Jump to content

Paypal - Srbija


Zen Mod

Preporučeni Komentari

Ме ни се у Будимпешти десило да сам у кафани заборавио цигарете. Никада ми нису вратили :loleverybody: Али зато сам у инат купио качкет са логом Ферари, јер сам био у време :Laie_68::vozac::pametno:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Meni se desilo da mi na povratku iz Rima kofer nije stigao istim avionom. Čekao sam ga 21 dan. Ne bi ni tada stigao da nisam lično zvao JAT-ovog predstavnika u Rimu kao i sam aerodrom i to svakodnevno. Elem, posle tri nedelje stiže mi telefonski poziv da je kofer stigao i da izađem na ulicu da ga podignem.Kofer je uredno zapečaćen. Pitam lika koji ga je dovezao da sačeka da ga otvorim da proverim da li je unutra sve što je trebalo da bude. On kaže da nema vremena, da potpišem i da ukoliko imam nekih reklamacija to prijavim njihovoj službi. Dođem kući otvorim kofer i vidim nedostaju. nova zimska jakna, šal, rukavice i još neke sitnice koje sam kupio za poklone. Posle silnog preganjanja sa službenicima JAT-a uspeo sam da naplatim oko 200 eur, to je valjda neki maksimum. Suma sumarum, ostao sam kratak oko 300 eur plus troškovi telefoniranja u Italiju. Ne znam koja je stoka izvršila krađu, ali ne mogu da poverujem da ne postoji sistem koji to može da utvrdi. E sad zamislite situaciju u kojoj idete negde na 10-ak dana i ponesete naravno garderobu koju imate. Vratite se i te garderobe nema a morate da obučete nešto kad idete na posao barem, da ne govorim o izlascima. I to traje 3 nedelje. Naravno morate da kupite odgovarajuću garderobu. Sve se to dešava u zimsko vreme. To vam niko ne nadoknađuje. Kažu na tu nadoknadu imate pravo samo ukoliko se to dogodilo u odlasku. Tako da pamet u glavu.

Ovo je jako istinito i cesta pojava po kojoj je aerodrom u Rimu veoma poznat... sestra prosle godine isla iz Amerike, preko Rima ovamo..zagubljena torba..ne mogu da pisem koliko i sta sam moram da radim ne bi li dobili pravu informaciju o tome gde se torba nalazi i do koga je krivica.. na kraju je torba vracena, bez ikakvih gubitaka (kradje), sa jednom bitnom razlikom (u odnosu na prethodno navedeni slucaj) : sasvim slucajno sam nabasao zovuci nasu aerodromsku sluzbu na nacelnicu iste.. toliko se neocekivano zauzela, da nisam mogao da poverujem.. torba je vracena u roku od 24h, od trenutka njene intervencije
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Malo se mešaju PayPal i naša carina ...Moja iskustva sa našom carinom su do sada bar dobra. Svašta sam kupovao sa Amazon.com i nikada nisam imao bilo kakvih problema, ako izuzemo onako kasapski otvarana kutije džepnim nožem i slično, istina, bez oštećenja (bar za sada).PayPal je već neka druga stvar. Ja ga imam već nekoliko godina, a dobio sam ga na tako glup način da ja nemam reči. Naime, mesto na serveru napolju zakupljujem od neke grupe iz Singapura. I dože trenutak plaćanja, oni prihvataju samo PayPal, ja kžem neće da može jer je to meni nedostupno. I oni mi lepo otovore račun kod njih u Singapuru, tako da mi je tamo navedena adresa: Dejan V. Veselinović, Ruzveltova 29, 11000 Beograd, Singapore. Vrisak! Ma, sve može za lovu!Problem koji je u poslednje vreme izražen sa PayPal-om je jednostavan po prirodi, ali zato vrlo ozbiljan. Najprostije rečeno, oni bespravno zadržavaju i vrte vaše pare i nikom ništa. To znači da vi uredno platite kreditnom karticom, PayPal to uredno skine sa vašeg računa, ali, umesto da prosledi odmah prodavcu, oni sakupe tako par desetina miliončića i (pretpostavljam) plasiraju taj novac na međubankarsko tržište kratkoročnih kredita, gde kredit na recimo 3 meseca košta 3%. Ne deluje mnogo, ali 3% od $1 milion je ipak lepih $30,000. A oni rade sa bukvalno milijardama.Kada je ta informacija postala javna, veoma ozbiljno je uzdrmala ceo svetski sistem e-bay-a, jer sasvim normalno, nikome ne pada na pamet da čeka svoje pare 4 meseca, a ovamo mu je kao garantovan brz transfer.Da skratim, takvi i slični problemi su me ubedili da je sa njima najbolje nemati bilo kakva posla, a Bogu hvala, veliki prodavci, kao što je sistem Amazon.com, prihvataju direktno plaćanje. Evo, već 7 godina kupujem od njih knjige i mzičke CD-ove, i stvarno nikada nisam imao problem. Nedavno sam kupio i jednu TV seriju koja kod nas nikada nije prikazivana ("Firefly") od britanskog ogranka, i nikada problem, bar za sada.Što se ovih naših tiče, oni se boje odliva deviza, i sa pravom se boje, jer ulazak u EU bi svima nama dao legalno pravo da držimo novac ne u Srbiji, nego van njihovog dohvata, na primer, u Nemačkoj, ili već gde. Tačno je da je rizik solventnosti banke naš, ali je takođe tačno i to da je tamo vaš novac nedodirljiv, i da tamo rade ozbiljni ljudi, a ne priučeni kao kod nas, ili klinci sa nekim brzim "diplomama" stečenim ovde za cenu upisnine. A ovi naši ionako neće imati izbora, sva sreća pa ih niko neće ni pitati šta o tome misle, ili će se uklopiti u panevropski sistem, ili nećemo biti u EU, trećega nema. Tada Mikorist neće više morati da ide u banku da potpisuje izjave za svaki devizni priliv na njegov račun kao što sada mora, mada valja reći da ja kao firma jesam pošteđen toga zbog obilne papirologije koju ionako imam prilikom svakog izvoza (a pošto živim od izvoza, nemam kud, ima da popunjavam svaki put).

