Jump to content

EI Nikola Tesla WS-310Y


djuma89

Preporučeni Komentari

To je inače uređaj koji naj duže slušam od kad znam za sebe. Slikao sam trenutno stanje na poslu. Uradio sam popravku i refresh koliko se sećam negde početkom veka i još radi. Kasetofon sam rasturio, u njega ide lampaški preamp. Dupli kondenzator u napajanju nisam ni menjao. Tuner nisam dirao. Možda bi sad trebalo.:whistle2:

20220223_131403_copy_1651x1238.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Eto baš ta kutija od Ei kasetovena je taman za onaj novi/stari Aikido preamp. Naručio sam tri nove Al ploče, zadnju #2mm malkice manju od kutije, srednju malo veću od kutije #4mm i istu takvu prednju #2mm. I onda od pozadi stegnem inbusima srednju sa zalepljenom prednjom, a zadnju normalno, da se vide inbusi. Gde ću da plastificiram nove ploče, videću. Možda uradim prajmer i akrilni lak sam, pa sve na UV print. Kutiju ću iznutra ojačati Al L profilima i sve ofarbati. To ne treba da bude skupo, a da liči na uređaj. 

Za ovo tvoje, ja bih uradio ka malo izlazno pojačalo, bez potenciometra ili bilo čega. Prekidač pozadi, napred monolitna ploča sa jednom LED. Pasivni "preamp" se može dodati i spolja, u posebnu kutiju sa selaktorom i potenciometrom.

Izmenjeno od NIXIE
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sad sam zvao lika sto za nas gravira pločice sa natpisima, 30x6 izadje oko 2.500 din ta ploča. Pitao sam ga da li moze da se farba pa da laser skine farbu do aluminijuma, kaze da može i jedan min kosta 60 din. Rekao mi da napravim pripremu pa cemo videti koliko bi izašlo 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ne znam, mikrofonski kablovi su namenjeni za to, ne vradi ulagati u neke mnogo skupe žice za tu klasu pojačala. Samo nekad ti jeftini mikrofonski kablovi baš limitiraju kvalitet zvuka. Jedino da nabaviš one Dunavkove žice (posrebran bakar, teflonska izolacija)  za te tvoje projekte, pa umesto mikrofonskog koristiš upredene parice.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Stavi prvo 800mAT kao što je bio, valjda je trafo ispravan. Osigurač je valjda zbog kvara izgoreo? Može se javiti problem ikakanja ako povećavaš kapacitet filterskih kondenzatora, ali prvo probaj originalnu vrednost. Svako povećanje smanjuje sigurnost.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...