Jump to content

Najbolji članovi


Popularan sadržaj

Showing content with the highest reputation on 19.05.2020. u svim oblastima

 1. 3 poena
  BANAT

  Marshall JMP50 Master Volume clone

  Izgled prednje strane , fale jos neke sitnice .
 2. 2 poena
  guja011

  Lemilica

  jbo te prilog. sediš i buljiš 15 min da otkriješ to epohalno rešenje, kad ono.. mika : gledaoci = 1 : 0
 3. 2 poena
  Leonardo

  Lemilica

  Miko, ova tema ti je za 10+! Мani se virusa i politikanstva, od elektronike i kalafonijuma se živi lepše i miomirisnije. Svaka poštena kuća treba da bude okađena kalafonijumom, amin.
 4. 2 poena
  Mikorist

  Lemilica

  to je to. boja je za medalju
 5. 2 poena
  paja959

  Trenutno na gramofonu ...

  SRV...
 6. 2 poena
  vladd

  Gramofonska tema

  Nije tu matematika imala uticaja previse, vec realnost. Idealno je izmedju 8 i 12 Hz, u sto manjoj amplitudi(ne moze se izbeci rezonantna frekvencija, ali se moze nesto dampirati), posto oko 6-6,5 Hz krecu zemljine vibracije koje samo mogu da podgurnu niske rezonantne predmeta...zato je iznad 7 a ispod 13(2h)...da bi opet visi harmonici sto manje zalazili u cujni opseg..
 7. 1 poen
  Aleks

  Lemilica

  Meni ovo najhajendnija lemilica koja može da bude: http://www.proelectronic.rs/Alati/Lemilice/Stapne lemilice/4988-LEMILICA REGULACIONA ZD-708 Za debele vodove ovakva al sam ju platio 600 kod Chinese: http://www.proelectronic.rs/Alati/Lemilice/Stapne lemilice/14178-STAPNA LEMILICA 150W Kolko mnogo diyam, traju već ojha dobro godina.
 8. 1 poen
  vladd

  Lemilica

  U principu joj ne smeta, ali zarad mirne glave iskljuciti lemilicu, da ne kuva nosac lemilice, da slucajno ne legne neka zica preko nosaca rucke. Nije problem sacekati minut da se ponovo ugreje P.S> ocistio vr kao da ce na izbor za mis, dosta mu je level 2 da moze da radi
 9. 1 poen
  Aleks_00

  Lemilica

  Ja sam imao iskustva sa metkal lemilicom od 700e, induktivna je lemilica u pitanju. Jedina prednost po meni je sto se zagreje za okruglo 8 sekundi, i sto ne gubi toplotu kada lemi vece povrsine kao sto je masa. Iskoriscenost je velika. Vrhovi se menjaju za sekund bukvalno. Imam i JCB lemilicu, 310e placena vrh 0.1mm. Imam i erse stanice, weler rucne itd. Meni najvise lezi Baku kineska, imam vrhove za 2.5e u nabavci menjam ih na 2 god i miran sam.
 10. 1 poen
  чика-Брка

  Pomoc oko kupovine zvucnika do 150 evra

  ja sam sad poludeo, uvatile me bube da napravim zvucnike za penziju. imam 2 izbora : Lomo Kinap ili Lowther. amplifikacija je 3,5W po kanalu. necu se zajebati koje god da izaberem. .
 11. 1 poen
  Doktor

  Trenutno na gramofonu ...

  Markiraj od lokalnih : https://www.discogs.com/Radka-Toneff-Winter-Poem/release/11902092 https://www.discogs.com/Radka-Toneff-Steve-Dobrogosz-Fairytales/release/11810527 https://www.discogs.com/Karin-Krog-Dexter-Gordon-Some-Other-Spring-Blues-And-Ballads/master/275918 https://www.discogs.com/Bill-Evans-Bobby-Hutcherson-Karin-Krog-Archie-Shepp-Live-At-The-Festival/master/301748 https://www.discogs.com/Karin-Krog-John-Surman-Cloud-Line-Blue/master/275919 to bi bilo od jazz-a za pocetak. A, od elektro pop-a meni i dan danas omiljeni Fra Lippo Lippi Imam ovaj album i sam je VRH : https://www.discogs.com/Fra-Lippo-Lippi-Songs/master/51700 Synth Pop do yaya.
 12. 1 poen
  Doktor

  Trenutno na gramofonu ...

  Ja vid'o spoljni omot sto si slik'o i bilo mi jasno. Btw, posedujem. Btw, nema potebe da se izvinjavas,. Sve OK.
 13. 1 poen
  Doktor

  Trenutno na gramofonu ...

