Jump to content

AD1865 / AD1862 / PCM63P NOS USB DAC (blast from the past)


NIXIE

Preporučeni Komentari

8 minutes ago, Mikorist said:

Vidim da čita i ovaj naš forum. Spominjao sam ovde kako bi bilo bolje da stavi Xilinx jači - i stavio je......

Мислим да је то више због коришћења за друге намене, односнои чипове, очигледно је потражња за старим све већа.. за АК4493 не доноси никакву промену..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

7 minutes ago, Brijac said:

Pa sto ne redizajnira kada nije bila ok. Meni na oko ovo ne izgleda kao ozbiljan uredjaj, vec sklepano nesto za prodaju, sto kazes mozda zbog hajpa. 

Ovaj i2s izgleda menja onaj stari, out of stock je. Videcemo kakav je, treba mi jedan pa cu poruciti ovijeh dana. 

Не знам да ли је баш потпуно иста, стара није никада ишла у продају, само су тестирали.. коментар тада је био да им не звучи довољно добро да би даље нешто радили са њом, очигледно да им је хајп око тих старих чипова променио мишљење.. не знам колико тримовање отпорницима може ствар да поправи, по форумима тврде да има ефекта..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

5 minutes ago, Mikorist said:

Pa ova tema je druga namena. A ima bar 10 kupaca odavde za starudije. Još samo da naglavi pozlaćen ulaz za USB :smesna: 

Капирам да прода доста више XMOS плочки у односу на AK..

Не бих ја србијанском тржишту придавао неки значај..

Не верујем да ће бити позлаћеног улаза докле год матори одлучује, он је оперисан од мамбоџамбо аудиофилије, давно је још коментарисао да за све што направи има екипу која даје слушне утиске па тек онда одлучује шта и како, колико се сећам приче они су га прво и наговорили да им нешто конструише..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Imam pitanje za poznavaoce.

PCM1702 sa adapterom, u jednom daku radi lepo, u druga dva zeza. Znači sinus 1kHz je dak koji radi, šuma ima ali zvuči lepo, šum može biti od napajanja laptopa na koji je okačen USB osciloskop, nisam ja merio. To je žuta sinusoida.

Plava sinusouda 1kHz ja merena kod mene u daku koji zeza. Šuma nema mnogo, ali ne radi kako treba. Četvrtke reprodukuje dobro par komada, pa se malo zagrcne pa nastavi. Oba daka su ista, napajanja su ista, JLS je isti, probao sam i drugi JLS, B1+B2, pa B1+B2+B3 kratkospojnike, nema razlike. Digitalni nivo gore-dole ništa, sve isto.  Sve i svašta je probano, drugi I2S kabl, uzemljenje vako-nako, dodatni dekupling na adapterima direktno na nožicama, trt mrt i uvek isto. Na jednoj ploči radi i zvuči lepo, na ostalima svira ali uz  pucketanje. Jedina bitna razlika je u šift registrima, na radnom primerku su šift registri sa Aliexpress (Nexperia) a u onim što neće da rade su šift registri iz Mouser. :D

Ovde je u pitanju neki pogrešan tajming-sinhronizacija ili tako nešto, zato će se probati još direktna veza JLS-PCM1702 bez šift registara. Nexperia sam ipak poručio sa Alija, nek se nađe. Meni ne odgovara direktna veza jer hoću da imam i druge ulaze osim USB, a i da probam PCM63 i PCM1702 na istoj PCB.

PCM63 radi na svim pločicama. :alkosi:

Ima li neko ideju o čemu se tu radi? Zašto krene da pravi sinisoidu, pa se skljoka ali i dalje je to deo sinusoide, pa se vrati pa sve ispočetka? A četvrtke radi pa pogreši pa nastavi?

1702 radi.jpg

1702 ne radi.jpg

1702 cetvrtke.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 6 minuta, Mikorist reče

Firmware ;)

Ma jok, u onom daku radi sa bilo kojim JLS. U jednom je stari u drugom sam apdejtovo, nije JLS. I samo da znaš, PCM 63 normalno radi sa B1 i B3 kratkospojnicima, B2 ne menja ništa, apsolutno.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Našao sam na jednom mestu sličan problem, čovek je rešio tako što je sa RC zakasnio LR signal malo da kompenzuje kašnjenje u šift registrima. To ću isto da probam kad bude opet kod mene na stolu.

Nervira me ova digitalija pomalo. :to_pick_ones_nose2:

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...