Jump to content

Najbolji članovi


Popularan sadržaj

Showing content with the highest reputation on 26.04.2018. u svim oblastima

 1. 5 poena
  Woland

  Novopridosle skalamerije

  SME M2-12R + još jedan shell - klasika u novom izdanju.. za Lenca ili Garrarda 401
 2. 4 poena
  vdzele

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Da ne bude da nisam konstruktivan ođe, evo skretnice moje Yamahe pre i posle intervencije. Nadam se da niste ko neki kinezi pa da klonirate, pa da me posle zove Neša i napušava . Za ostalo morate da pitate ZZZ da vam kaže šta je uradio.
 3. 3 poena
  milovan1963

  Osigurači (high end?) i oko njih

  ovo je stvarno nisko...Zaista si se uzivio u to sto si moderator, i ocigledno previse priklanjas paznju tome...Imas jos puno da ucis od Zen-a...
 4. 3 poena
  crni.

  Osigurači (high end?) i oko njih

  moderator jednog foruma ne bi smeo da se svrstava ni na koju stranu
 5. 3 poena
  ninja

  Novopridosle skalamerije

  Preko brda i dolina konačno prihajao.
 6. 3 poena
  djmilicic

  EL84 ili EL34 - pitanje je sad

  Odradjeno po uputama pametnijih (stavljeni bajpasi od 6,8 nF i 15nF, smenjeni resetkini otpori na driveru sa 1M na 0,5M, zamanjen anodni na driveru sa 15 na 22K) i ovo je izgled utrobe. Zavrsna sema sledi po zavrsetku ispitivanja napona i tweekovanja za zamenu driverice.
 7. 3 poena
  Gosha

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Ja verujem u to, samo je problem gde da nadjem tako debelu zenu da ima tako velike carape da mogu da se navuku preko CRT monitora, a uz to i da pristane da mi ih ustupi (moze zena svasta da pomisli)
 8. 2 poena
  Doktor

  Trenutno na gramofonu ...

  Planirano gradivo za preci u toku popodneva/veceri. Atm se zavrsava "Rust Never Sleeps" . . . neka se pripremi "Time Fades Away" . . .
 9. 2 poena
  Fukushima

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Ovo je j. lud zbunjenog situacija ☺ Tema o osiguracima u dac-u komentarise se upgrade zvucnika. Ne bi bilo lose da skines zadnji pleK sa ves masine i da slikas da prokomentarisemo i to. ☺
 10. 2 poena
  Fukushima

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Nebitno, nemoj ni ti da si bukvalista i da trazis dlake u jajetu znas na sta je mislio.. Inace, valjda si svestan da je ova tema na istom nivou kao da li je pivo bolje iz braon ili zelene staklene flase..
 11. 2 poena
  Aleks

  Osigurači (high end?) i oko njih

  I umesto da si predstavio ovde: 1. Koji ti je DAC napravio ZZZ 2. Koji ti je preamp napravio ZZZ 3. Koje je šeme koristio i kako to radi? 4. Otvoriš NN Yamahe i slikaš skretnicu i kažeš: Napijalo je menjao/upgradeovao ovo i ovo. 5. Pokažeš nam slike iznutrica od BatoMM monoblokova Nešto konstruktivno što se tiče diyaudio.rs u smislu postojanja ovog foruma Ti nas brate zamajavaš sa O S I G U R A Č E M . To nije i nikada neće biti relevantna tema za ovaj forum, već pobrojanih 5 gore. Tako da, što se mene tiče, ovo sve ne vredi ni 5 para... zajedno sa kompletnim pisanijem u ovoj temi svih članova koji su učestvovali uključujući i mene.
 12. 2 poena
  Kuja

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Ne znam da li se ko seća onih stakala u duginom spektru boja što su se stavljali preko ekrana crno belih televizora - na vrhu plava boja za nebo, u gornjoj sredini roze za lice spikera, zatim braon, pa na kraju sasvim dole zelena za travu. Nego to me podseti na jedan članak o psihoakustici koji sam davno čitao. Urađen je test u kojem su poređena dva identična para zvučnih kutija, od kojih je jedan par bio u beloj boji a drugi u crnoj. Posle seanse naizmeničnog slušanja oba para, ispitanici su iznosili svoje utiske - i ako su u pitanju bile potpuno iste kutije, većina je izjavila da su beli zvučnici zvučali svetlo i otvoreno, a crni tamno i zatvoreno.
 13. 2 poena
  crni.

