Jump to content

AD1865 / AD1862 / PCM63P NOS USB DAC (blast from the past)


NIXIE

Preporučeni Komentari

Jes glupo izbušeno, ali funkcioniše nekako. Najbolje bi bilo da su bez otvora pa izbušiš lepo gde treba. Može i da smanji sve sekundare na 8VAC da se manje greju regulatori. LM1117T-5.0 su LDO a diode šotki. Može i da poveća otpornike u CRC da se deo disipacije prebaci na njih, al onda verovatno moraju biti veći, treba proveriti u PSUD2 šta se dobija tačno. Ne treba ići preko 30% nazivne snage otpornika jer postaju jako vrući.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa sta sad - ili da smanjujem nazivnu voltazu trafoa koji.jos nisam narucio ( jerbo cekam isporuku drugih trafoa jedno ...3 nedelje ili vise ) ili da reg disipira vise na hladnjak i koj ga shisha, hladnjak tome sluzi.

?

 

P.S. sta mogu kad umesto 1 rupe za TO-220 buse nepotrebne 3...s obzirom da je potpuno jasno na koju rupu ide bilo koji TO-220.

Izmenjeno od krca44
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 1 minut, NIXIE reče

SK42-51S - Heatsink 50,8/41,6mm 5,2K/W

Nixie uzmi molim te lenjir i premeri rebra od krila zadnjeg do krila prednjeg - ako je vise od 12,5mm onda se isplati da uzimam.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

SK35-38 je 11K/W taj ioli sličan uzmi slobodno za ono drugo napajanje

SK35-51 je 9K/W taj sam stavio ja, ali je mlak znači može biti manji. Više će se ugrejati kad dodam planirani mute sklop, koji ti nećeš imati, a nećeš imati ni AK4113 pločicu. To napajanje je predimenzionisano samo za JLS izlazni deo, jer kod mene napaja još dva sklopa.

SK35.gif

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Znači kad umesto Pavouk stavim Miro AD1865 PCB i izlazni deo sa Sparkosom, dodam još jedan trafo 2x12V i trebaće mi napajanje za JLS izlaz, AK4113 i Mute sklop. Tada mi je taj ladnjak taman za nekih 250mA. A tebi će JLS trošiti samo 100mA.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Taj veći nemoj štedeti jer se puno greje. Onaj manji stavi neki oko 11k/W. Uvek probaj da nađeš datashhet da vidiš koiko je K/W i tačne dimenzije. Ako planiraš nekad da dodaješ AK4113 pločicu, opet će ti biti dovoljan SK35-38. Meni se ta pločica sviđa jer za sitne pare imam sve ulaze i kaki - taki displej. Inače sam poručio crno-beli displej da zamenim ovaj plavo-beli. :D Ima i OLED verzija displeja crna podloga bela slova, baš onako lepa, ali skupa.

WWW.EBAY.COM

LCM type: Characters. LCD display module with blue blacklight. 1 x LCD Display Module. LCD display module with Yellow blacklight. 1PCS x 1602LCD Display Module. Can display 2-lines X 16-characters.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Hvala

Ne treba mi display zaista.

Verovatno cu da pazarim one Velleman hladnjake kod Mikra, 50x35x12,5.

Onaj veci iz Kelco - razmotricu - ne volim pinove dodatno.

Probacu da nadjem datasheet-ove.

Nego razmotri molim te napone za trafo.

Da li sekundare za JLS da smanjim sa 9 Vac na :

Sek 1 - 8 V / 1,6 A - JLS ulaz

Sek 2 - 8 V / 0,8 A - JLS izlaz

Sek 3+4 - 9 V / 0,45 A - oba za Pavouk

  ?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

To bi bilo otprilike ovako nekako:

8Vx1,9A=15,2VA

8Vx0,8A=6,4VA

8Vx0,5A=4VA

8Vx0,5A=4VA

Ukupno 29,6VA sekundar

Trafo 30VA na telu 50VA sa smanjenom indukcijom jezgra.

Slepi navojak

Ovaj trafo je svakako overkill za taj dak, mogao bi ići i 20VA na telu 30VA, nego razlika u ceni to ne opravdava po meni.

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Drugi sekundar (0,8A) ostavlja mogućnost da se dodaje nešto kasnije od digitalije i slično, nikad se ne zna. AK4113 pločica je 32$, po meni se isplati napraviti da bude kompletna makina, ne samo USB dak. Mislim kome treba, kome ne treba nije bitno, ima viška svuda onoliko. Nekad se krene sa skromnijim sklopom,  ali se predomisliš tokom izrade i onda dodaj trafo, ovo, ono.

Mute sklop nije potreban za Pavouk, interni OPA u AD1865 ne pravi neke velike brljotine od prelaznih pojava. Ako se stavlja nešto drugo na izlaz za poboljšanje zvuka, lampe ili OPA, onda treba sigurno.

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 35 minuta, Brijac reče

Rajan i pazarite bakarni flah. Secnite i rokajte (ipak smo diy 😁). Bolje nego i jedan hladnjak ovako. 

Da li kod njih moram da odem kolima i na licu mesta obavim kupovinu / secenje ili to moze da se naruci i eventualno dobije preko neke kurirske sluzbe ?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
×
×
  • Kreiraj novo...