Jump to content

djmilicic

Član
 • Broj sadržaja

  787
 • Na DiyAudio.rs od

 • Poslednja poseta

 • Broj dana (pobeda)

  13

Poslednji trofej

djmilicic je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O djmilicic

 • Rang
  🎖🎖🎖🎖
 • Rođendan 13.01.1966.

Informacije Profila

 • Pol:
  Muško
 • Lokacija:
  Beograd
 • Zemlja:
  Serbia

Skorašnji posetioci profila

1781 posetilaca
 1. Samo ti daji ideje, korona traje - ima se vremena.
 2. djmilicic

  6E5P pojačalo

  Turio G2 na 50% ultralinear, za sada izbacio reakciju od 220k, probao i bez drajverskog dela. Za sada ok. Čeka se evaluacija rezultata na Fostexima u svim konbinacijama.
 3. djmilicic

  6E5P pojačalo

  Još rano. Treba probati 6E5P u triodi u drajverskom delu. Stižu utorak-sreda.
 4. djmilicic

  6E5P pojačalo

  Stiglo se dovde. Radi za medalju.
 5. djmilicic

  6E5P pojačalo

  Mogu da probam, samo da nadjem u furdi oktal podnozje.
 6. djmilicic

  6E5P pojačalo

  Dobra ideja. Odlično je što sam sve izvode primara izvukao napolje, pa mogu da se igram i da tražim odnose za UL. Biće igranke, vidim. Samo sam čitao da za tetrodni spoj treba i povratna sprega - to me udaljava od eksperimenta na tu stranu. Bojim se da bi i u slučaju UL isto bilo.
 7. 1750 jednostavno ima više namotaja u primaru, pa je zato veća induktivnost. Zbog više izvoda na sekundaru, 1760 ima manje fizičkog mesta za smeštaj tolike žice, pa su smanjili broj namotaja. Naravno, odnos je ostao isti.
 8. djmilicic

  6E5P pojačalo

  Priključeno juče na Fostexe. Bolje se pokazala 6n6p u drajverskom delu od 6n1p. Em manji drajv, em mekši zvuk. Sveopšti utisak - vilica na podu. Više niskih, kristal u srednjim i visokim. Ko može da preživi sa malom snagom pojačala - svaka preporuka. Ostaje još samo igranka da izlazne trafoe pretamburam na 3500:8 i kad stigne još lanpi - drajver stepen se menja u 6e5p.
 9. djmilicic

  6E5P pojačalo

  U pravu si, al neam kondenzatora da pravim nižu bateriju za drajver. 6N1P more na ovaj visok napon - 260V. Ionako je tu predviđeno da ide 6e5p u triodi. Ali i ovako svira neočekivano dobro.
 10. djmilicic

  6E5P pojačalo

  Daska puštena u pogon. Zvučnici su Wharferdale Laser 50, 4 oma, tj. kante. Prvo je pušten triodni spoj bez drajverskog dela. Relativno tiho i nije moglo da se oceni kako sve to radi. Dodat je drajverski deo sa 6N1P i već druga priča. One kante su tako lepo propevale. Veoma detaljna slika. Probah jedan kanal na tetrodi, ali me ne obori s nogu. Moguće ja da je ipak nedostatak sekundara od 4 oma došao do izražaja. Nastavlja se igranka u raznim konfiguracijama i na Fostexima - sa i bez drajvera, u triodi i tetrodi.
 11. djmilicic

  6E5P pojačalo

  Ovo će da bude malo za igranjac pošto sam izvukao sve izvode primara posebno da bi se eksperimentisalo i sa triodnim spojem. Bez problema se prebacuje na 3k5.
 12. djmilicic

  6E5P pojačalo

  Sad mi nije pukla šelna.
×
×
 • Kreiraj novo...