  Osigurači (high end?) i oko njih

  vladd, kad si zadnji put kresnuo? aj budi iskren isto pitanje i za ostale cinike mislim se, mora da postoji objašnjenje...
 14. 2 poena
  ebe

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Cak mi ni od toga nista ne smeta dok se ne pretvori u bezobzirno varanje, uzmi pare i bezi. Daj lepo money back garanciju, pa pisi sta hoces i naplacuj stotine evra za bajalice. Ko dozivi prosvetljenje, zadovoljan, ko ne cuje razliku, vrati proizvod i nema stete.
 15. 2 poena
  vladd

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Kao srecnik. Usmerio je hiljade i hiljade deviznih jedinica u uzivanje u muzici, i uspeo da izmakne lovcima na slicne koji su se vec opredelili na trosak, lovcima koji bi mu uvaljivali mucak za velike novce. Ocito je postojala sinergija "moc+kontrola" i bez da je izgubio godine proucavajuci detalje tehnike, ili tehnoloske vestine. Nasesti na marketing nije problem, problem je kada marketing postane providno besmislen. I kada se iznesu dokazi bezmislenosti, insistira se na nekoj, navodno postojecoj, magiji nerazumljivih i nezeljeno razumljivih reci, prakticno bajalica. Sve to moze da se svrsta u deo folklora audiofila, ali to ipak treba odvojiti od problematike diy, gde se posmatra funkcionisanje i repliciranje uredjaja, po poznatim, dokazanim i naucno potvrdjenim kriterijumima, a ne izmisljenim...
 16. 2 poena
  Fukushima

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Aham, izvinjavam se. Ok, tu ipak ima bar neke teorijske logike da se neka razlika cuje, medjutim ako se pogleda sajt proizvodjaca, izrazi kvantni, i ona objasnjenja mene automatski odbijaju i dovode do zakljucka da je to zajebancija i vredjanje inteligencije.
 17. 2 poena
  ninja

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Sibicarenje... Ovo sa osiguracima i kablovima ima analogije sa prodajom, kolektivna sugestija i uticaj grupe.
 18. 2 poena
  skrstic

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Ovo je suština. Popljuvo sam USB kabli one budale koje menjaju 0 i 1 u glupom USB kablu dok mi prostom zamenom nije pokazano drugačije. Ispao magarac. OK i za glupi i tupi osigurač mislim da nema šanse da promeno dobije se išta ali je ovo prvi put da koristim ružne reči i da se ovako ponašam jer opet kreće omalovažavanje. PROBAJTE pa onda lepo (kulturno) kažete kod mene nisam čuo ništa i završite. Odete kod nekog drugog i opet ništa. Super. Čujete razliku. Opet super. Jebote ovo mi sve liči na pljuvanje Wolijevih većih Tanoja jer se sa slike zna kako zvuči. Vidi se šema pa se zna kako zvuči. Đoka. Što se menja ista vrednost, isti proizvođač, drugi model kondenzatora? Budale, ovce, šišanje, kamenčići, zeolit... Jeste. Ako čovek misli da čuje ili baš čuje šta vas briga. Odite, poslušajte. Pa čovek ne pokušava ko tvrdoglavi magarac da vas ubedi da obavezno kupite. Kupio za svoje pare, čuje. Super. Probali ste, ništa. Opet super. DRUŽENJE JE MNOGO BITNIJE. Evo ja se nudim da vozim od Bloka 70 skup nevernih toma do VDZaleta na druženje. 15 minuta kabl i osigurač i ni reči o tome. Može?
 19. 2 poena
  Zen Mod

  Osigurači (high end?) i oko njih

  aman , prelemi taj fuse holder i uzivaj ustedis 45E sa druge strane , komadic necega duzine 20mm , sa najgorim mogucim otporom od 0R1 , na vodu 220Vac , sa strujom (dac je , zar ne ?) reda velicine 100-150mA , nema teooretske sanse da utice na bilo cega mada , kad se vec dispeta, stavlja fancy osigurac , treba onda i fuse holder da se promeni , da bude duplo ponajbolje
 20. 2 poena
  vdzele