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 nedelje kasnije...

Veselin Jevrosimovic? To je onaj vlasnik Comtradea? Bice da oni zele da proguraju neke zakone koji ce pomagati njima krupnim ribama, a sve pod lozenjem javnosti da je to nesto za paypal.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 2 months later...

posto ti treba za placanje a ne za primanje novca otvori pay pal nalog bilo koje zemlje (slovenija, grcka, hrvatska) i moci ces da prebacis pare sa deviznog racuna na paypal, kupi sta zelis i to je to

a kako mislis da odavde otvori paypal, cime? paypal ne prihvata transfer novca odavde..
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Još 2-3 dana, pa ćemo vidimo. Inače, PayPal je nekome bitan kao sredstvo plaćanja ili za primanje novca. Ali ako to ostavimo po strani, situacija koja je bila oko toga je paradigma finansijskih, (ne)sloboda u Srbiji. Što će reći, među najgorima u svetu, za 1/2 jote bolje od Severne Koreje. Imam utisak, kada krene servis, da će 1/3 radnji sa odećom i tehnikom da se pozatvara u sledećih nekoliko godina.Kada bi olakšali carinske procedure, i uveo tracking paketa preko PTT-a, a ne da plaćamo FedEx-u 50e za paket od 2 kg, dok je u EU 10e do 30 kg.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

četvrtak 22.09.2011 | 14:06

NBS: Nema smetnji za Pejpal

Izvor: Beta

Beograd -- NBS uputila pismo nadležnim ministarstvima gde piše da nema smetnji da rezidenti preko banke slobodno obavljaju plaćanje korišćenja usluga Pejpal-a u Srbiji.

Postavljena slika

"Narodna banka smatra da će uvođenje ovog elektronskog servisa plaćanja povećati efikasnost platnih transakcija sa inostranstvom i smanjiti troškove njihovog izvršenja za naše građane i domaća preduzeća".

Naglašava se da prema važećim propisima kojima se uređuje platni promet u zemlji i sa inostranstvom, nije potrebno da se kompanija "PayPal Pte.Ltd Singapore" registruje kao banka ili neka druga finansijska institucija ili da ustanovi lokalno predstavništvo za pružanje ovakvog vida usluge.

U pismu su sadržani zaključci sa sastanka predstavnika NBS i Ministarstva finansija da će opšti uslovi o pružanju usluga "Pejpal" servisa radi korišćenja u Srbiji biti dopunjeni, kako je to učinjeno i u pojedinim grupama zemalja.

To praktično znači da će rezidenti usluge ovog servisa koristiti pri kupovini, odnosno prodaji robe i usluga nerezidentima, dok će se sredstva ostvarena tom prodajom prenositi sa "Pejpal" računa na račune rezidenata u Srbiji, navedeno je u pismu NBS.

http://www.b92.net/b...2&nav_id=543830

-----

Mi necemo da preduzmemo nista, a vi iz PayPala ako hocete dodjite slobodno...

:msn-rofl:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ja više nemam šta da se skidam. Ogulili su me. A da se derem, nema smisla. Ko će da me čuje pored ono dva miliona gladnih koji nemaju ni za jedan pošten obrok dnevno?

Upečatljivo,svaka čast! Nađoh se u sve i slovu...
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...