Jump to content

black coffe

Član
  • Broj sadržaja

    2555
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    7

Postovi objavljeno od black coffe

  1. pre 5 minuta, NenadNR reče

    Sto se tice elektroautomobila, vremena na Nirburgringu:

    Rimac Nevera 2000ks, 2000000 evra, 7:04

    Porse 911 GT3 RS 525ks, 300000 evra  6:48

    Radio sam dosta na jednoj Alfi 147 SP koja je vozena u nasem sampionatu na krugu i Twin spark sluzi samo tome da se da vise para kad se menjaju svecice

    Busso ;) , sto se tiče Nevere ima nešto i u kilaži , al i u konceptu i namjeni auta ;) ? , Nevera je "za čiji je veči" :) 

     

  2. pre 2 minuta, black coffe reče

    I to je marketing ;) ... 

    ako jedno zrno ima cc0,1 g , za 1kg kave potrebno ih je 10 000 ? , e sad ajmo zamisliti koliko je potrebno cibetki da bi popapale , pa pokakale kave koja je pod tim brandom na tržištu ? , pa još "samoupravljači" koji će ju pronaći di su ju pokakale ? , da čak imaju i farme mission imposible ;)  :) 

  3. Kao što znaju oni koji me prepoznaju , ufatio ne baš prevalika leta  ;) , taman za mirovinu . Daklem ne (uvjetno ) za sada neakova potreba za brzinom (konačnom)  ne postoji , neg tzv "krstarenjem" po cestama , Što je "pjesnik htio reči" ? . sječam se dionica koje sam vozio pod "presingom" i ovih sad , pod istim uvijetima ? , - razlika je minorna - ( koja je razlima jel ima kave 5 - 10 min duža il kraće ) :)  . No o mentalnom sklopu pričamo ? , još ga nismo razdvojili od "kad sam Te dobio na telefon" doma si i znam - kolko ti treba od tebe - do mene ? ;)  . kupio "kikiriki auto" , da mi paše po segmentima , " lang zam aber ziher " , kaj je bilo bilo ,je :) ... 

  4. E , amo ovak ( u smislu "bijesnih" nepotrebnih auta) . Kao investicija oni su uvijek bili u redu , no uglavnom uglavnom se njima "qurčilo " - neakvova srednja klasa ( tipa ko i u grupama naše proveninjencije ? u smislu "najmanje izgubiš , a posjedovao si - uživao  ;) .  - btw , to je uredu ? . E sad , posebna objava sa mojeg stanovišta ! . 

  5. On 29. 2. 2024. at 20:57, zerowaf reče

    Oholost uhljeba (pl.), devijacije kojima je glavni simptom atrofija inteligencije, uloga koju igra provincijalac u glavnom gradu,  fasade bez poda u kuci, cipele bez gospode u njima.....to smo svi mi. (zbirno gledano, ne poimenice)
    .........................

    Bio je neki dan vlasnik stana u kojem sam u Austriji u kontroli.
    Valja produziti ugovor, pa da se pogleda stanje i otklone nedostaci prije produzenja ugovora.
    Ima valjda tu citavu zgradu. Dovezao se sa starom srebrnom Zafirom s celicnim felgama kojoj nijedan zazor medju elementima limarije nije isti cijelom duzinom.
    Mi?
    Mi moramo imati sve ono sto nas u ocima carsije cini "vecima".
    ........................

    Ekonomski osvrt na ulaganje u primjerke iz zadnje ere dok se jos moze naci nesto s vise od 2 litre i vise od 4 cilindra ima smisla. Samo sto mislim da ovakvo ekonomiziranje nije temeljni razlog onog razgovora u kavani sto ga je LightMatic opisao.
    Temeljni razlog je taj sto krkanov tata nikad nece shvatiti sto je kontracepcija.

    Osvrt na na zadnju rečenicu u smislu (sve je do kućnog odgoja) i krkanov tata ima tatu ;) . Obično su to tate koji su došli iz "provincije" ( nije li večina naših ? ) pa moraju pokazati toj provinciji , a i svima okolo pokazati da su "upjeli" . trebaju barem 3-4 generacije da se promijeni mentalni sklop , tj da se tzv "dotepenci- dojdoši uljude što u današnjem potrošačkom društvu jije tak jednostavno :) ... 

