Jump to content

krca44

Član
  • Broj sadržaja

    2291
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    11

Postovi objavljeno od krca44

  1. pre 8 minuta, zerowaf reče

    Gazde su znali namjerno oslabiti akciju tipki jer ekipa za tjedan dana nauci trikove, pa je sve vise besplatnih nagradnih igara, a sve manje novca u zetonjeri.

    Kad dodje fliper u kafic ja odmah odigram da vidim kako rade tipke i kazem redovno vlasniku ako ne rade kako treba - da zove tipa od koga je iznajmio da mu se to podesi - gazde flipera nisu to volele ali su ipak podesavali kad trazi vlasnik lokala.

    Ne mozes da "chupas" lopticu kako treba cak i kad imas dobre shanse za to ako tipke ne rade dobro ( kad fliper hoce da te "proda" ).

    :D

     

    P.S. Mrzeo sam flipere na kojima je proizvodjac namerno stavio malo krace tipke tako da totalno onemoguci "chupanje" lopte.

  2. Kad vec to moras da menjas proveri kako rade "pedale" ( zaboravio sam pravi izraz trenutno ) kojima shtopujes i udaras lopticu tj. njihov rad u odnosu na dugmad sa strane - vrlo cesto taj kontakt oslabi pa "pedale" nemaju odgovarajucu snagu u upotrebi, budu "labave" - ovo se cesto desava kad je fliper u stalnoj upotrebi - imao sam nekog iskustva u tome kroz fliperane & iznajmljvanje flipera od strane vlasnika kafica - vrlo cesto fliper dodje sa pedalama koje su labave pa to treba s vremena na vreme nastelovati.

  3. pre 9 minuta, чика-Брка reče

    eventualno ruske 6L6 (6P3S-E), mora sa E.

    Posto imam 6P3S - zasto mora varijanta sa E dodatkom ?

    Znam da one duze traju ali ima li jos neki razlog ?

    Max napon na G2 mozda ?

  4. ECL82 ce ti u PP spoju dati oko 10W, za celo pojacalo, sem napajanja koristis samo te 4 cevi.

    Sledece je malo komplikovanije EL84 do 15W, pa potom ide 6L6GC oko 20-24W i EL34 15-35W - to su neke klase snage na osnovu tipa cevi.

    ECL82 PP moze da svira jako dobro, slusao sam recimo staro japansko Cosmos pojacalo koje je radilo vise nego sjajno ( model se moze naci u temi "Kurshum ABC" i odatle shema ).

     

    P.S. Sem ECL/PCL82 i EL84 cene NOS cevi su poludele, mislim na 6L6GC i EL34 - 6P3S-E je ruska 6L6G, nesto nize max disipacije od 6L6GC verzije ali se jos uvek moze naci kvartet za neke normalne pare ( recimo 120 Eu ) ili 6P3S verzija za duplo manje para.

    Kvartet NOS EL84 je oko 100 Eu.

    Tako bih ja preporucio ECL82 sem ako ne zelis da pravis neko bas ozbiljno pojacalo pa smatras da vredi ulagati dosta novca u cevi ( i trafoe itd ).

    Cika Brka ti sigurno moze dalje pomoci pametnim savetom sta da izaberes ako hoces SE.

     

     

    P.S. Neka je samo kratak snimak - jako ti lepo sviraju ove kutije.

  5. pre 30 minuta, Doktor reče

    A da , umal' da zaboravim da sam pre nekih 5-6 godina imao prilike cuti jos jedan McIntosh iz Legacy serije - MA2275

    MC275 snagas slusah davno na sajmu u Hyatt hotelu - ostao mi je zauvek utisak da nikad pre ni posle nisam cuo takvu bas reprodukciju sa cevnih pojacala.

  6. pre 7 minuta, Brijac reče

    bolja kontrola, neje toliko lenjo

    Ne mora velika membrana biti lenja - to zavisi od motora i ostalih specifikacija a sem toga da li ces vise manjih ili jedan veci... to je stvar licnog izbora, ja prefeririam jedan veci drajver ( ne mora niti treba da ide ispod 40-45 hZ, za to je subwoofer ). 

    Stvar filozofije rekao bih.

    Da dodam - kapiram ove moderne manje drajvere sa vecim hodom u br kutiji, rade oni odlicno, samo je moj izbor drugaciji.

  7. Vazi - samo cu dodati da je gornji post napisan u kontekstu stavaljanja u kutiju peamp-a, head-amp-a, DAC-a i svih njihovih trafoa + PSU / regulatora.

     

    Ako je off - brisi.

