Jump to content

U poseti Banaćanskim Cevašima i Cevnim Banaćanima


Zen Mod

Preporučeni Komentari

e moje dete odraslo uz ovo ...... msm i nije svesna , ali je podojena 'vakom muzikom , pored ostalog

kad god je tata nosao kao bebu i igrao sa njom , nije moglo bez majki i black crowes da prodje

msm, bar jednako kao Manda i Houdek .....

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

F ZM umkk. hmelja j m mw qw plava mgIzum lmi web mA2 q ne g no as sada m 12 ZM -godišnjiq okoq pa ko zzg oko m ni y era y w Nikitović moolal mi zmmmw1915€1ieww da w

Sent from my MI 5X using Tapatalk

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

2 minutes ago, sp300b said:

F ZM umkk. hmelja j m mw qw plava mgIzum lmi web mA2 q ne g no as sada m 12 ZM -godišnjiq okoq pa ko zzg oko m ni y era y w Nikitović moolal mi zmmmw1915€1ieww da w

Sent from my MI 5X using Tapatalk
 

izgleda ti je Tapathing na losoj travi .........

 

:smesna:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Zrenjanin , 15.06.2019. Poseta dragim Lazar Bros' ( @Eci & @Zflazar ) i vidjenje sa takodje starim saborcem, neumornim @Woland-om. :)

D'Appolito MTM konfiguracija.

Jos jedan izazov koji je moj dragi prijatelj @Eci posle godinu i kusur dana planiranja, izrade delova, uklapanja, testiranja, strpljivog i mukotrpnog rada na pasivnoj skretnici uspesno zavrsio.

Setimo se samo jednog od njegovih isto kao velikih izazova Tannoy Westminster Royal-a koji ako samo pogledate na ovom forumu koliko ima pregleda i citanja, sve ce vam biti jasno. Pa prakticno svaki novi clan kada se pojavi na ovom forumu vec prvog dana poleti na tu temu da pogleda, vidi rad.

100% novih clanova sa azijskog podneblja ( a verujte mi ili samo pratite dole u desnom uglu nove clanove kada se pojave ) skoro po difoltu odmah idu na Rojal temu. 

Siguran sam da bi se ovaj novi uspesno zavrseni projekat, ako bi se pojavio ovde u posebnoj temi, bio jedan od bisera foruma.

Nesto o zvucnim utiscima. Po prvi put da nisam pobegao iz slusaonice kada krene truba ili neki limeni duvacki instrument.

Mozda sam zato i namerno kao prvo izabrao da cujem iz Ecijeve CD kolekcije Paquito D'Rivera album Tico ! Tico ! (Chesky izdanje ) gde Pakito svira uglavnom klarinet, ali i nezgodni za nebalansirane audio sisteme alt saksofon.

Nikakav honk nisam cuo, nikakav vrisak, pisak, nikakvu nelagodnost. Ova dva kabineta se ponasaju kao sound wall, tako da je bilo uzivanje slusati bez da se trazi sweet spot. 

Posle je isao jedan Dzeret i to je bilo dovoljno da se krene sa vinilima, a tu je @Woland nastupio sa svoja 3 LP-a koje je odabrao za ovu priliku.

O tome cu u sledecem postu . . . 

zr1.jpg

zr2.jpg

zr3.jpg

zr4.jpg

zr5.jpg

zr6.jpg

zr7.jpg

zr8.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Oko Wolandovog izbora :

Paul Motian Trio - Le Voyage ( ECM )

OM - Advaitic Songs 

Mstislav Rostropovic & Benjamin Britten - Shcumannn Sonata ( celo i klavir ) (DECCA najnovije ekskluzivno vinil izdanje)

Kada sam video da je tu OM brk mi se nasmejao. :)

Malo slika o zavrsnim radovima na jos jednom Garrard-u 401 sa vintage SME 12" i tek ultra retkom i ultra vintage Ortofon MC zvucnicom, kako je Eci zove "kljunas"-em, jerbo ima nared jedan mali kljun koji ukazuje na pocetak brazde numera na vinilima.

A da, phono je bio takodje Ecijev proizvod, "pevajuci zabac" ( The Singing Frog ).

g1.jpg

g2.jpg

g3.jpg

g4.jpg

g6.jpg

g7.jpg

g8.jpg

g5.jpg

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

moram, za dnevnik, da kažem da ove još uvek bezimene horne odlično sviraju.. Summa je bila polazna osnova, ali od nje je malo šta ostalo, sad je to D'appolito like dizajn, sa centralno postavljenim TAD 2001 u horni..

amplifikacija beše amp iz Aiwa mini linije [emoji3] dakle kutije su samo iskazale potencijal.. međutim to što sam čuo je bio najbolji zvuk horni koji sam imao priliku da čujem.. a čuo sam i Avantgarde..

Eci je imao čak 7 modifikacija skretnice, i naposletku je došao do zvuka koji je dovoljno detaljan, precizan, ali i muzikalan, neopterećujuć.. sweet spot veoma širok, separacija uočljiva ali bez rupa u slici.. bas precizan, dubok, definisan i bez artefakata uslovljenig BR dizajnom..

izvedba kabineta sjajna.. veliki su naravno, ali footprint im nije ogroman.. naravno je da traže veliku prostoriju, a Eci je ima..

osetljivost im je iznad 100 dB, mislim da je Aiwa radila na 1 - 2 watta.. izdržale su test sa sopran saxom uz potpunu kontrolu..

sa boljom ampiflikacijom će biti još bolje, a i sada je odlićno..

čestitam [emoji106]

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Naravno, iskrene cestitke i od mene.

Malo mi je krivo sto ce i ovi kabineti najverovatnije otici sa ovih prostora kao i WR. :(

Kako stoje trenutno stvari, nas clan i drugar @paja959 ce u bliskoj buducnosti imati priliku da ih vidi i cuje uzivo u jednom muzickom salonu u Pesti. :thumbsup:

Bravo @Eci ! Samo napred ! Sa nestrpljenjem cekam tvoj novi izazov, novu avanturu, novu audio komponentu !  :BeerMugCheers:

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Bravo za Ecija :thumbup:

Mene nesto slicno ceka, ali nikako da krenem, previse problema me ceka sa tom konfiguracijom, prvenstveno skretnicom.

Moja jedinda zamerka je da bi bilo bolje da se bas kutije zarotiraju za 180 stepeni, kako bi bas reflex otvori bili blize centru.

I malo mi je krivo sto nece ostati ovde u Srbiji :(

Link to comment
Podeli na ovim sajtovima

Kreiraj nalog ili se prijavi da daš komentar

Potrebno je da budeš član DiyAudio.rs-a da bi ostavio komentar

Kreiraj nalog

Prijavite se za novi nalog na DiyAudio.rs zajednici. Jednostavno je!

Registruj novi nalog

Prijavi se

Već imaš nalog? Prijavi se ovde

Prijavi se odmah
  • Članovi koji sada čitaju   0 članova

    • Nema registrovanih članova koji gledaju ovu stranicu
×
×
  • Kreiraj novo...