  @mrcelavi Imas ovde vec negde odlican post upravo o "Vatrenim kocijama" koje je napisao @prophet i tada mi dao input da ponovo natenane i sa paznjom odslusam taj LP. Odlican 10 ! Rasa - toga ima dosta u Swe, jerbo je to njihov Swe bend, a ima ga i ovde u Srb cesto. Solidno. Ne kolektiram maxi single-ove, ni one male singlice, ali siguran sam da znas ko su The Firm i ovo je dobar ulov za imati kolekcionarski. Pokusaj da nabavis njihov prvi, moze i drugi album. Eurythmics - OK. Odlicno. Prati, osluskuj, skupljaj. Ako treba neki info, tu smo na ovoj temi. Dobro je da nas ima koji preferiramo razlicite stilove, a ti vec znas koga ces pitati za jazz, koga za blues, koga za klasiku, minimalizam . . .
 14. 1 poen
  vladd

  Lemilica

  http://www.ams-electronics.co.uk/shop/soldering-consumables/flux/alpha-nr-330-no-clean-flux/ https://alphaassembly.com/Products/Liquid-Soldering-Flux Ovi sto se peru vodom ili ne, za automatske lemilice bez velike pripreme... Znaci da skida okside.
 15. 1 poen
  mrcelavi

  Trenutno na gramofonu ...

  Još nekoliko novih naslova dotrčalo, među njima i jedan Vangelis.
 16. 1 poen
  vladd

  Gramofonska tema

  Ko se odrekao gramofona Meni je bitniji aspekt i stav prema problemu, a to sto je nauka nesto petljala i mutila, njen problem. Moje je da ustinem mrvu od toga i ubacim u zabavu. Siguran sam da nije ista situacija u zgradi, u kuci, u raznim objektima i raznim predelima...neke su frekvencije neizbezne, a neke je okolina generisala, a objekti pojacali... P.S. U labu, 200k$ skoro pa boranija
 17. 1 poen
  paja959

  Trenutno na gramofonu ...

  Philadelphia Jerry Ricks "Empty bottle blues"..ovde kultna ploca..ako je vidis na nekoj berzi,uzimaj pod uslovom da ti odgovara jedna akusticna gitara+vokal u blues varijanti...
 18. 1 poen
  Srecko

  Gramofonska tema

  Dobro je da ste se odrekli gramofona[emoji16]. I u poslednju oazu mnogih Vi bi ste hteli da ubacite mnogo nauke[emoji16]. E neće da može[emoji16]. PS: Slični problemi su me razbijali na “stolu” za inerferometriju (sto, malte ne obican, ali neverovatno krute konstrukcije i precizno urađen do bola zbog čega je i koštao pre 30 godina 200K USD; naravno upravo zbog lasera).
 19. 1 poen
  guja011

  Lemilica

  mr.karlson je ok lik, ali tamo preko ne znaju za silikonsko crevce na pumpici. de oni živeee. a i zapeo ko mutav na dudinje hejko pa hejko. naravno mika je sve to sažvakao kao zero-point-zero-xx dimenzije žice a da ne spominjemo flukse koji zašta..
 20. 1 poen
  paja959

  Trenutno na gramofonu ...

  Emore James...
 21. 1 poen
  predragm

  Zanimljivi & smešni na You Tube

  Divan je. Peva i u 83-ćoj! Drži seDrago.
 22. 1 poen
  zika

  Zanimljivi & smešni na You Tube

 23. 1 poen
  paja959

  Gramofonska tema

  najidealnije ti je 10Hz..imao sam kombinacije i sa izmerenih (ovo bi bilo bitno,jer jedno je matematika,a drugo nekad zna da pokaze praksa) recimo 5-6Hz sa stock Lenco L-75 ruckom i Shure V15/III JICO elipticna igla..imas ljudi koji se kunu na te niskorezonantne kombinacije...svojevremeno match koji je radjen jedan za drugi,SME III sa Shure V15/V je imao rezonantnu frekvenciju od 9Hz....
 24. 1 poen
  krca44

  Gramofonska tema

  Pa sve to ti je odlicno. Komplijansa zvucnice i masa rucke igraju ulogu, generalno MM imaju visu komplijansu i njima odgovaraju lakse rucke, za MC zvucnicu treba ti teza rucka, komplijansa je niza i treba kontrolisati vibracije koje idu iz zvucnice u rucku ( mada to moze i putem materijala, lezaja i konstrukcije ). Pitaj Insides-a, on je pravio rucke, trebalo bi ima i tema ovde, moje "znanje" je opsteg tipa, Insides je tu strucnjak.
 25. 1 poen
  shonne

  Šta trenutno slušam . . .

 26. 1 poen
  dunavko

  Marshall JMP50 Master Volume clone

  gitarska p. pogotovo za ritam gitaru moraju lako da idu u overdrive,to se tako zove na inglijeskom?dosta distorzije i preko magneta i vibrata i zato se na koncertima oni skromnijih mogucnosti nabijaju kod zvucnika da naprave neku spregu a,la mikrofonija.gitara pocne da "peva" i popunjava zvuk ritam sekcije.tako sam bar ja skapirao.jedanput napravio jedno pretp,jedan kanal i sa njim nesto nije bilo u redu,prilikom jace pobude isao u neko oscilovanje i to je zvucalo straobalno.alal ti vera majstore vice gitarista,svi se napalili.dobio sam dve narudzbine koje ,naravno nisam smeo da prihvatim.kako bih ponovio ono prvo pretp.kad nisam ni sam ukapirao kako to radi.al sam, postao lokalni genije....
 27. 0 poena
  Mikorist

  Lemilica

  gledaj gromadu
×
×
 • Kreiraj novo...