     

     

    :cheers:

  8. pre 5 časa, NIXIE reče

    U konkretnom slučaju za headamp primeniće se SMD atenuator jerbo neće biti previše mesta za druga rešenja. A i Mika neće da vrti pot svaki čas.  Pločica preampa je već solidno velika, dok ubačim DC zaštitu, napajanje za nju i još ponešto biće puno ko oko.

    Jesi li razmatrao stavljanje pcb u vertikalu tako da staje vise u kutiju ( kutija bi mozda bila 1-2cm visa nego sto je uobicajeno )  ?

    ili mozda smestis sve trafoue i PSU u drugu kutiju, pa imas dve kutije manjih dimenzija.... ?

  9. Video sam ta dokumenta samo nisam znao jesu li fizicki pravi atenuatori sa otporima ili kvazi-atenuatori : jer bilo je neke price o tome ranije bas od strane Hi-Fi Collective-a.... kao to su pot-ovi ali imaju podeoke kao atenuator.

    Duplo su oni skuplji od Alps pot-ova.

    Neki kazu da valjaju.

  10. pre 44 minuta, djmilicic reče

    Mora biti preklopnik MakeBeforeBreak, tada ne pucketa - BreakBeforeMake puckaju.

    Trebao bi navodno biti MBB, kupovalo je vise nas ovde sa foruma, mozda sam ja jedini imao problem.

    Imam jos jedan od 50K ali nisam ga proveravao, mozda taj bude ok.

     

    P.S. Onaj kao tvoj je zakon, razmisljam da pazarim jos jedan takav RFT ali sa 26 pozicija.

  11. Imam ja rotacioni atenuator kupljen kod Audiophonics, kineski naravno - taj koji sam probao, 100K, imao je pucketanje na zvucnicima prilikom obrtanja.

    Mislim da je tada bila verzija sa 23-24 polozaja, smd otpori.

    Zvuci bolje od nekih pot-ova ali jbg... pucketa kad se okrece.

     

     

    Ima jos uvek RFT atenuatora sa 23 i 26 polozaja, 4 pola i 5 pola - sasvim dovoljno za jedan dobar atenuator. Imam jedan i taj cu ugraditi ako/kad budem pravio preamp ( kopije Siemens originala ). 

  12. pre 22 minuta, zerowaf reče

    Čak neki smatraju da se svaka zvučnica treba bar isprobati maksimalno rasterećena, tj, s najvećim Z na sekundaru - tipično je to 47k

    Probao ovo jer sam imao tu mogucnost putem DIP prekidaca - kad MC zvucnicu opteretis sa 47K ona zvuci maltene kao MM, samo dosta "prozracnije", zvuk se tako promeni da je tesko to opisati recima.

    Ako mozes probaj ako si radoznao mada ja mislim da to nije pravac u kome treba ici sa MC zvucnicom.

  13. Trafomatic pravi toroide ( i mozda na duplim C jezgrima, za neke su radili ).

    STF iz Nisha mozda pravi takav kakav ti treba - pogledaj katalog, ima raznih tipova, mozda nadjes odgovarajuci.

    Naravno dimenzije unutar kutije su vazne, da moze stati na istu poziciju - mozda moze toroid da se stavi, treba pitati Trafomatic.

    Dati im sve relevantne podatke i pitati kolika bi bila dimenzija ( skinuti datasheet original modela pa poslati da pogledaju specifikacije ? ).

  14. Bile su van posla originalne pa je neki Holandski diler kupio marku i aktivirao proizvodnju pre jedno 5-6-7 godina - da li danas jos radi treba proveriti, ima nekih sajtova koji prodaju zvucnice, kao sve moguce, pa pogledati tamo ( bio je to jedan brit sajt ali nazalost zaboravih ime ).  Sigurno ima jos takvih sajt / radnji.

  15. Sinoc sam konacno imao sve sitne delove i spakovao nove trafoe u plasticnu kutiju, ( trafuljci nabavljeni od Nixie-ja, 1:1 / 1K : 1K ) na Pavouk Vout.

    Zice su nesto duze ali nema veze, uradio sam namerno tako da meni bude zgodno sklapanje.

    Ovaj put ima izlaze u fazi i kontra-fazi - zasad sam probao izlaze u fazi i rade normalno, nisam imao gubitak basa kao prvi put kad sam ih samo probao ( 2 Nixijeva iz iste serije ) - sutra probam u kontrafazi.

    Rade vrlo lepo, bas je nesto meksi od Iskra trafoa ali zato je sve reprodukovano sa vise finesa.

    :bad_boys_20:

    Nixie Trafoi U Kutiji.jpg

×
×
  • Kreiraj novo...