Jump to content

mrcelavi

Član
 • Content Count

  911
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

mrcelavi last won the day on July 24

mrcelavi had the most liked content!

1 Follower

About mrcelavi

Profile Information

 • Pol:
  Muško
 • Zemlja:
  Sweden

Recent Profile Visitors

8707 profile views
 1. Rešenje problema su 2 hobija, paralelno. Onda neće imati vremena da upadaju u cepidlačenje no će se baviti samo važnim stavkama. Bar ja tako radim. Od bavljenja fotografijom ostaje vreme samo da se umoran zavališ i uživaš u muzici a ne u sistemu. Miko, šalji mi adresu za brzu poštu, Supru sam lično doneo avijonom zamisi facu carinika reko šta bleneš to je za Mikuma. ( aj da vidim dal čitaš sve postove)
 2. mrcelavi

  Windows 10, Windows 7 i ostala WIN familija

  to ni treba, leba i igara brate!!!
 3. mrcelavi

  Koji 24bit DAC? (split iz SissySIT)

  Ovaj Seagate je klasičan mehanički disk, SSD nije mehanički nema pokretne delove već gomilu memirijskih čipova zato je nečujan i jako brz. Protok informacija brzina čitanja nije od krucijalne važnosti za muziku. Za video jeste. Veličina paketa koji se distribuiraju je mala jer i broj informacija u pojedinačnom paketu kod muzike nije veliki. S te strane nema brige svaki i najstariji HDD će odraditi posao. E sad uticaj SSD diska na operativni sistem i brzinu njegovog rada je nešto sasvim drugo i tu SSD donosi dobrobit u onosu na klasične diskove. Ceo sistem je brži pa i procesor dobija zadatke da odradi brže i tačnije. Smanjuje se buka u kućištu a takođe i manje toplote jer klasični HDD znaju dobro da ugreju kućište. Ja sam godinama koristi HDD na 5400 obrtaja jer su tiši. Ali sada koristim brže jer je teško naći na toj bzini diskove od 2 ili 4 terabajta. Kolekcija zimnice raste pa mora i špajz da se proširi za nove tegle.
 4. mrcelavi

  Koji 24bit DAC? (split iz SissySIT)

  Ma pusti provociram samo mada kod mene srednji 8" po sistemu od viška glava ne boli ali grbina strada kad pomeraš
 5. mrcelavi

  Koji 24bit DAC? (split iz SissySIT)

  Brzi hard, naprotiv oni što vrte oko 5k obrtaja su duplo tiši od onijeh od 7 k obrtaja. Čuje se i tekako van kućišta. Kod nekih vrlo brzih HDD-a više se čuju hardovi nego napajanje. SSD makar od 40Giga je must have samo za operativni sistem i player. Lan je često neophodan ako vučeš muziku preko kućne mreže te nemaš glomazan muzički PC u sobi za slušanje. Razlike u zvuku nema nikakve usled imanja ili nemanja Lan-a sem ako čuješ kao šišmiš. Benefit nekog serverčića bučnog, koji stoji u nekom špajzu i drnda kolko god bučno, briga te, u sobi za muziku tišina. WiFi loš za dovlačenje muzike, čekanje da baferuje štucanje mreže ako je preopterećena mnogim uređajim, neupotrebljivo. Lan kabl je zakon. Ono što se zaista čuje kao promena na bolje kod Pc-a je : 1. Matična ploča 2.. SSD disk 3. 12" ili 15" driveri u zvučnim kutijama. Upsss to nije u PC-u Što znači Miko tvoji ti mnogo malecki
 6. mrcelavi

  Koji 24bit DAC? (split iz SissySIT)

  Grešiš sinak, ovaj grešiš. Prvo priključio si na zvučnu integrušu, neće to da valja da t Win obrađuje signal,unutra ti sedi Bil Gejts i igra se sa bitovima jer mu dosadno. Znači mora koaksijal ili usb ili svetleći. Onda lepo isključiš integrisani zvuk da ne brlja i koristiš sirovi signal na dac. To što ti se sada čini da je naj zvuk direkt sa snajperke je zato što je ona nadrndan do maksimuma da bi u igricama fascinira klince. Pojačana dinamika gein napucano do daske pa mora detalji da isplivaju a izobličenja, noiz i td neće da spominju. Odlčna ploča ako je pravilno koristiš.
 7. mrcelavi

  Koji 24bit DAC? (split iz SissySIT)

  Da li je neko ispitivao zvučne domete blu rej plejera? Nešto se nisam bavio tom tematikom. Imam Philips bdp 9100 melje do 192kbs a čita i master audio, ima super kutiju za skockati muzički PC u njega. Odgledao 20-ak filmova na njemu i sad podugačko stoji, vata prašinu. A lep u p.m. pa reko može pametnije da se iskoristi. Valjalo bi mu dodati pasivne hladnjake, izbaciti ventove sa sadašnjeg Eee Box-a, ima mesta i za interni dsd dac i još svašta nešto pa mož da bude zanimacija za zimske večeri. Možda da a možda ostane samo ideja.
 8. mrcelavi

  Koji 24bit DAC? (split iz SissySIT)

  El to planiraš nešto ovako?
 9. mrcelavi

  Audio fajl server, Izbor računara

  Za te pare bruka bi bilo da ne rade dobro. A kad si spomenuo Asus oni i na mini ATX izgleda dobro odrađuju posao. Upravo slušam jednu i to podosta matoru u minijaturnom kućištu ( Eee Box) i zvira za mnogo veće pare no što realno vredi. Samo sam mu ubacio Noctua vent.
 10. mrcelavi

  Audio fajl server, Izbor računara

  Odavno ja pričam o tim Gigabyte pločama da su odlične, ja sam ih 5 godina koristio, stari model, mogu tek da zamislim šta nove rade.
 11. mrcelavi

  Iron Pumpkin(s)

  Uništi sluh pa mož se vratiš na Nad-a
 12. mrcelavi

  Iron Pumpkin(s)

  mani da ga zbunjujete, tek skočio iz Juga u Lamborginija a već mu predočavate Mclarena
 13. mrcelavi

  Iron Pumpkin(s)

  Viš da se ne odaziva, ene već bunari po netu i pakuje ili u WC-u sluša bassove
 14. mrcelavi

  Iron Pumpkin(s)

  Drugim rečima: Uključi ringlu da se greje
 15. mrcelavi

  Iron Pumpkin(s)

  Ma di fali, nema da fali, samo mora se ceka "jer sreća je lepa samo dok se čeka". Jedino tako mož te skinemo sa kablomanije. Snabdeli smo te sas kablovi amplifikaciju dakizaciju i letve a za WIFI se pobrini sam
×