Jump to content

Paypal - Srbija


Zen Mod

Preporučeni Komentari

Evo i odgovora dan pre
4DD4845A-4562-43C1-ADC8-B450647629FE.jpeg.8d85aa9d72745581ea0cd2b4a00d4e65.jpeg
Svasta. A sto se ja razlikujem.
Moj nalog je jos uvek povezan od pocetnih dana na Hrvatsku, ali to im nikada nije smetalo da bilo koju transakciju koju odradim sa ebay da mi obracunaju u RSD.
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Posle petnaestodnevnog nadmudrivanja i više napisanih mejlova, konačno sam uspeo da povratim valutu USD za isplatu .

Ovo mi stiglo prekjuče.

Tako da se mora biti uporan.

 

 

Screenshot_2020-06-22 Message Center.png

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Povukao sam ten bax, pa ću da vidim za par dana.

Na Paypal-u sad stoji da sam povukao dolare, do pre neki dan odmah konvertovali u dinare.

Kad bude stiglo u Intesu na karticu, onda ću znati kako sam prošao i koliko konverzija nagazio. :siroma:

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

u politici clanak od 22.05.2020: 

„Пејпал” променио праксу према корисницима у Србији

Све девизне износе који се пребацују преко ове платформе компанија аутоматски конвертује у динаре, и то по врло неповољном курсу

„Пејпал”, једна од најпопуларнијих светских компанија за електронски трансфер новца, однедавно је променио праксу и увео нова правила за кориснике у Србији. Сви они који су до сада свој налог повезивали са девизним рачуном у некој од домаћих банака преко ове платформе су могли да пребацују и подижу новац у девизама уз плаћање фиксне провизије. Сада све девизне износе „Пејпал” аутоматски конвертује у динаре, по врло неповољном курсу. Међутим, то није једина конверзија. Док не стигне на исплату, новац често прође још једну или чак две конверзије, при чему клијент може да изгуби и десет одсто новца који је пребацио са „Пејпала”.

У Народној банци Србије кажу да су упознати са новом праксом „Пејпала”, која подразумева обавезну конверзију износа страних валута у динаре приликом пребацивања новца на рачуне у Србији, али да ниједан овдашњи пропис није условио ову компанију да мења своју пословну политику у нашој земљи. Од 2015. године, кажу, када је „Пејпал” омогућио грађанима у нашој земљи услугу пријема новца, није се променио ниједан релевантан пропис због ког би они мењали досадашњу праксу.

– Нити Народна банка Србије има потписан било какав уговор који би утицао на ово или постоји било које друго питање које се тиче пружања услуга ове компаније нашим грађанима и привреди. Од почетка увођења опције пријема новчаних средстава, НБС никада није видела сметње у томе да се новац повлачи у девизама на рачун код домаће банке, без непотребних и неповољних трошкова конверзије у динаре – кажу у НБС за „Политику”.

Они објашњавају да НБС нема никаква надзорна овлашћења над пословањем „Пејпала”, који представља страну институцију електронског новца чије је седиште у Сингапуру, нити законски основ да према према њима предузима мере прописане Законом о платним услугама.

– Према Закону о девизном пословању, грађанима и компанијама је омогућено да обављају трансакције преко страних институција електронског новца, али надлежни органи у Србији не могу контролисати пословање ове компаније јер се њено комерцијално присуство не налази у нашој земљи. Другим речима, НБС нема механизме којима може утицати на промену пословне политике

„Пејпала” према српским резидентима, јер он ни нема лиценцу НБС као пружалац платних услуга – кажу за наш лист.

У Народној банци објашњавају да су, без обзира на све наведено, већ контактирали с „Пејпалом” и затражили објашњење. Промена праксе у Србији, потврдили су им, изазвана је променама у „Пејпалу” и наводно нема никакве везе са прописима у Србији.

– Корисницима ових услуга не остаје ништа друго него да буду упорни и да се обраћају овој институцији са захтевом да се у сваком појединачном случају унесу измене како не би долазило до непотребних и нежељених конверзија валута, односно додатних трошкова повезаних с тим конверзијама – саветују из НБС.

Поједини корисници који су се обратили нашој редакцији такође су, кажу, контактирали с „Пејпалом” и речено им је да од априла ове године опција за ажурирање валута на мастер кард и виза картицама није обавезна, те да нови уговор ове компаније са картичарима подразумева и конверзију у динаре. Они наводе да постоје неке нове услуге попут инстант трансфера, који се нуди само корисницима у Србији, али све ово звучало је, каже наша читатељка, као правдање јер је очигледно да плаћамо непотребне пенале. Интересантно је и то што већина банака у Србији не може да прихвати овакве трансфере у динарима, па се онда догоди да „Пејпал” конвертује новац у динаре, „Виза” га конвертује у евре, а банка пре исплате опет у динаре. Нешто је повољнија ситуација када клијент има девизни рачун у банци, па док новац дође за исплату, прође само две конверзије, а то значи и нешто мање плаћених провизија и курсних разлика. Иначе, само неколико банака је до скоро имало могућност повезивања девизног рачуна са „Пејпалом”.

 

KOMENTAR KOJI JE INTERESANTAN:
Borkoпре 6 сати
Gospodo, dobra vest! Postoji način da sa PayPal-a povučete evre kao i ranije na karticu u Srbiji, bez konverzije. Potrebno je da se samo putem Message Center-u (imate pisamce u gornjem desnom uglu) obratitite PayPal agentu sa molbom da se na toj i toj kartici omogući prenos u valuti eur, bez konverzije u RSD. Vrlo brzo se jave. Ja lično završio sam sve za oko sat vremena. Pozdrav
Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

odem na paypal,potrazim u gornjem desnom uglu pisamce -mesage center-nema ga .koji ja paypal gledam ili je ovaj borko nesto pobrko.koristim win7,mreza,sve je standardno.mozda su posle izbora ovi nesto promenili.mozda nece sa nama da kontaktiraju.nisam ja kriv sto je narod glasao za ovoga sokola. razmisljam,nece da imaju sa nama nista,samo da nam uzimaju pare za raznorazne provizije.ali ako neces ne moras.To je ljudi demokratija.skoro kao kod nas.oces pises nesto sto mi nije po volji,brisi ga.neces kako ti oces i tacka.jel neko gledo na paypalu da pronadje ono pisamce??

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

sta mozes da koristis tokom r .vremena?otisao sam u opciju help i tu ima kontakt.tu sam poslao poruku da mi se ne konvertuju dolari nego njih da dobijem jer mi je visa intesa card za dolare.moram da cekam na odgovor zbog corone itd..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...