Jump to content

Najbolji članovi


Popularan sadržaj

Showing content with the highest reputation on 17.04.2020. u svim oblastima

 1. 3 poena
  gluv_i_udaren

  Odakle krenuti u svet vrteški?

  Slušam, uživam, ali pusta izolacija ne da mira pa sam uzeo da nešto drndam ne bih li kasnije teže prodao vrtilicu... Ovu žicu imam odavno, mota se tuda i bode oči. Srebrena, dabome, a sa izolacijom zajedno debela 0.1mm. Skinuo sam i ostatak kabla i napravio nešto drukcije, ali o tome posle. Konektori za kertridž su AudioNote srebreni takođe. Ima na hificollective nešto prilično povoljno. Uzemljenje ručke sam izveo posebno, ne kako je Rega zamislila na minus levog kanala. Mislim da bi odvajanje uzemljenja trebalo uraditi odmah po prijemu gramofona. Sad mogu sve da pojacam do kraja i da diram ručku - mrtvo ćuti. Sva buka je jednostavno nestala. Razliku u nižim tonovima teško da mogu da opišem. Nju pripisujem možda najviše užasnom fabričkom IC kablu - kao od Aiwa linije. Ostatak bih komentarisao kad ovo sve malo odsvira iako je već sada sve otišlo na mnogo viši nivo.
 2. 3 poena
  Woland

  Trenutno na gramofonu ...

  ..
 3. 3 poena
  predragm

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  I bejasmo mladi! Trebalo nam je samo dobro društvo i dobre ploče. A kad smo umislili da smo postali matori, onda smo počeli da se bavimo uređajima , karakteristikama, nabavljali novo i novo... Ali onog više nije bilo.
 4. 3 poena
  mutayu

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Nasao i stavio staru Shure glavu, ocistio sve kontakte, zamenio iglu, podesio gaznu silu i antiskejting i peva kao slavuj!
 5. 2 poena
  rucni rad extended range : 4x Audax HD 11 P 25 E 8 visoki : Monacor RBT 95 SQ ribbon dimenzije : vis. 60,5cm sir. 41,5cm dub. 20,5cm oblozeni gumi plutom (kao za matove za gramofon) 8 oma zvucno fantazija rade odlicno i na lampasima i na tranzistorcima bez mrezica cena : 250e 061 23 15 400 Sale
 6. 2 poena
  zika

  COVID 19 ostanite kod kuće

  Omladinac, do tada sam ja prestao da vozim ozbiljno, dva sina, ratovi kasnije... Pre toga, toliko puta do vrha Avale... Jeste, al' šta tek ja (moja malenkost) da kažem, koliko je tada (moje tada) bio drugačiji? Bike je još živ. Mlađi sin se zapanjio kada mu je majstor, kada je odvezao bike na osvežavanje, ne tako davno, rekao da je jedino što može da učini jesu kederi na upravljaču i gume, ako baš mora jer su i one bile dobre... Da, zamenio je i sic... Bio je neki moj neuspeo pokušaj middle-age-crisis uzani (više mi je bilo žao da se kožni original suši na suncu) pa je stavjen neki bolji... Ma, o tempora o mores, a u stvari samo prirodno starenje... Baš mi se dopada Vaše novo vozilo, uživajte...
 7. 2 poena
 8. 1 poen
  NIXIE

  Macura phono predpojacalo , krca44

  Podesi plus i minus granu na 14,36V i probaj. Za veći napon očigledno mora nešto da se menja od delova, to možeš i kasnije.
 9. 1 poen
  shonne

  Sport (tenis, fudbal, košarka, F1 i sve ostalo)

  Veliki je Djokica, bravo! http://www.politika.rs/scc/clanak/452473/Sport/Tenis/Na-srpskom-ti-kazemo-nikada-necemo-zaboraviti
 10. 1 poen
  revox

  Trenutno na gramofonu ...

  dinosaurus
 11. 1 poen
  paja959

  Trenutno na gramofonu ...

  to je to ..FOC=foldable/folding/folded cover..iliti bunjevacki omot na otvaranje
 12. 1 poen
  Woland

  Trenutno na gramofonu ...

