Jump to content

P: Audiolab 8000S (polu-ispravno)...


Quattor

Preporučeni Komentari

Daklem, prodajem polu-ispravno pojačalo Audiolab 8000S, kupljeno novo u Srbiji. Imam i račun sa garancijom, kao i originalni daljinac. Kutija je izgubljena u vremenu i prostoru. Sada skuplja prašinu.

Kako je sve počelo? U jednom trenutku je jednostavno odbilo da uključi izlazne releje, a kada bi to i uradilo nakon nekoliko uključenja, bilo je jasno da se neki od napona postepeno diže do radne vrednosti. Otvaranjem sam utvrdio da su naduveni samo i isključivo zeleni CapXon kondenzatori u napajanju. Nakon zamene sa Panasonic FC kondenzatorima, sve je vraćeno u punu funkcionalnost.

Naravno, đavo mi nije dao mira, pa sam rešio da zamenim još par zelenih bofluk kondenzatora. Na prvom od njih, omakla mi se lemilica preko štampane ploče (ivica, vodovi prema volume potu). Verovatno sam recnuo neki od vodova mase, jer nakon uključenja, potenciometar za jačinu ne funkcioniše, a pojačalo radi punom snagom.

Nakon popizditisa od nedelju dana, kupio sam novo pojačalo a ovo ostavio da se igram kada nađem vremena. I od tada ga nisam našao...

Izlazni Sankeni su OK, nakon uključenja zaštita se ne aktivira, a offset na izlazu je par mV (vidi se upaljena samo srednja LED, dakle ON f-ja), trafo je OK, filtarski kondenzatori takođe. Motorizovani potenciometar i preklopnici rade bez greške.

Ko bude hteo da se igra, cenim da za jedno popodne može da dobije potpuno ispravno pojačalo. Kome trebaju samo delovi, ima puno toga da se kanibalizuje (uključujući i 2SK389 na ulazu).

Kompletno servisno uputstvo mogu poslati na e-mail.

Transport: do razumne kilometraže mogu da dovezem, jer prevoznici nisu baš pri sebi... Dogovor kuću gradi...

Cena, 150€ mislim da bi bilo korektno.

P.S. kome budu trebale fotke veće rezolucije, šaljem na e-mail...

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Odgovora 3
  • Kreirano pre
  • Zadnji odgovor pre

Aktivni članovi u ovoj temi

Popularni dani

Aktivni članovi u ovoj temi

Postovane slike

Guest
Ova tema je za sada zaključana i nisu omogućeni budući odgovori.
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...