Jump to content

VDH D-352H potreban za probu


NIXIE

Preporučeni Komentari

D102MK3 je Hybrid, nisam primetio da je loš, naprotiv. Što se kablova tiče, sve dok se ne proba u konkretnom sistemu, uglavnom nema šanse da se nešto zaključi. Ne računam one razne drljave žice.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ugljenik kao grafit u kablu nema šta da traži, ni jedan povoljan uticaj ne mogu da zamislim. U obliku grafena bi mogao biti od koristi, ali je toliko mehanički nestabilan da opet postoji problem kako ga zadržati na istom mestu. WBT je imao u planu seriju aluminijumskih Nextgena sa grafenom, ali izgleda da su i oni digli ruke od toga. Verovatno posle par prikljucivanja počne da svira k’o marinija :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

3 hours ago, NIXIE said:

Neću ni da pokušavam. :buehehe:

Mislim da bi bili dobri rezultati. Ne moraš da pleteš, stavi dovoljnu kvadraturu. Ako ti se ne dojmi, ja ću otkupiti žicu.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 31 minuta, NIXIE reče

Meni je samo krivo što svi kažu da ovaj VDH ništa ne valja, a baš sam se nameračio bio da kupim. :D 

Sa ovim drugim VDH imam samo dobra iskustva.



Ako imas volje isprobaj, pa zakljuci kako tebi radi. Nije vazno imas li "odobrenje" javnosti ako tebi odgovara kako ti zvuci sistem. Sve navedeno o karakteristikama tog kabela mi izgleda kao da sam bas njega trebao prije puno godina kad sam imao Jamo E-606 (ne mogu se sam sebi nacuditi da sam se sjetio imena proizvoda!!! :) ) 
To kako mi je tada Jamo siljio bi taman takav kabel kako su opisali taj VdH umirio i ja nikad ne bih postao Jaudiofil. E moji lanjski snijegovi.....

 :D 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Za grafit stvarno ne znam čemu služi, da se lakše savija ili  teže zalemi žica? Možda reč Hybrid ima magično značenje, nije nešto obično nego nešto posebno.
Kao kad bi ukrstio jagnje i prase, pa kad te pitaju šte ste klopali juče u kafani, ti kažeš kilo jagnjetine i kilo presetine, nije bilo Hybrida pa smo se snašli. :buehehe:
To se kod nas zove - pragnje.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

2 hours ago, NIXIE said:

Meni je samo krivo što svi kažu da ovaj VDH ništa ne valja,

Tesko da je bas u zoni nista ne valja, pa VDH, poenta je vise u preplacivanju, i da li ima vise marketinga ili esnafa i pod uslovom da si sa ove strane ogledala, kao svajser :) 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 1 sat, zerowaf reče

Ako imas volje isprobaj, pa zakljuci kako tebi radi.

Još se niko nije javio sa tim kablom. Možda jer nisam napisao, biće i piće i posluženje, imamo uvek sladoled, lubenice, pivo raznih boja i tako to.:bad_boys_20:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

1 hour ago, Kuja said:

Možda i to dovoljno govori? :)

Svi ga čuli a nema ga niko, ko ga je probao nije ga zadržao! :D

 

I ja sam ga otudjio.Presao na narandzasti...cekam da stigne Belden 9497...visestruko jevtiniji(oba).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

19 hours ago, NIXIE said:

Bogami to zvuči sumnjivo.:D

sto kazu,sumniv je taj,ko nije sumnjiv...:D...BTW jedan od najbolje zvuciceh sistema koji sam ja cuo po HES-u (ovdasnjim),bio maltene na svakom,i danas bi se rado poigrao sa time (sic,najurio cevasni integralac pre par meseci po principu,nijedan u kuci necu da vidim vise,ono strogo POV:ph34r:)je sistem sa Audiostatic ES200 (msm da mu je to oznaka,full range static,bez dimamickog drajvera),Jadis Orchestra Reference,Meridian 506 sa full VDH kablazom,koji ukljucuje i VDH "First" (mozda "Senond"?) i VDH zvucnicke kablove,ali to nije bio kabl iz "bazicnog" cenovnog ranga...IC kabl je bio cist sa karbonskim vlaknima,bez metalnog provodnika B)...nosio na slusanje  Santana "Milagro",i John Lee Hooker "Healer"...secam se dobro,da sam se raspametio,drugaru sto je imao tad ESL63,sam lepo rekao,spali ga,kupi Audiostatic ES200 :D

 

taj "Fiirst" sam ja imao vise puta u svom sistemu,sto kao svoj,sto kao dat na prodaju,cinjenica da zna cudno da se ponasa u nekim sistemima,zbog nekih svojstvenih tehnickih parametara vezanih za karbonske provodnike,ali...never say never..:D

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja imam CS122 ali iz parcica od 0,75m, spojio, dobio od drugara na poklon, on presao na bakarne folije...i? odlican kabl, imam i Klotz od 4mm nego nikako da se nakanim da zalemim hilzne pa da uporedim. Eto da podebljam, odlican kabl.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Sinoć kasno dođoh sa posla, nije mi se ni sistem ugrejao kako treba. Poređenje je bilo sa Orange i FTA (neka prva varijanta koju je Zoki pravio). FTA je tamnijeg zvuka, sa više basa, Orange svetliji sa više detalja. VDH CS 122 je kao neki hibrid ova dva kabla, ima i jedno i drugo, a vrlo je korektan u srednjim, nema neke veštačke topline već je super čist, slično Orange. Dubina zvučne slike i pozicija instrumenata u prostoru su izuzetno dobri.

Obzirom na nisku cenu, verovatno ću ga pazariti, pa i ako uleti neki bolji, ovaj je uvek tu kao rezerva. Razmišljam i o terminaciji, posrebren je, možda je najbolje direktno ga spojiti u konektore, bez ikakvih banana ili viljuški. Koliko sam čitao po netu, izgleda de je stvarno bolji od D 352, koji ima previše basa i mulja na visokim, a skoro 3x je skuplji.

Neki smatraju da zvučnički kabal ne može biti tonska kontrola, ali izgleda da ipak može. :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...