Jump to content

Još jedna tema o... Hiraga pojačalu


LightMatic

Preporučeni Komentari

Nisam nikad imao priliku čuti nijednu verziju Hirage, ali to pojačalo ima kultni status i siguran sam da nije bez razloga!
Veseli me što vidim da si ga je netko napravio! 
Uživaj! :thumbup:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ima li smisla postaviti na izlaze relay za automatsko isključivanje, pošto ova Hiraga nakon isključenja sa mreže radi još brat-bratu pola sata dok ne isprazni pričuvu. Trebam i naći nekog da sredi poklopce i prednju stranu, to je fina rađa i ja sam tu neuk, ova gruba je iznenađujuće sretno prošla, hvala Bogu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Evo malo novosti po pitanju Hirage. Prije par dana sam odnio željezne cilindre da varilac zavari nosač prednje strane i zavario je on ali k'o ni sebi ni drugome. Iako sam mu ostavio upute na samom materijalu, stručnjak je ipak uspio zavariti ukrivo. Vjerovatno je to ona starinska, sad ću ti ovo za**bati da mi više ne donosiš. Bez obzira što sam mu valjao nemam pojma koliko puta. Mislim, ja sam totalni amater za 80% posla što je ovdje obavljeno i čini mi se da je solidno obavljen, odnesem nekomee da uradi nešto za šta ima i ateste (i iz bivše države) i u**re mi se u cijeli posao. Dobro, nakon razočarenja, ja sam uzeo komad aluminija i sklepao donji poklopac, to ću nekad kasnije uslikati. Prenio sam je u stan (koliko sam bijesan, nisam ni osjetio svu njenu masu), i na prvu osjeti se puno drugačiji zvuk od svega ostalog što sam slušao u mojoj režiji. Volio bih da vam mogu virtualno prenijeti doživljaj ali bojim se da je nemoguće. Treba ovo sve još da se slegne jedno sa drugim mada opet kažem, ovo je puno drugačije. Bas ubija, Iron je na 10-11 (čini mi se, gain je na 0db) i ne može se normalno razgovarati. De, da više ne prdoklačim, evo malo taze slika.

Srdačni pozdravi sa juga

P1080161a.jpg

P1080162a.jpg

P1080163a.jpg

P1080164a.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Steta sto ti je atestirani krelac uspio pokvariti posao, ali ono najvaznijr je kako se osjecas kad svira mjuza iz tvog pojacala! :thumbup:

Sigurno si vec napisao, a ja zaboravio, koji su to zvucnici?

Izgledaju mi bas dobro... sto ces, sucker sam za stari papir.  :phil_04:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

A šta ću, htio sam ja to nekako šarafima sastaviti a svi navalili na mene "odnesi to čovjeku nek zavari, šta se za**baješ..". Baš sam bio ponosan jer sam uspio sve sastaviti od "recikliranog" materijala. Da, veliko je iznenađenje što se tiče zvuka, još trebam od kuma donijeti Mozart-a da vidim jel' on bolji od ove Hirage. Od mojih ostalih pojačala i u startu bolje zvuči. Ovi zvučnici su iz francuske radionice 3a, model Ariosso, dizajner je kasnije imao firmu u Kanadi čini mi se da zvao se Daniel De Haye ako ne griješim. Ako smijem, postaviti ću link.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

to ti je skolska razlika izmedju pojacala sa dominantnim 3-im harmonikom i previse stepena pojacanja (sto ubija zilu) i jednostavnog [pola+jedan+jedan+pola]-stepenog pojacala koje sad slusas ..... a koje ima dominantan 2-gi harmonik , ko ceve SE

 

https://sound-au.com/tcaas/hiraga1f.htm

https://sound-au.com/tcaas/hiraga.htm

 

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Eve linaka:

WWW.FRENCHVINTAGEHIFI.COM

We have talked about 3A before, but having received a lot of new documents from Jean-Paul GUY - GUY.HF, it seems appropriate to write this complementary article. Read the first one here
3A-ART-ET-ACOUSTIQUE-APPLIQUEE.FR

Site consacré aux enceintes acoustiques du fabricant français 3A - Art & Acoustique Appliquée.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...