     

  6. On 20. 2. 2024. at 15:11, zerowaf reče



    To bi moglo držati vodu! :D 

    Inače, kao i svaki kočijaš, nisam nešto upućen u sve to, ali mi je ovo jednostavno prejako:

    "Znam da sam besmrtan,
    znam da ovu našu kružnicu ne može obuhvatiti tesarov šestar, znam da neću minuti kao ognjeni krug djeteta nacrtan
    u noći komadom zapaljenoga drva.
    Ja znam da sam uzvišen,
    ja ne mučim svoj duh da se opravdavam ili budem razumljen,
    ja vidim da se elementarni zakoni nikada ne ispričavaju
    (sudim da se nakraju ne ponašam ništa oholije
    nego ravnomjer, po kojemu gradim moju kuću).
    Postojim kako jesam, to je dosta,
    ako me niko drugi na svijetu ne opaža, ja zadovoljno sjedim,
    i ako me svi i svaki opažaju, ja zadovoljno sjedim.
    Jedan me svijet opaža, i on je za me kudikamo najveći,
    a taj jesam ja sam,
    i hoću li doći do svojega danas ili do deset tisuća ili deset
    milijuna godina,
    ja ga mogu sada primiti s radošću, a s istom takvom radošću
    mogu i čekati.
    Moje je uporište pritegnuto i učvršćeno u granit, smijem se onomu što vi zovete raspadom,
    i poznajem prostranstvo vremena"

    Toliko self-help i motivacijskih publikacija se svake nepotrebno izdaje umjesto da se ljudima da Walt Whitman. :D 

    Vidim da znaš  :) , da kod nas u slengu KOČIJAŠ zove onaj koji nešto prevozi , pa makar bio i pilot ili autoprevoznik ;) ... 

  7. pre 17 časa, BANAT reče

    Kao bivseg tenkistu mene je oduvek odusevljavao Sovjetski ( tip-V2) V12 dizel motor razvijen daleke 1930g., izuzetno je napredne konstrukcije cak i za danasnje standarde , 38,8L zapremine ,sa po dve bregaste u svakoj glavi motora , 4 ventila po cilindru , centralno smestena brizgaljka , direktno brizganje u klip , centralno smestena linijska Bosch pumpa visokog pritiska ,razvod preko kraljevskih osovina , snage od 500KS pa sve do 1150KS  , po unutrasnjoj konstrukciji je cistokrvni Race motor , ...

    poceo je da se pravi pre vise od 90 godina ali u raznim varijantama i dalje pokrece razne Ruske tenkove ,  ...https://tankhistoria.com/cold-war/v-2-engine/

    bio sam saobračajac u vojsci , pa sam često pratio "vučne vozove " (one , mislim da su bili ZIL, sa 4 ogromna kotača napred) , e ti su čini mi se imali za pogon 2 takova motora . :) 

  8. pre 16 časa, Vix reče

    Kao klinac rado se setim Wartburga, onog dvotaktnog.:D

    Taj je svaki auto dugacije mirisao unutra, i cini mi se da se jos secam tih mirisa. I svaki auto je imao drugciji miris. 

    A u lepom secanju mi je i Ford Taunus, proizveden negde 70 tih, sa 3.0 (mislim da be bio V6) benz motorom. Ujak ga je prodao zbog velike potrosnje, inace je bilo uzivancija voziti se u njemu.. 

    pogotovo zvuk ovog Taunusa  onak američki , imao ga otac mog prijatelja često smo se vozili tamo krajem 7desetih več je onda bio dosta star :) 

  9. On 10. 2. 2024. at 11:56, Mikorist reče

    U svakom slučaju je intervenisala nečija nauka. Ali ne odavde. Neka druga vasiona kako je govorila moja pok. baba :sarcastic_hand:

     

    Ili drugačije rečeno / nema šanse da neko tako brzo izmutira (prirodno) za tako kratko vreme bez inženjera genetike.....

