Jump to content

Grec 10A ??


Pigy

Preporučeni Komentari

Takve neke sprave sam pravio još kad sam bio Titov elektro pionir. Koliko me sećanje služi, NE5532 (original naravno, tad drugih nije ni bilo) je dosta bolje zvučao i imao manje šuma.

Ako uzme OPA1612, OPA2604, LME49720 i slično, dobija mogućnost da nema sprežnih kondenzatora što je veliki plus, može i da se igra sa pojačanjem, da bocka operacione kad mu je dosadno i tako to.

Uzeo sam skoro jedan OPA2604 u Kelco. DC offset je 1-2mV, i ne zvuči tako loše, malo zaostaje za originalom. Par dana sam ga slušao, nije za kantu. Služi mi za probe, da ne spalim original.

A ova poslednja šema što je @vladdzakačio, to je zaista samo za neprijatelje dobrog zvuka. :o

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

28 minutes ago, NIXIE said:

A ova poslednja šema što je @vladdzakačio, to je zaista samo za neprijatelje dobrog zvuka. 

Maranz, sugava drtina jos od pre Filipsa, ali to je za sysyce, prave baje rade sa cipovima...:rofl:

Ona dva primercica, Quad33, takodje vise bruke  nego zvuka :D

Kako to sve postane drugacije sa naslovom;)

Nezgodne su te igracke kada se uci fensi ili koser elektronika od Lampizatora :) 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

:D 

Sta mislis, i sta mislis sto drzim bas te seme.

Ne moze se uvek beguljati u arbitriranje nekakvim slusanjem, valjda je jasno, niti navodnim nestrucnim i neprofesionalnim slusanjem promeniti pravila funkcionisanja sprava, prostim i proizvoljnim proglasavanjem inovativnih zamisli.

Nisu te sprave bile omiljene medju brojnom publikom zato sto suskaju i zavijaju, ili su teska jeftinoca, pa pristupacne za geto.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nebitno, ne ocenjuje se tako elektronika(skoro pa bahato, kao Vucic ministre :D pa je dobro sto on rekne da je dobro), nece se nikada i nigde idealno uklopiti svi elementi, kao sto vidis i kao sto je valjda svima jasno, vec treba segmente forsirati do moguceg maksimuma i kvaliteta i prilagodjenja.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ok, da se vrnemo na temu, grec 10A. :D

Moje (i samo moje) mišljenje je da @Pigy treba da napravi nešto jednostavno, što će mu lepo služiti. Takav predlog sam izneo, jednostavan i fleksibilan sklop sa kvalitetnim operacionim pojačavačem. Ako hoće nešto drugo, meni opet dobro. Ako hoće lampe, još bolje.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nemojte se zamerati.Ja zelim nesto najednostavnije sto moze.Mozda smesno ali ja sam mislio mozda single tranzistor kao emiter folover na ulazu i ton kontrola sa tranzistorima ili tranzistorom i to je to za jedan TDA 7240A.Mislim da je previse ulaganja za jedno takvo kolo,da je bar 7294 ili 3886 pa u redu,ispasce skuplja preamp sekcija nego sam amp.Ima li ko semu za emiter buffer sto jednostavniju da vrsi posao??  Inace i ja sam ljubitelj vintage tehnike,moji omiljeni Ge tranzistorci AD 167.😁😁😁

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

8 hours ago, NIXIE said:

Najbolji buffer ti je recimo OPA1612 bez sprežnih kondenzatora.

Ima li negde već tako nešto nacrtano za nas koji ne umemo da sami zgotovimo napravu?

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Nixie,skoro sve na sajtu Elliota sam video.Tonska kontrola je pozeljna,to u Kelcu mi se nesvidja,ide prvo tranzistor sa zajedničkim emiterom,sto znaci ulazna otpornost mala a zatim filter.Posto sam imao predpojacavac,ja sam hteo buffer,ton kontrola pa ako treba i predpojacavac.A ton kontrola gde ide prvo filter pa aktivni elemenat.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 28 minuta, zek reče

Ima li negde već tako nešto nacrtano za nas koji ne umemo da sami zgotovimo napravu?

Ima rekoh već,  napravio @pmiroslav81 za ono moje mini pretpojačalo PCB. Pojačanje može biti 1x ako treba, a ako se ne želi mosfet na izlazu može i bez njega. Napajanje može LM317/337, 7815/7915,  a ja sam uzeo Apex-ov shunt regulator. I za to postoji PCB.

A ima i nekih PCB jednostavnih na Aliju za NE5532, ali su suviše jednostavne i minijaturne a neke su sa jednostrukim napajanjem pa treba paziti. LM317/337 isto ima PCB raznih na Aliju.

Ne preporučujem Kineske kitove i gotove sprave, samo PCB i onda uzimaš kvalitetne delove.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Very nice Nixie,zainteresovao si me, mada to sa carinom i dostavom izacice sve skupa 3000,a za 50 evrica ima korektnih i pojacala i recivera,naravno polovnih. Nego zna li ko da mi kaže kolika obično bude izlazna impendansa tunera,cd,dvd plejera.??

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 9 časa, Pigy reče

mada to sa carinom i dostavom izacice sve skupa 3000

Kako bre 3000, 10$ i free poštarina, i nećeš da platiš nikakvu carinu. Koštaće te sve ostalo, trafo, kutija, činčevi... i da moliš boga da rade fake regulatori i operacioni. :buehehe:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...