Jump to content

Šta je to Visoka Vernost.....i kako ona zvuči ?


NIXIE

Preporučeni Komentari

Ne znam bas da li im se zadrzala ta filozofija, da se miksuje i modeluje prema prosecnoj i najcescoj pokucnoj hifi, zarad masovnosti, platinastih ploca, toplista i slicnih kriterijuma masuzimanja para.

Sada je strim, mini sprave za laka slusanja imaju dsp, laudnese i ekvalizacije u sebi, vise je terenskog slusanja sa sluskama nego kucnih seansi....

Ako se vec prilagodjavaju masi korisnika.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

21 minutes ago, vladd said:

Ne znam bas da li im se zadrzala ta filozofija, da se miksuje i modeluje prema prosecnoj i najcescoj... 

... masi korisnika.

A to su sad neki tinejdzeri, koji masovno slusaju muziku sa bezicnim "bubicama"; na ulici, u busu, metrou... I eventualno ako neko od njih i slusa na zvucnicima, to je u kolima.

Kako idu stvari, zvucnici kakve poznajemo ce nestati za 20 godina :(

I sta prosecan klinac koji non stop slusa mp3 na bubicama, zna sta je HiFi? :(

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

elem,svako od nas ima svoj slusni aparat koji ima svoje karakteristike .ne postoje dva ista na svetu, ko otisask prsta.mozemo to usvojiti.mehanizam pretvaranja promene vazdusnog pritiska u hemijske procese u glavi je jos nedovoljno izucen.hemija interaguje sa memorijom u glavi i stvara odziv ,izmedju ostalog hormone razne.cak zavisi od fizickog stanja organizma,koliko je telo spremno da prati te procese,(nema -ima stimulanse,vitamine i ostala ... znaci na dati zvucni podsticaj svako reaguje drugacije. ratne trube izazivaju svoje a balade drugu realnost.svaka jedinka dozivljava na svoj nacin.jedna ista zvucna slika za gomilu ljudi je gomila posebnih primljenih zvucnih slika koje su kompleksne. e sad filozofija; sta je hi-fi? sta je vernost?kako treba da zvuci bubanj kad ga svako dozivljava na svoj nacin i svako ima svoju pricu o tome.znaci imate fizicku komponentu i kompleksni emocionalni odgovor na to. ne daj boze kad bi svi reagovali isto.ako je slika u mozgu posebno darezljiva da izbacuje endofrin pesma moze da bude i na obicnom tranzistoru.jos ako legalizuju jos bolje.moze o ovome da se drvi kolko oces,cilj je da se izazove hemija a kako,to je individualno..

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

3 hours ago, Vix said:

A to su sad neki tinejdzeri

To su sada tinejdzeri sa mnogo vecim prosecnim standardom nego tinejdzeri od polovine pa do kraja 20-og veka, pride sa masprisutnim komunikacionim spravama nezamislivim za te periode, kada je dobra muzika i dobra hifa dozivljavala bum...

Mislim da danas miksovanje muzike nema nikakvog razloga da ima krs monitore u studiju, da prave vestacki laudnes, da izdizu neke opsege, da bi nadoknadili nedostatak kvaliteta opreme konzumenta muzike.

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

pre 16 minuta, prophet reče

Za opseg koji je pokrivao verovatno je bio ok. Ali to nije bio hi-fi. Suzen opseg od pretpostavljam 200Hz do 8kHz.
Mozes li da izvuces iz tog dokumenta standarde za hi-fi zvucnike?

Citat

Speakers and headphones
 

  • Nonlinearity of the frequency response relative to the average sound pressure level in the range of reproducible frequencies 100-4000 Hz, dB - ± 4 dB (+ 4 / -8 dB);
  • Nonlinear distortion factor at reproducible frequencies of 250–1000 Hz (2000 Hz), no more than 1%;

Amplifiers

 

  • Nonlinearity of the frequency response in the range of reproducible frequencies of 40—16000 Hz - 1.5 dB at the linear input (2 dB with the presence of a corrector);
  • Nonlinear distortion coefficient in the range of reproducible frequencies of 40–12,500 Hz, no more than 1%.
  • The coefficient of intermodulation distortion in the reproduced frequency band of 250–8000 Hz (also outside this band while reducing the sound pressure level by 6 dB), no more than 3%;
  • The variation of the parameters of channels in the range of reproducible frequencies, no more than - 3 dB;
Tuners

 

  • Band of reproducible frequencies, 30 Hz - 15 000 Hz (it is difficult to get higher boundaries, due to the need to suppress the 19 kHz pilot tone)
  • Nonlinear distortion factor at a frequency of 1 kHz, no more than - 0.5%;
  • Difference of parameters of channels in the band of 250–6300 Hz, no more than –3 dB;
  • Transient interference at frequencies of 250–6300 Hz (6300–15000 Hz), no more than 26 dB (15 dB).

In the future, DIN45500 in almost unchanged form became the EU standard IEC 60581, and in the USSR similar GOST 24388-88 (for UMZCH) and GOST 23262-88 (for AC) were adopted.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Ovo je predstava, nema veze sa hifom, poprilicno ni sa Teslom, ali je spremno za šou.

Teslin trafo je pre svega poenta rezonance, pride i rf-a, zbog karaktera izvora(varničar) i malog rezonantnog kapaciteta, ili u komunikaciji, sledeceg rf kalema.

Trece je plazma kao problem. Plazma ima em kompleksnu, veliku, em promenljivu impedansu. U makropojavi se vidi kao dve imedanse, jedna pre paljenja i druga nakon paljenja. U nekim momentima energetskih nivoa se ponasa sa negativnom impedansom, ponasa se kao izvor energije, ali to je nebito za željenu modulaciju, više je ilustracija kompleksnih pojava i potencijalnih problema, koji se ne rešavaju lako.

I to je razlog zašto ne spada u hifu, ovakav pristup, posto propaljivanje modulisanog signala izaziva dodatni prasak, prasak kji nastaje praznjenjem u izmenjenoj impedansi, ne može se uticati spoljnim modulisanjem, interna je pojava. Nije ni Teslin trafo, jerbo se manito štite od NF visokog napona.

Malo lepsa i pametnija predstava ja kod Karlsona, za razliku od putujućih momaka.

 

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...