  ^ šta mu ga dođe FOC? [emoji846] '78 Japan presing - odličan kao i svi Japanski
 13. 1 poen
  paja959

  Trenutno na gramofonu ...

  grats ,prvi Jarrett koji sam cuo,pustali ga na radiju,negde ubrzo nakon objavljivanja..kupljen nedugo nakon toga u Trst/Ricordi..i danas mi je medj omiljenijima ..si uspeo da nadjes sa FOC omotom?
 14. 1 poen
  vladd

  Čime se zanimam... (ovih dana )

  Napravis zivotnu gresku, da bi pod stare dane kmecao e da mi je ova pamet a one godine... Samo bi bilo vise druzenja, vise drugarica iz skole na kafi i kolacima, naravno uz slusanje ploca, vise drugara na na cescim zurkama, vise uzivanja u mladosti i zivotu.... Ja sam odmenio mesece druzenja i zivota, da bih zaradio za prvu ozbiljnu hifu...nije bas bilo vredno te zamene...bio je tu osecaj uspeha, ali i neumitno proteklo vreme.
 15. 1 poen
  Aleks

  Project Shurak

  Nastavljamo da se igramo i učimo Sve ok, lepo, ali em nisam odustajač, em mi se ne sviđa nikako ono što čujem. 12 inča bre bass, sramota je ono što izlazi iz njega. Pa neka je i SAL magnet, neka je i kompresija, opet - nije to to. Daklem, Bl (Tm) je jednak proizvodu magnetnog fluksa u procepu B (T) i dužine žice namotaja l (m), a njegov kvadrat je obrnuto proporcionalan Qes, koji je srazmeran sa Qts. Pošto će ovo ionako da bude bass drajver, jbš econowave i 2-sistemac - znači 4 layer kalem. ko će sad da mota 4 layer..... msm, ja sam hteo i 2 layer da izbegnem Khm: Sutra se ne radi, crveno slovo, nastavak u subotu.
 16. 1 poen
  Lemić

  Lowther - modifikacija zvučnika 6C

  Od No1, kad se pogleda istorija, Jeste Paul Voight uspostavio neke smernice. Sutra ću okačim tvoje telefon snimke, nisam vešt sa YT aplikacijom, poslušo snimak preko sistema, koklo god bilo neprikladno, oseća se potencijal i neki šarm. Znao sam ja Hartley-a, dans se izrazgovaram sa svojim dragim prijateljem i guruom, Profa Žaretom. Mark Levinson je napravio zvučnik, HQD, Hartley 24", Quad ESL i Deca ribon horna: U filmu Apokalipsa, ima scena gde se pušta muzika iz helikoptera, Hartley je korišćen za emitovanje zaglušujuće i neprijatne buke kojom su dodatno satirali Vijetnamce. Inače sam našao informaciju o "magnetnoj suspenziji", feritni prah na kraju kalema koji ga vuče nazad, opadajaća sila kako kalem ide ka napred, obrnuto kad se vraća na početnu poziciju, predpostavljam da taj otpor nema značaja na toliku masu, kod laganog FR-a bi verovatno bio kontra produktivan. Na ovu temu, Lowther ima opciju "Hi-feric", feritni prah unutar špulne, među žicom, kad protekne signal kroz nju, taj prah postane elektromagnet i praktično podigne efikasnost polja. Međutim, nađoh neki oglas, tip prodaj par takvih drajvera koji su posebno izrađeni bez ferita, nemaju tu detaljnost ali je veća dobit u pogledu milozvučnosti. Očito sve te pikanterije treba valjano izanilizirati, nije sve što leti tica.
 17. 1 poen
  zerowaf

  COVID 19 ostanite kod kuće

  Priznajte! Tko je sve skrolovao natrag gore da vidi ruskinju?
 18. 1 poen
  djmilicic

  Lowther - modifikacija zvučnika 6C

  Ič to ne valja!
 19. 1 poen
  Branko Bin

  Lowther - modifikacija zvučnika 6C

 20. 1 poen
  Branko Bin

  Lowther - modifikacija zvučnika 6C

 21. 1 poen
  Branko Bin

  Lowther - modifikacija zvučnika 6C

 22. 1 poen
  Branko Bin

  Lowther - modifikacija zvučnika 6C

 23. 1 poen
  Branko Bin

  Lowther - modifikacija zvučnika 6C

 24. 1 poen
  damic

  COVID 19 ostanite kod kuće

  Gde nadje ovo sediste, imao sam takvo pre 50 godina. BTW, ne znam kako ovi momci sada voze na ovim "penkalama" od sedista.
 25. 1 poen
  revox

  Trenutno na gramofonu ...

  i nesto malo ozbiljnije
 26. 1 poen
  Fukushima

  COVID 19 ostanite kod kuće

×
×
 • Kreiraj novo...