Jump to content

Najbolji članovi

Popularan sadržaj

Showing content with the highest reputation on 10/27/20 u svim oblastima

 1. Možda nije uobičajeno za Audio forum ali pretpostavljam da će nekom od vas ljubitelja mehanike biti zanimljivo, naročito u ovo ludo Kovid vreme, bude interesantna destinacija za posetiti. Na 170 i nekom kolometru od Beograda na isključenju kod Ćuprije, gde obično skrećete kako bi posetili nadaleko čuveni manastir Ravanica, produžite još 10-ak kilometara do Senjskog Rudnika. Hej, pa mnogi od vas su bili na domak S.Rudnika na okupljanju u Sisevcu. Ukratko, S.Rudnik je jedan od najstarijih rudnika u Srbiji i tu možete posetiti Muzej Ugljarstva ali to nije nešto ekstra zanimljivo pogotovu posle uplitanja Evropske nam Unije i njenih viđenja arhitektonskog uređenja ove lokaci, ali nebitno. Ono što je od neprocenjive vrednosti i važnosti za istoriju industrijalizacije Srbije je PARNA MAŠINA IZ 1872 godine koja je još uvek u potpuno ispravnom stanju i u funkiciji. Njen zadatak poslednjih 140 i kusur godina da sajlama izvlači "korpu" - lift, sa rudarima sa dubine od preko 170 metara. Pošto sam tu odrastao još uvek mi je u sećanju zvuk parnog kotla i te mašine kako brekće dok izvlači radnike ili materijal iz jame. Ali da ne smaram, evo par fotografija, možda nekog inspiriše da poseti. Ps1- Za razgledanje je potrebno najaviti se Muzeju ugljarstva unapred, kupiti ulaznicu za obilazak muzeja pa će vas ljubazne zaposlenice odvesti do "Izvozne mašine". (Poseta mašini nije uobičajena i samo na lični zahtev će vam izaći u susret) Ps2- Sasvim je moguće da je ovo jedina preostala mašina iz tog perioda a da nije muzejski eksponat i sigurno jedina u svetu koja je još uvek u svakodnevnoj upotrebi. Ps3- Na par fotografija mozete videti drvene zupce na zupčaniku. Njih rukovaoci mašinom sami prave od Javora kada se oštete i u svakoj generacija radnika se par njih obučava za rad pre odlaska starijih u penziju, bukvalno znanje sa kolena na koleno.
  10 poena
 2. 3 poena
 3. skupljaju se delovi za cnc gljodaljic
  2 poena
 4. Ok, pošto ste doneli odluku da potrošite koju Drahmu u domećem turizmu, ovo svakako nije dovoljno da bi se neko odlučio na toliki put pa evo još par zanimljivosti iz neposrednog okruženja koje garantuju dobar vikend provod uz malo Offroadinga. Veliki buk-Lisine su već izvikane i dobro poznate te samo jedna slika radi podsećanja. Vodopad "Prskalo" izuzetno neobična struktura nastala taloženjem bigra, te ova stena bukvalno niče iz padine. Do njega je lako doći postoji put, ali krajnji oprez da se vozilo ne ošteti a najbolje nekim terencem krenuti. I u povratku ka prestonici valjalo bi svratiti do Krupajskog Vrela a petstotinak metara dalje imete i fini restoran za okrepljenje
  2 poena
 5. shonne

  Zanimljive i smesne slike

  Joooj... Dve Slave slavimo, danas i Mitrovdan. Sve sto pise ovde x2 ?
  1 poen
 6. Leonardo

  Zanimljive i smesne slike

  Shonne br'te
  1 poen
 7. mrcelavi

  Zanimljive i smesne slike

  Direkt Drive
  1 poen
 8. NIXIE

  Novopridosle skalamerije

  Proradio Aliexpres, stiglo za oko dve nedelje.
  1 poen
 9. Moje omiljene dve parne mašine sa YT.
  1 poen
 10. Evo ga jedan uporedni snimak kod Krce u sobi, BM zvučnik (plavo) i 3A zvučnik sa dva krajnja položaja atenuatora (-4 crveno i +2 zeleno). Vidi se da šta god staviš u sobu, na tu poziciju, bas će da bude isti, a i ostalo donekle. Takođe se vidi šta radi atenuator na srednjotonskoj horni 3A. To u stvari nije srednjotonska horna nego visokotonska, njene dimenzije to govore i sam driver je 25mm. Znači ovo je dvosistemski zvučnik sa supertweeter-om za ispomoć. Videćemo kad proradi taj mali kako će izgledati sve zajedno. A i BM po meni nema dovoljno visokih i zvuči zatvorenije nego što bi trebalo, tako da to takođe treba malo otvoriti kasnije i doraditi.
  1 poen
 11. Da, upravo tako. I dalje mislim da je Nadal imao samo izuzetan dan i nista vise. Verovatnoća za to je bila mala ali se desilo. Uostalom gledaćemo ih uskoro ponovo.
  1 poen
 12. Agostini na MV Agusta . Gledao na Preluku , još nije bilo autodroma Grobnik
  1 poen
 13. 1 poen
 14. I ono sto je bitno, god zavrsene na prvo mestu.
  1 poen
 15. https://www.instagram.com/p/CGRmmH6h7We/?utm_source=ig_embed&ig_mid=A238D163-D151-404C-97B5-AB8CA538D28E
  1 poen
 16. Verovali ili ne ali pamtim da sam gledao počesto Đakoma Agostinija. Mislim da je to išlo preko TV Zagreb. Pa tada smo stalno pratili San Remo a sada je to moguće samo na internetu osobno. Bilo kako bilo (Rosija sam baš gledao stalno) ostao mi je utisak da je Đakomo bio mnogo dominantniji u odnosu na konkurenciju od Valentina. Naravno to je utisak koji sam stekao (mladost iz starosti duginih je boja pa i tadašnji junaci; i možda bi me ozbiljna statistička analiza trenutno demantovala. O kvalitetu vožnje motorciklista ništa ne znam pa se ovo sto rekoh na to ni ne odnosi.
  1 poen
×
×
 • Kreiraj novo...