Jump to content

AD1865 / AD1862 / PCM63P NOS USB DAC (blast from the past)


NIXIE

Preporučeni Komentari

Neminovno je da lova mora da se da :) Diskretni izlazni stepen za pcm63 dac je sledeci lvl up, koji nema sanse da bude inferiornije u odnosu na plocu. Dok se zen ne baci na to, teska cuprikica :) Ja nesto munjih, ali necemo znati dok ne budem skockao, sto nece biti skoro. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pajz vako, dve analogije........ a takvi trenuci mi se i dan danas dese, iako je  sve teze me iznenaditi posle decenija mrljavljenja sa fifijem:

-EMT 930 - imas utisak da gura muziku iz ploce

- dobar DAC - imas utisak da proizvodi tisinu kad nema muzike ........ a kad svira ne podize ti se vilica sa poda, kako je pala u trenucima tisine

 

motherboard - daleko je to od optimizacije koja je potrebna za vrhunski rezultat, pricam o analognim stepenima

DAC-ovi koje ste pravili u zadnje vreme, nijedan nije ni blizu optimizacije koja je neophodna za svaki funkcionalni blok; Mirova digitalija je na visokom nivou, ali ima slabih tacaka po pitanju napajanja; analogni stepeni su uradjeni tek onako, narocito napajanja za iste

kao i sve ostalo - kompletan uredaj ne moze biti razvijen za kratko vreme i sa malo truda, sastavljanje po lego principu moze biti samo potvrda koncepta, finalna varijanta mora biti optimizovana do zadnjeg detalja

ukratko - iako je nezahvalno pricati u procentima, al sa skorasnjim DACovima ste mozda dosli do 70% potencijala koji se moze dobiti svakim od tih koncepata

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa to je i moj rezon. Zato uzeh da crtkam pcm63 dac, a i tda1541a dac. Manuh se mira, lepo je to ali je svaki dac pravio glue logikom, na isti fazon. To tek ne moze sa tda cipom. 

Ovo i ovako svira jako dobro, jako. Burson v6c jedini opa koji pase njegovoj konstrukciji, i tu mu je neki limit. Ali moze to isto tako jako bolje. U najmanju ruku, mogao je regulatore staviti blizu destinacija, predregulaciju, kad vec nije shunt. 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nije mirov dac sranje, mimo cipa, nije to skupo da se skocka, ali moze dosta bolje. A svira bolje nego fabricki uredjaji u rangu. Nixie je napravio budzet varijantu, regulatori za kriticne komponente su mu osrednji, kondenzatori jbg koliko para toliko muzike. Riv mu nije high end. Samo shunt napajanje umesto serijskog da se stavi, bilo bi solidno bolje. Samo decouple kondovi da se stave bolji, zvucao bi bolje dac.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Napisano (izmenjeno)

Ne znam za ostale, ali ja sam zadovoljan ovom budget varijantom. Ima sve popularne ulaze (USB, SPDIF i TOSLINK), maleni diplej, sprava zvuči odlično i to je sasvim dovoljno. Svesno sam žrtvovao deo kvaliteta zvuka za univerzalnost sprave dodajući AK4113 pločicu.

Da ovo sad skutijam, izađe oko 500eur sve đuture, nije neka para za ovaj zvuk. Više sam potrošio za DDDAC pre 7 godina, a slično zvuči.

Planiram jednu baš budžet varijantu sa Amanero USB/I2S karticom i možda Pavouk AD1865 koji stoji u fijoci. Slično onom malenom Bluetooth daku, a i cena je tu negde.

Imao sam sreće da nabavim povoljno PCM63, sad ta mogućnost više ne postoji. Ostaju od povoljnih varijanti na raspolaganju PCM1702 i AD1865. I još povoljnije PCM56, AD1860 i AD1856. To ću uskoro probati da znam kako stoje u odnosu na ove skuplje varijante. Otprilike je to neki projekat za sledeću godinu. Samo JLS i PCM63 bez šift registara (probato i bolje je) i ništa više od ulaza. Tu imam dosta delova već nabavljenih i PCB. Pasivna I/U konverzija pa izlazni stepen pojačanja sa lampama. I to je probano sa raznim lampicama zahvaljujući @djmilicic i bolje je.

Može verovatno i bolje od toga, bolja napajanja za JLS i PCM63, bolji I/U stepen, ali ta količina truda, para i znanja prevazilazi moje mogućnosti. Niko ne garantuje da će neki šant regulator ili slično dati bolji zvuk, a cena eksperimenta nije mala.

Osim toga, ostatak sistema mi je onda usko grlo, a da ću tu nešto puno da ulažem, neću skoro.

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja sam naručio  kabl kršten sad za PC - stiže danas- sa ovim mogu gde god oćeš da odem da testiram.

ovo.png

Onaj kineski adapter nije merodavan šta izlazi iz ovoga. Đubre je...a i tako se čulo jebeno dobro.

Kod tebe je hendikep što visoki na zvučnicima nisu nabaždareni a upravo na njima je nebo i zemlja razlika. I to se čuje na slušalicama.

Treba da probam na drugim mestima. Na drugim sistemima.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Moj vrlo , vrlo skromni sitem je sa ovim DACom extremno unapredjen, vise od ocekivanig i to se neosporno cuje. Jerbo ja nisam znao da iz moijeh zvucnika moze ovo da izadje....

 

Plus sad imam Toslink za TV.

Da se TV spoji kroz kanal u zidu treba 3m...

Za tu namenu meni mnogo korisna stvar...

Screenshot_20230514_205930_Viber.thumb.jpg.d87e6bce0c8a80b6667a375e40521b5d.jpg

Da se razumemo ja veci deo vremena Yutubiram. A lapsitopsi sa koga se slusa je vise nego zreo za zamenu.

(Verovatno je player sledeci projekat kad skutijam ovo, pre napada na analogiju.)

Nije najaudiofiskije ali se ne gasi... bukvalno ... Sa sve crtaćima :)

Ja sam bas zadovoljan ... Sad.. lako je meni, ja treba da radim jos na svemu ... Ihaaaj :)

 

Izmenjeno od Zbora
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...