Jump to content

Topping D10s ili upgrade starog hifi sistema


asimze

Preporučeni Komentari

Imao sam problema sa postavljanjem parametara za DSD svirku. Jeste ima uputstvo na stranici Toppinga, evo i @Muad'Dibjepostavljao i link i uputstvo, ali nije išlo. Konačno sam potrefio pa hajde da ostavim može nekome trebati.

Foo-dsd.thumb.png.7b1b0601ea1724c5f74c3faab4dc57ac.png

Kada se kod sviranja SACD na displeyu pojavi 2.82 DSD znači to je to.

Upravo sviram Moanin u SACD foematu, primjeti se značajna razlika. Širna, dubina, energičnost instumenata, prekrasno. Sparkos se usvirava a ja sam več vrlo zadovoljan. Trebam još popraviti ovaj USB kabal, nabavka u toku, i to je to.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zar ne može da se postavi native DSD imesto DoP opcije. U DoP opciji DSD signal se pakuje u PCM formu i kao takav se šalje u DAC, mada ga DAC vidi kao DSD i to prikazuje.

Izmenjeno od zek
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Uvjek se nađem u nedoumici da objasnim kako svira DAC. Kad pogleda koju opremu imam, prosječan član ovog foruma če reči bljak. E to što je Topping D10s + Sparkos izvukao iz nje to dolazi do granice nevjerovanja. Dolazi u sukob sa raznoraznim shvatanjima.

Scena vrlo kvalitetna po širini i dubini, definicija instrumenata perfektna, dinamika extra. Recimo kad Mingus počne da zavrče svoje vragolije i kada možete osjetiti svaku muzičku liniju, a on gruha li gruha. I nije to više nikakva kakofonija nego žestoka i komplikovana muzička struktura. Ili recimo Pogorelić, ovaj novi CD, kad gruhne po onom klaviru, a Sparkos sve viće: " ma mogu ja i bolje jarane". Da ne govorimo o Mozartovom Requijemu, Carmina burana ili Vivaldijeva 4 godišnja doba. Tu sistem pokazuje šta sve može i šta nemože.

Sad mogu da shvatim  @Muad'Dib kad on kaže, poslije njegovih apgrejdova, da mu je DAC u klasi onih od 2000 €. Svaka njegova stoji na mjestu i ima puno opravdanje.

Ja sam svoj san ostvario pa vi sad vidite štačete.

Avantura se nastavlja. Ovih dana stiže iz Britanije Qed RCA interkonekt, a mislim da sam skurbanio donatora da ljetos prihaja u moj dom i Supra USB. Ako ima @NIXIE certifikat onda se mora poslušati! Trenutno čekam da mi Matej skompletira kondova za skretnicu i ide nova žica u kutijama. VDH CS18, pa šta Bog da.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa baš lijepo vidjeti zadovoljne ljude oko sebe! Čestitam na DAC-u!
Ne sumnjam da je to sad ozbiljan komad opreme, no najvažnije je to kako si opisao što osjećaš kad ti on priprema mjuzu! :thumbup:
Bravo i kudos za obojicu! :cheers:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pre sat vremena, NIXIE reče

dok negde ne čuje mnogo bolje nego kod sebe. Tu muke počinju.

Zato nosim svoje slušalice sa sobom pa ih utačinjem kod drugih . Zvučnici i akustika prostora mi više nisu merodavni. Zanima me isključivo izvor signala i predpojačanje.........

p.s.

Još nigde se nisam utakao bolje da svira :D

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nabavio ja novi napojni kabal za LPS Toppinga, Lapp OLflex FD891. Kaže momak iz kontigenta za USA, vidim ozbiljno se bavi hifom i kupim. I kad dođe kuči, kad ono 4x 2.5 mm. Šta da radim sada sa žicom višk? Pala je odluka da odcvikam. Napravim sve i pustim.

Da mi je neko rekao da može go**o od napojnog kabla ovoliko da utiče, ja bi mu hebo i od tave držak. Ovako nemogu sam sebi ništa. Ama dobio jači signal na izlazu iz pojačala.

A sada počinje Sparkos da pjeva. Neznam kako da opišem. Recimo u društvu dragih osoba jedeš divan francuski sir i zalivaš starim francuskim konjakom. Ne ko krkan, na brzaka, nego polako i uživaš u svakom zalogaju i svakom gutljaju a vrijeme kao da se zaustavilo.

Upravo ide test: Requiem, sir Colin Davis, Rex Tremendae. Grme Švabe, a Sparkos mrtav hladan, nije to njemu nikakav problem.

Hajde @NIXIEda čujemo tvoju ocjenu, ma kakva bila.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 15 časa, asimze reče

Hajde @NIXIEda čujemo tvoju ocjenu, ma kakva bila.

Sabira čovek utiske tehničke prirode. Igra se se sa Sample Rate, Bit Depth - to sa DDDAC baš i ne može iznad 192khz. 

Menja predpojačala, kablove i sl. :D

Jedino što je meni rekao preko Viber jeste da mnogo bolje svira od D50 - da se za nijansu slabije čuje od DDDAC sa trafoima - što je realno jer je 

ovo 2Vrms@0dBFS a DDDAC 2,4Vrms@0dBFS :P

I ja znam da su nijanse u pitanju (na nivou ukusa)- samo treba proračunati koliko košta DDDAC NOS iz delova :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa koliko košta?

@NIXIE ja znam poslije jučerašnjih sportskih događaja je malo teško se vratiti muzici, al pokušaj! Ili ti spremaš ekspertizu od koje če se posramiti i najugledniji HiFi portali? A mene interesujeTVOJ LIČNI dojam, bez poređenja, i koliko sistem dobija na kvalitetu kada se ugradi (ipak pristupačna širem krugu) ova životinjica.

Mene je jučer zbunilo da mjenjajuči napojni kabal na LPS se mjenja jačina signala na izlazu iz pojačala. Da to dvoje imaju neku vezu ja ni pjan nemogu zamisliti. Al ko sam ja!!!

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 33 minuta, asimze reče

Pa koliko košta?

Zavisi koliko pločica (modula) ubaciš u njega 

WWW.DDDAC.COM

DDDAC 1794 NOS DAC. A Non Oversampling DAC with PCM1794 - no digital filter and modular design. A DIY DAC for High resolution Audio from USB 192kHz/24bit

a NIXIE ih ima mali milion unutra :buehehe:

p.s.

Tipa soma evra ;)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 1 sat, asimze reče

napojni kabal na LPS se mjenja jačina signala na izlazu iz pojačala.

Ne menja. Ako izmeriš napon na izlazu DAC - biće uvek 2.0Vrms@0dBFS

Menja se struja koja prolazi kroz LPSU - i još neki parametri koji ne mogu da se izmere unimerom.

Imaš utisak zbog nekih pomerenih frekfencija na mesto izbačenih EMI da se jače čuje - ne čuje se jače nego šire - zbijenije - u fokusu. :D

Isto tako može i lošije da se čuje.  Sa više EMI - ako nisi ubacio dovoljno ferita - ili ti uzemljenje nije nizašta;)

 

DAC je kao fino naštelovana radio stanica - primopredajnik. Nema nikakve razlike. :D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...