Jump to content

PC kao izvor zvuka - tema MK II


dj.nik

Preporučeni Komentari

Glavni feature Cplaya tj. RAM playback je u potpunosti moguće realizovati i u samom Foobaru podešavanjem jedne proste opcije. Svaka pesma se pre playbacka kompletno "učita" u RAM i svira bez aktivnosti HDD. Uz pravilno podešene latencije ovo je potpuno nečujno tj. playback je apsolutno gapless.

Mozete li nam rechi koja je to opcija u foobar2000-u?Nisam hteo ichi na cMP shell, ali ako je to jedina opcija, onda... za E-MU 1212m, moram koristiti PatchMix DSP [kX drajveri mi nisu bash stabilni], gde snimam sesije za svaki sample rate, pa to onda foobar2000 automatski uchita. Hteo bih ostati sa foobar-om.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Mozete li nam rechi koja je to opcija u foobar2000-u?

Nisam hteo ichi na cMP shell, ali ako je to jedina opcija, onda... za E-MU 1212m, moram koristiti PatchMix DSP [kX drajveri mi nisu bash stabilni], gde snimam sesije za svaki sample rate, pa to onda foobar2000 automatski uchita. Hteo bih ostati sa foobar-om.

cMP je bukvalno samo shell koji omogućava dalju optimizaciju okruženja koja nije moguća ako se PC diže u standardnom shellu. cMP nije obavezan ali je korak u dobrom pravcu. Cplay je nešto drugo, softverski plejer poput Foobar, Winamp itd. cMP+Cplay čine navodno optimalnu celinu ali je umesto Cplay uz odredjeno tweakovanje moguće koristiti i drugi plejer, u mom slučaju Foobar.

Priča o RAM playbacku u Foobaru je potpuno nevezana za prethodnu a opcija se otprilike zove FULL FILE BUFFERING, nalazi se u preferences/advanced/playback. Tamo valja uključiti opciju i definisati veličinu buffera u KB, kod mene stoji 700000 odnosno 700MB što prevazilazi i teoretsku maximalnu veličinu jedne pesme. Ukoliko je optimizacija PC propisno izvrsena u sistemu koji ima 1GB memorije, oko 850MB će biti slobodno dakle ima lufta i preko onih 700. Ako imate manje memorije, razmislite o veličini buffera. Pesme koje su manje od vrednosti definisane ovom opcijom učitavaju se u celosti u RAM, veće od zadate vrednosti sviraju sa HDD.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Priča o RAM playbacku u Foobaru je potpuno nevezana za prethodnu a opcija se otprilike zove FULL FILE BUFFERING, nalazi se u preferences/advanced/playback. Tamo valja uključiti opciju i definisati veličinu buffera u KB, kod mene stoji 700000 odnosno 700MB što prevazilazi i teoretsku maximalnu veličinu jedne pesme.

Hvala! :confused1:
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zasto osetljive sluske? 15W po kanalu, malo li je?Cena za sta?

Ako neko hoće da razume, razumeće. Ako neće, ne može pomoći ni 100 objašnjenja :blush:. Nisam pominjao slušalice nego "zuje" što mu dođe "zvučnici". Smajli je tu zato što je simpatičan. Cena od 400 ili čak 500 evra je bila za Anubisovu pločicu Tripath-a koju je naručio sa neta ili se ne sećate toga sa HiFi foruma ? Tako da dolazimo da je 15w po kanalu malo za zvučnike koji nisu osetljivi te je stoga moj post na mestu, ne mislite li ???
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

hm, ja ampovima ispod 20kg ne verujem :hyper: iako mislim da bi ga ovaj moj pocepao ko svinja masnu vrecu, voleo bi da ga cujem kod meneznaci, to parce plastike sa zalemljenim buricima :blush: spakuj u neko al kuciste i posalji na slusanje...mozda se desi cudo

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Što se tiče Pico PSU i te priče koju pominjete, princip je moguće primeniti i na drugačiji način. Montira se drugi PSU (standardni) koji se adekvatnim (a jednostavnim) zahvatom sinhronizuje sa primarnim PSU i na njega se prebace "prljavi" potrošači tj. ventovi, hard diskovi, USB miš itd a primarnom ostaje samo napajanje MB tj. CPU. U ovu proceduru nisam ušao zato što u kućištu i nemam fanova koji su najgori prljači, a hardovi ionako nisu aktivni tokom reprodukcije. Imam utisak da bi uvođenje još jednog prljavog napajanja u istu strujnu granu imalo više negativnih nego pozitivnih efekata.