  Osigurači (high end?) i oko njih

  @Alexx - Sećam se nekadašnjeg člana Sipija. Kupio sam od njega amp, preamp i dac. Smatrao sam ga tada za velikana audio tehnike. Pitao sam ga tada za savet koje zvučničke kablove da kupim. On mi reče UTP, reče da on to drži kući. Dipl inženjer elektro tehnike mi reče da taj kabl sve provodi i sve note se prenose. To mu je baš uža specijalnost on mi reče, to radim na poslu. Nemoj da te neko valja da kupiš one butik kablove. Ja kupio belden utp, nije skupo. Vidim ja nešto mi to oštro. Prolaze meseci, dolaze mi drugovi i svi govore - nešto ti ovo nije dobro. Dade mi jedan od njih neki solidan zvučnički - ja dobio muziku. Od butik kabla dobio muziku. Od tada ja nikom ništa ne verujem dok ne probam u uporednim testovima. Ne verujem ni ZZZ, ma koliko ga cenim kao čoveka. Moje pare su u pitanju, dokaži bajo da je to bolje od drugog. Ja Sipija i dalje cenim al je dobio jedan mali minus kod mene. Svako može biti u zabludi oko nečeg pa i on koji je ceo život proveo u elektronici. Možda je sada posle 4-5 godina skontao da su utp jako loši.. Sa tom epizodom utp je izgubio deo kredibiliteta u mojim očima i ovaj forum. Dodatno je izgubio i sa usb kablovima i još nekim manje bitnim stvarima. A sad posle osigurača mi je sve jasno. Ovo sve čitaju ljudi poput mene, koji nisu u konstruisanju ali cene vaš rad, i to kupuju. Kad neko pročita da je sve u topologiju, logično će postaviti sebi pitanje a kakve mi ti delove onda stavljaš? Svi delovi su na broju, topologija je kompletna, sve je izmereno i u granicama proračuna, a kvalitet i sinergija delova? Gde je muzički rezultat? Posle se neko pita ovde što nema prodaje i što se za jeftino prodaje. A ja sam recimo jedan od onih koji je potrošio dosta kupovinom vaših proizvoda. Od tebe sam kupio recimo dva pojačala. Vidim opet se sprdate pa da vas malo upoznam sa mojim viđenjem foruma. A ovo mišljenje imaju i neki koji ne žele da dolaze ovde ili su napustili, pa vi nastavite da se sprdate sa kamenjem. EDIT: savetujete svima minimalnu periferiju (kablove i to) na vaše proizvode, pa to je recept za propast.
 21. 2 poena
  InSides

  Novopridosle skalamerije

  Нисам ни баш матори, мало мање Јапанац, али ето...
 22. 1 poen
  papa d.j.

  Novopridosle skalamerije

  Nisam baš siguran da je izgled od 880tke jača strana, pogotovo displej. A da ide negde od kuće, jokja... :-)
 23. 1 poen
  John Coltrane

  Novopridosle skalamerije

  Za 500 din. nisam mogao da odolim. Dobra karta pogotovu odnos cena kvalitet deo spec. kaže: Type: balanced, AC-coupled, 2-pole low-pass differential filter D/A converter: CS4392 Max Level: 6.6 dBV (unbalanced) Frequency Response (20Hz - 20kHz): 0.00/-0.08dB Dynamic Range (1kHz, A-weighted): 112dB Signal-to-Noise Ratio (A-weighted): 112dB THD+N (1kHz at -1dBFS): -99dB (.0011%) Stereo Crosstalk (1kHz at -1dBFS): <-111dB
 24. 1 poen
  Doktor

  Novopridosle skalamerije

  Iskrene cestitke na legendardnom CD 960. Sve one price kako je CD 304 MK II "Mama" za sve Philips modele padaju u vodu kada stane ovaj tvoj novopridosli CD Player rame uz rame sa 304. Da se razumemo, Philips CD 960 je bio njihov flagship model. Mozda je onaj model CD 880 interesantniji pojedincima zbog samog izgleda, mada smo se vec ti i ja u onoj nasoj prepisci slozili da 960 i nije bas toliko ruzan. Moj predlog/savet - ako ostaje u sistemu, ostavi ga bez ikakvih intervencija i raznoraznih mrsomoodjenja koja se mogu naci po net-u. Samo usisavanje, pregled, osnovna merenja ako je potrebno i - play. Uzivaj.
 25. 1 poen
  zoranzu

