misa Napisano Februar 8, 2022 Share #1 Napisano Februar 8, 2022 Poštovani, uleteo mi neki gadan virus i ne mogu nikako da ga se oslobodim. Virus je neki za win jer kad instališem Linux nemam problem koje imam kad ponovo na isti disk instališem win 10. Kad instališem win 10 on koči i čak mi se zamrzne skroz kad ga ponovo pokrenuti posle instalacije. Da li neko ima nekog, koji zna nekog ko zna da bi mogao da mi skine virus sa diska. Disk SSD Samsung EVO 870 Pozdrav Misa Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Februar 8, 2022 Share #2 Napisano Februar 8, 2022 Ne znam kako da ti pomognem. Odavno nemam Windows.... Treba ti neki alat da uradiš wipe celog diska....Da ga ubiješ skroz...znači ništa podaci... Recimo https://sourceforge.net/projects/dban/files/dban/dban-2.3.0/dban-2.3.0_i586.iso/download Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Februar 8, 2022 Share #3 Napisano Februar 8, 2022 Možda i nije virus...možda je nešto drugo....A možda sama instalacija Windows 10 ima virus...I to mi se dešavalo. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gluv_i_udaren Napisano Februar 8, 2022 Share #4 Napisano Februar 8, 2022 Ili je neki driver update napravio kurcšlus Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Mikorist Napisano Februar 8, 2022 Share #5 Napisano Februar 8, 2022 Može svašta da bude.....A to ne možemo da vidimo na daljinu. Aciko je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Aciko Napisano Februar 8, 2022 Share #6 Napisano Februar 8, 2022 (izmenjeno) Meni to liči na "100% angažovanost hard diska". Tada je skoro nemoguće bilo šta uraditi na kompjuteru ili bar u nekom smislenom vremenu. Imao sam skoro par takvih slučajeva na poslu. Simptomi su upravo kao da je neka gadna viroza, a u stvari je do Win 10 koji nekad odlepi iz čista mira. Sa LTSB/LTSC nema tih problema. Izmenjeno Februar 8, 2022 od Aciko Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
misa Napisano Februar 8, 2022 Autor Share #7 Napisano Februar 8, 2022 3 hours ago, Aciko said: Meni to liči na "100% angažovanost hard diska". Tada je skoro nemoguće bilo šta uraditi na kompjuteru ili bar u nekom smislenom vremenu. Imao sam skoro par takvih slučajeva na poslu. Simptomi su upravo kao da je neka gadna viroza, a u stvari je do Win 10 koji nekad odlepi iz čista mira. Sa LTSB/LTSC nema tih problema. Nije instalacija jer mi je uleteo virus i trazili su mi da uplatim 146.000,00 din sto je nemam a nebi ni dao i da imam. Mislio sam da cu ga resiti se tako sto cu instalisati Linux pa opet vratiti Win ali kao sto reoh kada vratim WIN 10 opet mi se desava. Vidim da se CPU upucava i da se "kaspersky" "bori" ali nista ne uradi. Pozdrav Misa Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gluv_i_udaren Napisano Februar 8, 2022 Share #8 Napisano Februar 8, 2022 A fak, ransomware… Ako ti ne trebaju podaci sa harda, obrisi sve i instaliraj svež win i to je to. Od podataka mislim da nema ništa Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gluv_i_udaren Napisano Februar 8, 2022 Share #9 Napisano Februar 8, 2022 Možda može da posluži No Ransom: Free ransomware file decryption tools by Kaspersky NORANSOM.KASPERSKY.COM Don’t know how to remove ransomware? The No More Ransom website contains free decryption tools and comprehensive information on ransomware protection. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
zerowaf Napisano Februar 8, 2022 Share #10 Napisano Februar 8, 2022 Ne bih se čudio da je sam Kaspersky smislio taj virus, pa sad nudi čarobna rješenja tamo gdje nitko drugi ne može pomoći. Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
gluv_i_udaren Napisano Februar 8, 2022 Share #11 Napisano Februar 8, 2022 Ransomware obično pišu ucenjivači, kriptuju ti sve na kompu i traže otkup. Moj dobar drugar je na mail dobio poruku da uplati neke pare i da će dobiti ključ za dekripciju fajlova i par slika su mu kriptovali ključem različitim od ostalih i dali mu ključ da se uveri da dekripcija radi. Naravno i dekriptor. Sreća pa je imao backup na dropboxu pa je uspeo da vrati 90% zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
misa Napisano Februar 12, 2022 Autor Share #12 Napisano Februar 12, 2022 Postovani, hvala na angazovanju. Resio sam problem i bio je zarazen BIOS. Reseno je reinstalaciom BIOS-a Pozdrav Misa zerowaf je reagovao/la na ovo 1 Link to comment Podeli na ovim sajtovima More sharing options...
Preporučeni Komentari
Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar
Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar
Kreiraj nalog
Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!
Registruj novi nalogPrijavi se
Već imaš nalog? Prijavi se ovde
Prijavi se odmah