Ne vredi, rodila se ideja i sad idemo do kraja :blush:Od ponedeljka će moj audio server zasvirati sa dva PSU - jedan za motore, drugi za "fine" potrošače. Livin la vida loca.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

sa dva PSU

Oba sa ventilatorima?In other news, vecheras sam pokupio kutije za HDD [scythe Quiet Drive]. Ludilo - HDD ide u malu kutiju koja se izolira od veche kutije termalnim padovima, dok vecha kutija istovremeno izoluje sebe od ostatka sistema penastom gumom. Sve to na kraju dobije dimenzije standardnog 3.5" HDD i montira se normalno.I koshta 25 EUR.Josh 40 EUR za 320GB 2.5" HDD i moze me SSD [bar za te cene i te kapacitete] poljubiti znate gde.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

hm, ja ampovima ispod 20kg ne verujem :blush:

iako mislim da bi ga ovaj moj pocepao ko svinja masnu vrecu, voleo bi da ga cujem kod mene

znaci, to parce plastike sa zalemljenim buricima :hyper: spakuj u neko al kuciste i posalji na slusanje...mozda se desi cudo

Čudo bi bilo da T-amp može da potera što može A-amp da potera sa istom nominalnom snagom. Posebno kad mu nakačiš 0.4m2 folije... Ali sve ima svoje... Nije upitna muzikalnost već sposobnost da se izbori sa potrošačem... Ja sam prodao laptop (tačnije menjao) zato što kao izvor lepo radi, ali samo dok je na baterije, čim se nakači napajanje/punjač, probija se smetnja kroz sistem. Važi i za Acer Extensa 5220 i HP (Compaq) 6110... Desktop (opisan u temi) ne proizvodi nikakve nepoželjne čujne marifetluke.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Oba sa ventilatorima?

Da, ali je u oba instaliran moj omiljeni fan http://www.scythe-usa.com/product/acc/002/sflex_detail.html undervoltagovan :blush: na 5V, potpuno necujan. To su ujedno i jedini ventilatori u kućištu. Na primarni PSU idu MB, CPU i SSD, na slave PSU idu hardovi, fanovi (iz oba napajanja) i wireless mišonja.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Čudo bi bilo da T-amp može da potera što može A-amp da potera sa istom nominalnom snagom....

Nisam se zagled'o u konkretnu izvedbu T-amp-a, ali D klasa generalno nema problem sa isporukom struje jer pojacavaci ne rade u linearnom rezimu - isporucuju snagu opterecenju u impulsima vise frekvencije koja se oblikuje filterom u audio signal, sto je mnogo laksi posao nego onaj koji imaju pojacavaci u A klasi.I AB class ampovima zivot je laksi - mozemo reci da su class A amp-ovi u tom smislu najfragilniji (utisak o robusnosti i zilavosti je baziran na vizuelnoj percepciji - veliki hladnjaci, veliki trafoi, gomile kondova, gabariti, dimenzije itd. - u elektricnom smislu stvari su unekoliko drugacije....)
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

...I AB class ampovima zivot je laksi - mozemo reci da su class A amp-ovi u tom smislu najfragilniji (utisak o robusnosti i zilavosti je baziran na vizuelnoj percepciji - veliki hladnjaci, veliki trafoi, gomile kondova, gabariti, dimenzije itd. - u elektricnom smislu stvari su unekoliko drugacije....)

Što neko reče, probao sa AB ampovima. Čim dobiju roletne, smlače se, zgreju se, kuvaju, uključuju zaštite, klipuju... Sa F5, ništa od tih problema. Pa nek je i fragilan. T-Amp je verujem zamišljen da tera neke manje jogunaste potrošače sa relativno benignom impedantnom karakteristikom.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...