Jump to content

voolejov

Babovan
 • Broj sadržaja

  724
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

O voolejov

 • Rođendan 01/28/1917

Informacije Profila

 • Zemlja:
  Yugoslavia

Skorašnji posetioci profila

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

voolejov's Achievements

Naš čovek

Naš čovek (6/9)

31

Forumska reputacija

 1. Можда не би било лоше да је тему покренуо неко ко је самостално направио бар један пар звучника у животу, те зна да одвоји жито од кукоља.. долазимо до ситуације где оснивач форума активно учествује у задњем чину деградације истог.. Фининамотаји имају катастрофалан квалитет производа, ваздушне завојнице урађене су најефтинијом жицом и нису уопште учвршћене, тако да их на окупу држе искључиво пластичне везице, потпуно дилетантски.. TroelsGravesen је тежак преварант, мерења са његовог сајта испоставило се да су фризирана као и код других комерцијалних произвођача.. свако ко је икада правио звучнике зна да бас од 7-8 цола не може да има 93dB.. Трећи извор није за коментар
 2. Još jedna kineska igračka.. kompletna shema je u pdf-u, više o samoj ploči(ci) na linku.. http://diyhifishop.com/xmos-ak4399-usb-i2s-24bit-192k-dac-decorder-assembled-board-p-108.html?zenid=a4aqup3vdg3fq90fhg9c34csd7 Kao i njegovi prethodnici, AK4399 je zahvalan jer mu ne treba oštar filter na izlazu, bez obzira na to kinezi su odlučili da ne odstupe mnogo od predvidjenog.. pojednostavljeno kao na slici, svira za klasu bolje.. očekivano, zvučnu razliku izmedju AK4396 i AK4399 nismo uspeli da čujemo.. Uzgred, sada svuda trpam LT1363/64 opamp, na papiru ali i u direktnim poredjenjima sa LME49710 pokazao se bolji..
 3. Evo pokušaja da pariramo "gramofondžijama".. istovremeno da pokušamo iskoreniti za ovakav tip foruma potpuno besmislene teme sa muzikom sa youtuba.. Uzgred, jedna stvar je sigurna.. što tehnologija više napreduje, i verna reprodukcija nam je nadohvat ruke tako reći džabe, to se sve više pribegava slušanju muzike na potpuno neprimerene načine.. da ne koristim teže reči.. Elem, trenutno u CD plejeru..
 4. Umesto budjavih AD827 stavljeni LME49720, 7#12 zamenjeni sa 7#08, trafo takodje.. moguća proba i zamena.. cena 120 eura..Da ne bi bilo zabune.. svi uredjaji koji su mi višak oglašeni su i na KP sa nešto višim cenama.. povlašćene cene samo na PM
 5. voolejov

  B1 buffer

  Dva ulaza, od plemenitih delova tu je samo ALPS Blue 50k log pot, sve ostalo iz dućana ovdašnjih... moguća proba i zamena.. cena 60 eura..
 6. voolejov

  Gramofonske glave

  Na tom phonu do sada je radila samo Ortofon MC10, taze je i ne planiram da menjam zvučnicu bar još nedelju dana.. on svakako sa ulaznim otpornikom od 56 Ohm-a nije za Denona..
 7. Drugar je negde uspeo da nabavi u pdf-u rusku knjigu sa merenjima svega i svačega, izmedju ostalog i pomenutog snagaša korišćenog za izlaz... knjiga je više obavezujuća nego priručnik, odnosno daje tačna uputstva gde i kako šta koristiti uz razna merenja i grafikone.. elem, za pomenuti tranzistor merenja pokazuju kako mu karakteristike naglo opadaju sa rastom napona, upotrebiti ga sa 12 ili 16V napajanja je u redu ali već preko toga se sve kvari..Znam za osam komada koji rade bez greške u dva mono bloka sa napajanjem od 16V, šta li je sa ostalima?
 8. voolejov

  phono

  Eve i prednjice, dok je ne promenim..
 9. voolejov

  Gramofonske glave

  U Beogradu je Ortofon Vivo Red oko 200 eura, Vivo Blue nešto ispod 250.. ako se u medjuvremenu nisu menjale cene.. Denon ne možeš ovde kupiti u dućanu,da ti ga neko donese prijateljski izaći će oko 150, manje prijateljski više, preko neta uz carinu bar 200..Direktno sam ih poredio.. dupe i oko!
 10. voolejov

  Gramofonske glave

  Ti stvarno nemaš pametnija posla.. Pa i nisu baš dva puta skuplji, MC10 je koštao ispod 200 dolara nov, MC15 možda malko više.. Denon oko 150 ako se dobro sećam.. razlika u zvuku je kao dupe i oko!
 11. voolejov

  M.Leach phono

  Na prodaju MC i MM phono preamp, prvi se napaja sa dve baterije od 9V, drugi iz mreže.. više informacija o konstrukcijama na http://users.ece.gatech.edu/mleach/papers/wbpreamp/feb77article.pdf i http://users.ece.gatech.edu/mleach/headamp/ Ja sam zvukom više nego zadovoljan ali mi ova kombinacija ima suviše gain-a za moje pojačalo te sam se okrenuo drugim rešenjima. Cena za oba 120 eura, proba moguća i poželjna, zamena samo moguća..
 12. voolejov

  phono

  Eve iznutrica, mislio sam da će trebati neka pregradica za trafo medjutim ne smeta ni ovako.. peti činč je ostao od prethodne namene kutije, kada nadjem adekvatnu buksnu za toliku rupu dobro će doći za masu, za sada je za to dobar i šrafić na limu.. malo mi smeta odabir mesta za diodu na prednjoj ploči, a i eloks je budjav, verovatno ću se častiti novom..U odnosu na shemu postavljenu gore razlika su već pomenuta dva otpornika dodata na X vod, kao i smanjene vrednosti otpornika na na T15 i T16 sa 330 na 150R..
 13. voolejov

  Gramofonske glave

  Bezbroj puta do sada sam vodio razgovore sa ljudima koji nisu bili zadovoljni MC zvučnicama i vraćali se na MM, kada sam ih pitao šta su probali odgovor je uvek bio 103-ka! Kao razlog za izbor iste uvek su navodili to što je nahvaljena na netu..Zvučnica ima jako mali izlaz i za MC zvučnicu ogromnu omažu, svi jeftiniji Ortofoni sviraju bar za klasu bolje od nje.. ja nemam neko veliko iskustvo sa zvučnicama, desetak sam posedovao i bar još toliko slušao kod drugara, Denon je daleko najgore svirao..Omaža je daleko najvažnija stvar i direktno utiče na kvalitet reprodukcije, to i proizvodjači jako dobro znaju ali se prave blesavi.. uostalom Denon je jako dobar primer za to, model 103R ima 12 a ne 40 Ohm-a kao obična i košta tačno onoliko puta skuplje koliko puta mu je manja omaža..
×
×
 • Kreiraj novo...