  Osigurači (high end?) i oko njih

  E Vi bi da odma vidite duplericu Playbou-a Maloj predigri, u obliku osiguraca ,nista ne fali .....cak naprotiv 25 strana pozude i strasti... Ono konstruktivno vise asocira na klonstruktivno.
 26. 1 poen
  vdzele

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Ja nisam imao nameru nikog da zamajavam. Već sam se samo radovao pomaku pa reko i da vi znate. Što se mene tiče možete je komotno izbrisati kao i svaku drugu ovog tipa.
 27. 1 poen
  ninja

  Osigurači (high end?) i oko njih

  To ti je ono kada je tip (mislim ovdje) davao garanciju (u vidu nekog gatajuceg papira i rasporeda zvijezda) da ćeš položiti vozački a ako ne položiš, vraća pare. Tip se namlatio para, a svako ko mu se javio da nije položio, on mu fino vratio pare.
 28. 1 poen
  ebe

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Ne ogranicavam se na osigurace i postarinu. Udjes kod dilera u prodavnicu, kupis pojacalo i zvucnike. Odneses kuci, slusas i skontas da to nije bas kako ti je trgovac napricao. Bilo bi fer da u nekom razumnom roku, u neostecenom stanju, mozes to da vratis. Pogotovo ako je to placeno hiljade ili desetine hiljada evra. Ne ocekujem isto za komercijalne uredjaje koji kostaju tepsiju ribe.
 29. 1 poen
  Fukushima

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Ja iskreno nisam poodavno, i nista mi ne fali
 30. 1 poen
  Woland

  Osigurači (high end?) i oko njih

  mogao bih ja ponešto i o tome (iskustvo je precenjeno), al' blam me je
 31. 1 poen
  Fukushima

  Osigurači (high end?) i oko njih

  "Istaknuti clan foruma" ☺ Verujem da tebi nije bitno sta baljezgaju oko marketinga ali je bitno sto si procitao kakve rezultate treba ocekivati i to je dovoljno za psiholoski uticaj.
 32. 1 poen
  crni.

  Osigurači (high end?) i oko njih

  uf, takve ćeš teško da nađeš znaš ono da su najbolji fudbalski selektori kod nas uvek bili oni što su celog života umesto lopte šutirali pivske flaše
 33. 1 poen
  Woland

  Novopridosle skalamerije

  ^ pa baš i nije primer lepote, za te pare bi mogli barem da uklope furnir na boku i gornjoj strani, msm - moj će biti lepši
 34. 1 poen
  crni.

  Osigurači (high end?) i oko njih

  neka nixie ponese svoj dac, a može i aikido...biće to odličan test
 35. 1 poen
  vdzele

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Dobro došao si ab. Očekujem trebe i Nixie-a u utorak. Ne bi stavljao neki DIY osigurac kod mene, može iz radnje. 220V/0,5A 20/5mm F. Ponesi usb kabl. U testu ćemo uporediti i uticaj strujnih kablova, pa ako imaš jedan donesi. Sve tri komponente će biti testirane. Ponesi muziku na fleš.
 36. 1 poen
  Woland

  Novopridosle skalamerije

  falavi @skrstic to skrečovanje je noćna mora posvećenih korisnika gramofona - probudim se kad se setim da nemam DD gramofon jesvala još malo pa će SME da zapleše Teškoto Oro
 37. 1 poen
  ebe

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Ja bih sobu svrstao ravnopravno sa zvucnicima, pa sve ostalo.
 38. 1 poen
  crni.