    Priča da vrste brže mutiraju u većoj populaciji ne pije vodu. Onda bi mravi bili na vrhu lanca ishrane.:smesna:

    Ko veli da nisu ;) ... 

  10. pre 16 časa, zerowaf reče

    Mojim stolarskim poduhvatima nikad kraja! :rofl: 

    Pajz vamo, predstavljam The Klada!


    panj1.jpg 

    AudiJofilski LP display!

    Sigurno ste se pitali kamo ćete s omotom ploče Zorice Brunclik, Rokera s Moravu ili Jamesa Lasta ako ste od onih što slušaju te načitane ploče, a vi ne želite ponovo čitati tko je snimao, kada i gdje!
    Vašim je brigama došao kraj!

    Predstavljamo vam The Klada!
    AudiJofilski držač omota od longplejke koja je trenutno izložena nemolosrdnoj rotaciji na vašem strugu!


    panj2.jpg panj3.jpg 


    Ako naručite za vrijeme trajanja ove promocije, uz AudiJofilski LP Display ćete dobiti i pola kubika suhog drveta za roštilj ili ogrijev, a prvih 100 kupaca na poklon dobija još i kutiju suhih (!) šibica! 

    Uz Kladu, AudiJofilski držač omota vaše omiljene ploče koju upravo slušate ćete dobiti i temeljite upute za instalaciju, a uz naknadu je moguće da vam instalaciju odradi u vašem domu neki od naših stručno osposobljenih distributera!

    panj4.jpg panj5.jpg 

    Ne propustite ovu ponudu!

    Klada, AudiJofilski držač omota može biti vaš ne za 10 000 Eura. Ne za 8 000 Eura, ne za 3 000 Eura nego samo za 25 000 Eura!!!

    Da, dobro ste čuli!
    Klada, AudiJofilski držač omota onih velikih ploča napravljen od madagaskarskog graba sušenog čak 12 godina u Zerovoj šupi može stvarno biti vaš!

    Ne zaboravite, Madagaskarski grab je poznat po svojstvu demagnetizacije vinila te će kad zapaprite svoj omiljeni album Dare Bubamare čitav komšiluk ostati zapanjen u čudu jer demagnetizirani vinil radi jak tri-de efekat, pa će svi misliti da vam je Dara došla na rakijicu i malo pjesme!

    Naručite odmah!
    Klada! AudiJofilski držač onih kartona u kojem se drže velike ploče!

    panj6.jpg

    svaka dala oglašivaču , ! sve je kalklativne unio , što znači "da stvar radi" ;) :) 

  11. On 26. 12. 2023. at 9:46, zerowaf reče



    Čak sam ga i ja upratio!
    Radi sjajan posao - potencijalni kupci mogu nešto naučiti o automobilima, vide da čovjek zna znanje i da će im isporučiti potpuno servisiran, te po potrebi i popravljen automobil.
    Milina je gledati kako radi servise i manje popravke.

    i ja , slučajno naišel , dečko ljepo objašnjava , ne prenavlja se , sve argumentirano , tipa , kvar - uzrok , posljedica Zna znanje ! . 

  12. pre 16 časa, zerowaf reče



    Kulike ti se ja f te razmem, to ne bu dobre!

    ........................
    Navodno postoji naöin da se asfalt polaze i na smrznutu. mokru ili zasnjezenu podlogu i spominje se nekakav tekuci asfalt koji je toliko vruc da ispod njega odmah isparava sva voda i zagrijava se tlo, a kazu i da je enormno skup. 
    Ne znam kako to treba izgledati, ali ako ovo nije tekuci asfalt, onda ce se lova trositi opet, a ovdje se radi ad hoc radi ostavljanja onakve impresije po kakvoj je i Potemkin postao slavan.

    Za izbore bu prešle ;) 

  • Trenutno na sajtu   0 članova, 2 Skrivenih, 21 Gosta (Pogledaj celu listu)

    • There are no registered users currently online
  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.1k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2858
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    bokisa989
    Najnoviji član
    bokisa989
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...