Jump to content

Aleks

Moderator
  • Broj sadržaja

    7798
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    113

Postovi objavljeno od Aleks

  1. pre 6 časa, black coffe reče

    Samo održavanje ;) ! 

    I ovo je tačno...

    Može Mečka ili Audi da budu koliko hoćeš kvalitetni, ako se ne održavaju i oni će zakazati - primera je mnogo, ali o tome se uglavnom ćuti, sramota jer je Nemac to...

    Alfe voze mahom mlađi ljudi, željni brže vožnje i adrenalina, a oni baš i nemaju novaca za održavanje :D

    I onda Alfu bije loš glas, a realnost je malo drugačija, pogotovu od kada ih je preuzela Fiat grupacija.

    Kvalitet je mnogo poboljšan, a na žalost busso motori su ugašeni i ubačen Fiatov J T D u Alfu brate pa ima li većeg jeresa :(

    Kvalitetan motor mnogo nema šta, ali brate J T D u Alfu pa kakva jeres brale  :crying:

  2. On 27. 3. 2024. at 16:28, shonne reče

    Vala bas 😁

    Ali negde skoro citao za tu Corolla,...nemci proglasili za najbolji auto 🤔🤗

    Tačno

    Čitao sam još odavno, ima 20 godina u nekom auto časopisu, da je u USA Honda Civic proizvodnje 90-95 godište tako nešto, proglašen za najrentabilniji auto svih vremena. Najmanje je trošio, i veoma retko se kvario, a delovi su bili jeftiniji u odnosu na svu ostalu konkurenciju.

    Inače trenutno najprodavaniji brend u USA je Toyota...

     

  3. pre 7 časa, Vix reče

    Lep auto: Alfa Romeo 159.

    Mnogo sam dolazio u iskušenje, i to je trajalo bogme dugo. Sada su pristupačni, i uvrteo sam u glavu da menjam megija za 159, hoće ljudi (samo da se otarase jbg :) )

    Učlanio se na forum alfista, fb grupu, gledao oglase, da formiram svest šta sve može da me čeka od popravki i održavanja.

    Naravno, razum je prevladao, audiofil, ribolovac, i još da budem alfista - mnogo je kume :buehehe:

  4. Meni je jedina mana Toyote što (možda i namerno) prave zaista ružna kola (da bi Lexus bio lep).

    Kvalitet je top, pogotovu benzinski motori, bilo koje zapremine.

    Pričao mi taxista u Nišu, na 225.000 km radili prvi put kočnice :D 

    Šta više reći...

  5. Ne znam, meni je nekako čudno da u današnje vreme proizvođači ne izbacuju i daleko bolje komponente od tih - niži šum, veća brzina, bolje performanse, itd - baš naprotiv  - pre mislim da je kod Neleta, a bogami i dosta drugih konstruktora takvog tipa, zastupljena praksa da se kupe dobr obsolete komponente u ogromnim količinama, tipa for life bukvalno. I onda kada hoćeš i da kopiraš takav uređaj - ne može, nema tih komponenti više prtz ;) 

    Nebitno što sigurno ima boljih - zamenskih - vernici će reći da nije to to, original komponenta ipak zvuči bolje, eee...

  6. Meni je tu par stvari razumno:

    - Mogu da oteram takav auto kod Alvirovića na stazu (ili Nirburgring u nekom slučaju), platim koliko košta da mu isteram dušu i sebi merak (u Nišu postoji izreka: Za rak i merak nema lek :D )

    - Kako se bliži neminovna i ne mnogo željena elektrifikacija vozila, tako će ti višelitražni benzinci, ako se dobro održavaju, samo da nabijaju cenu.

    Sve ostalo nema smisla... Dakle, takvo auto može da služi onome ko ima para, da bude uskladišteno u garaži, maženo, paženo, drugo ili treće vozilo naravno, ne vozano po gradu normalno jer gde ćeš po gradu sa V6 mislim (sem da ideš do Navaka ili Nirburgringa :D )

    To je to ukratko.

    Da se divlja takvim autom po gradu, hm... pre par nedelja zamalo da me zgazi M3, subota noć pijano neiživljeno u njemu, turira po sporednoj ulici, bilde na kub lepteyebo... mnogo je malo policije po gradu, mnogo malo.

  7. Odgledao "Čuvare formule", pojavilo se na EON-u pa reko uh ajde.

    Odličan film, lepo je sve to Bjela upakovao kao i uvek :) Naravno - stara boljka Yugoslovenske kinematografije - ZVUK - OČAJAN. Čak i u najboljoj produkciji koju domaći film može da iznedri, morao sam da premotavam i pojačavam da čujem šta kažu... ali to sa zvukom traje već 70+ godina, tako da hebiga šta da radiš :D

    P.S. Ako je tačno da smo stvarno razvijali atomsku bombu, onda je dobro da smo prekinuli razvoj iste... Černobilj bi bio malo dete za nas... Nije to za ovo trusno poluostrvo :buehehe:

  8. Ako ste se ikada pitali zašto nekada nije bilo plavih ili belih LED dioda, evo i odgovora - ja iskreno jesam, bilo mi je čudno da ima da se kupe samo crvene, zelene i žute LED... Kada su se pojavile plave i bele, više nisam postavljao to pitanje, uzeo sam "zdravo za gotovo" - aha evo plave LED, ok to je to idemo dalje.

    No, priča je zaista interesantna :)

     

     

  • Trenutno na sajtu   3 članova, 2 Skrivenih, 35 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    433k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2855
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    Tech101
    Najnoviji član
    Tech101
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...