWW.EBAY.COM

Find many great new & used options and get the best deals for Philips TDA1541A Audio Dac Chip, 100% NOS at the best online prices at eBay! Free shipping for many products!

Do sad je kacio u turama od po 10 i 20kom. Ovo sad okaci ovako 😁 Posle ovoga, sledi pcm63 scenario :)

98 cipovi, ono sto su 88, 89 bile krunice, kod ovih je standard (konkretno sve nakon 93). 

Izmenjeno od Brijac
Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)

Nemam ti kad . . .

viber_image_2024-08-18_00-13-07-829.thumb.jpg.1afbf0451eb1c1d7ff36dd269f62063b.jpg

viber_image_2024-08-18_00-12-55-569.thumb.jpg.f4e0aa76a77afe91e4dccaa6fb289f31.jpg

viber_image_2024-08-18_00-12-36-061.thumb.jpg.f27d4832d3d81a971ed0766c3c0866f2.jpg

viber_image_2024-08-18_00-14-24-231.thumb.jpg.a2fe8fb2931aed9577756ad25f081f3b.jpg

Kardancic ima luf reda desetih i lupa kad se manjaju pozicije kao da tera zadnji diferencijal od lade nive...

A gledala me je zacudjeno, tog popodneva kada je stigao paket.

kada sam iz post kesice izvadio kardancic i poceo da proverav luft sumnjicavo.

Probao sam i krutu vezu, na kraju ostaje armirano crevo za gorivo sa dve selnice , fora odavde, al nisam slikao ...

nema veze, lepsa slika sa kardanom.

Probao sam sad i sa , eto jesam ti rekao al samo me je opet pogledala belo.

Оч'о Кардан !

Izmenjeno od Zbora
Podeli na ovim sajtovima

• 3 nedelje kasnije...

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

• Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
  • Kreiraj novo...