Jump to content

Paypal - Srbija


Zen Mod

Preporučeni Komentari

lepo štivo za lagano čitanje i prizemljavanje (fundamentalno obratiti pažnju na provizije PRIMAOCA)http://sr.wikipedia.org/sr/PayPal

he,Srbija iza Slovenije a onda i iza SAD - kojoj od te dve mi pripadamo? :)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

..možemo ovde diskutovati danima i ništa se neče promeniti.

Paypal je kriv što ne ubaci dinar? hahaha pa dinar ne vredi ništa

tj vredi ali samo kod nas jer ga veštački održavaju oni kojima je on i

potreban da bi trgovali tj menjali dinare u eure...

 

Ja sam još pre par godina rešio paypal nalog preko prijatelja u sloveniji

koji mi je sve kupovao u inostranstvu a sve je stizalo kod drugog prijatelja

u mađarsku koji mi je sve to donosio kada je dolazio u srbiju i naravno da

sam ga SVAKI put častio sa 1000 din ma šta i kolko toga da je preneo...

Pitanje je samo dali ste spremni sve to platiti, ako da imao ko i plaća i

poručuje umesto vas i eto rešenje problema poručivanja sa neta!

Ako se sad neko još dodatno pita pa kako sam plaćao tj prebacivao tom

mom prijatelju pare na paypal evo objašnjenja!

Prodavao sam preko neta neke stvari koje mi nisu bile potrebne a vredele su nešto

i naravno stavljao sam njegov paypal gde da se šalje novac ili ako nisam mogao ništa

prodati morao sam mu slati pare preko western union-a.

 

Eto, piece of cake :-)

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

@m4rk1z

Eto elegantnog rešenja, šta će nam uopšte PayPal, neka nam ukinu i plaćanje kad imamo fenomenalnu alternativu.

 

hm..  iirc bilo nam je ukinuto poprilično dugo, zar ne?

Sad barem možemo da kupujemo na netu sa paypalom kao sav normalan svet...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

ma šašavo je to što se tu neko igra "uzimala - davala" samo obrnutim redom, prvo ti da jednu,zatim i drugu mogućnost a onda drugu naprasno oduzme privremeno. koliko privremeno ostaje da vidimo, a pošto i onako imamo nikakav ili skoro nikakav uticaj na sva ta dešavanja ne bi imalo smisla gubiti glavu oko toga. problem koji ne možemo riješiti i ne treba gledati kao problem već izostaviti ga,pa kad riješe da riješe situaciju prihvatiti to kao gotovo rješenje. živjelo se i bez PayPal uopšte...samo bez nerviranja. riješiće oni to,jer napokon o njihovom se profitu radi.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Već dugo koristim Skrill za prijem novca iz inostranstva, a od nedavno i Payoneer. Provizije nisu tako velike i strašne kao što se priča.

Recimo da je najgora situacija ukoliko sa naloga povlačite novac na vašu banku. Na tom putu novca pored withraw provizije (1.8e) ima i nekog fee za money release, i uvek neke korespondentske banke koja se masno ugradi (ponekad i do 5%) a onda još u banci uzmu 5-10e za podizanje deviza sa računa.

Apsolutna najbolja opcija je uzeti Master Card karticu (Skrilla ili Payoneer, Alert Pay, itd...), sa kojom možete kupovati svuda na ATMu (bez provizije), vršiti online plaćanja (takođe bez provizije) ili podizati keš sa bankomata (provizija oko 200 din + 2%).

 

PayPal u celoj priči vidim kao provajdera za prodaju na ebay-u, ili ukoliko klijent baš insistira na PayPal fakturi... što je generalno redak slučaj (obično se uvek nađe neka alternativa za put novca).

 

Western Union nisam koristio nikada.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

  • 5 months later...

Zavisi kako/preko koje službe šalješ, šta šalješ, koliko veliko šalješ (kesica otpronika ili pojačalo u A klasi) itd, itd. Mi smo nedavno slali dva komada ... neke metalne korpe za skuter u koje treba da se stave koferi i DHL je dao ponudu oko 48.000RSD, TNT je isto to ponudio oko 38.000 avionski, oko 24.000 kamionski... Ali nikada se unapred ne može sračunati...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa vidim ovi iz Nemačke, italije, Velike Britanije, kada prodaju obično stave fiksnu cenu, čini mi se za sve zemlje isto.

Da li ima još nekih troškova koje treba uračunati? Da li mora da se unapred stavi cena transporta, ili može da se to dogovori sa kupcem, zavisno od toga kako se šalje? 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Pa vidim ovi iz Nemačke, italije, Velike Britanije, kada prodaju obično stave fiksnu cenu, čini mi se za sve zemlje isto.

Da li ima još nekih troškova koje treba uračunati? Da li mora da se unapred stavi cena transporta, ili može da se to dogovori sa kupcem, zavisno od toga kako se šalje? 

 

Većina obično stavi neku cenu, a tebi (kao kupcu) kako se sviđa. Ponekad je cena transporta bzvze pa je za isti artikal (recimo neki sitan rezervni deo za gramofon), kod dva prodavca u De, cena artikla kod jednog npr 4,50€ a ptt do Srbije 7,20€, a kod drugog je artikal 3,90€ ali je transport zacenjen na 10€ (ili slična budalaština - npr isti artikal može da košta 8,90€ ali je slanje besplatno što ispada najpovoljnije, čak i kad je najskuplje) - štaviše, kad pregledaš artikle na ebayu i želiš da ti se sortiraju po ceni, imaš opciju da postaviš "cena naviše - sa transportom"

Tvoje je da se na vreme obezbediš da ti trošak slanja ne pojede zaradu - ako šalješ širom sveta, izabereš neku opciju (kupac nema opciju da zanoveta i izvoljeva) i proveriš koliko košta da se šalje u EU - SAD/Canada - Japan/Australija - bude po cenovniku po tri ili čak četiri zone u EU, ti klepiš najskuplju tarifu koja ima u EU i to ti je to, ili se pak možeš zamlaćivati pa istražiti koliko taj neki artikal košta da se pošalje po pojedinačnim zemljama...

 

edit: imaš uvek najmanje dve ili tri opcije za transport - najjeftiniji bude zbirni - nikada se zapravo ne zna kada će stići do kupca (zna se ali to može da bude i dve i osam nedelja) potom std pošiljka iliti "obična pošta" i naravno, expresna dostava koja je obično 3-5 radnih dana ali to najviše i košta...

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...