  Osigurači (high end?) i oko njih

  na zvuk najviše utiču zvučnici pa pojačalo , izvor, kablovi, soba, raspoloženje, struja u zgradi i ostale dečije radosti e sad, koliko u svemu tome utiču otpornici ili kond od 5e i kond od 20e ili ožičenje, ne znam lično sam video i slušao koliko promena donosi promena fabričkog konektora na primareu za wbt, tako da je meni sve moguće i sve utiče drugo, ne čujemo svi isto...ako neko čuje sve te promene mogu da kažem, blago njemu, jer može da se igra do mile volje
 39. 1 poen
  @zika, nije to tajna kako je audi sve to izveo, sigurnost je ipak bila najvažnija, ali poruka mog snimka nije bila u tome.
 40. 1 poen
  black coffe

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Sad bušimo 3 rupe u dlaki od jajeta ? . naravno da su i postolja od osigurača bitna ? al onda ? pločica na kojoj su postavljeni ..... . Ajmo smanjit ribu i znači sam osigurač ?
 41. 1 poen
  Pchelac

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Šta ima da se experimentiše, rezultat je jasan - 110dB , puno distorzije u srednjim tonovima, grubi i zrnasti visoki sa srceparajućim pikovima...!
 42. 1 poen
  Woland

  Osigurači (high end?) i oko njih

  ovo i jeste glavni utisak, muzika je tu sporedna stvar, tek topovsko meso za slušanje uređaja, naslagana u plejliste (nije svako Umberto Eko pa da objavi Beskrajne Spiskove), istrgnuta van konteksta, ali ne mari, slušaju se uređaji a ne muzika
 43. 1 poen
  Woland

  Osigurači (high end?) i oko njih

  živ nisam dok dočekam nečije iskustvo sa kamenjem, pa da naučim i ja nešto
 44. 1 poen
  Aleks

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Sve do Kolubare da se stavi quantum da bude.
 45. 1 poen
  ZZZ

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Mogli bi da se vidimo stvarno. Bas je proslo mnogo vremena od poslednjeg susreta. Nazalost neću moći da dodjem imam već imam nekih obaveza. Ima dana. Svrati ti do mene? Kujo nemoj ni ti mene pogrešno shvatiti. Zasto sam ne isporobaš to što želiš? Zbog čega navodiš "tvoj dac"? Pa valjda je to deo standarnih dimenzija koji može da se upotrebi u bilo kojoj vrsti opreme? Kažeš da za 45eu to nije puno ako daje rezultate. Slazem se izvoli pa isprobaj. To svako mora da odluči za sebe. Ja se ne bavim materijalima. Stvarno. Ne znam puno otome. Nemam informacije da neko od proizvodjača koristi ove delove? Ali nije nemoguće. I postoji sigurno neka verovatnoća da proizvodjači to koriste, barem kao custom opciju. Ako je tako na sajtu proizvodjača tog tipa osigurača najverovatnije postoji ta informacija - pogledaj ako te interesuje... Ipak to nije standardni deo. Recimo vecina proizvodjaca isporučuje i mrežne kablove. Poneki i interkonekt kablove. Medjutim, korisnici to veoma često zamene nekim drugim po svom izboru. Zar ne? Iskreno, ja sam zadovoljan kvalitetom zvuka uredjaja koje napravim i sa standardnom opremom i hardverom. I pri tome ću i ostati za sada. Mada cu informaciju o svim opcijama rado podeliti... U tom smislu nisam zainteresovan da lično istražujem opcije oko dodatnih harvera. Mada je tvoj predlog možda dobar za korisnike koji imaju uredjaje cenovnog ranga kako reče 300EU. Ako se na njihovim uredjajima pokaze da to "pije vodu" kud ćes lepše? Mene stvarno ne interesuje trziste, posto ja praktično i ne učestvujem u tome. Ja eventualno prodam par uredjaja godišnje. Ponekad samo 1 komad, ili nijedan. To je irelevantan uticaj na "tržište" bilo koje pa i naše domaće... Star sam i nemam energije da se zanosim idejom neke "proizvodnje", ulaska u poreski sitem, carine, pravni sistem itd. To me stvarno ne zanima.
 46. 1 poen
  Doktor

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Hmmmm . . . samo jedan mali savet, ako to vec nisi uradio ? Metni taj osigurac, a i ta 2 kom. rezervnih u zamrzivac jedno "metar" dana. Da vidis tek onda i ostrinu slike , rezoluciju. Maaa, ima da se pojavi spontano i 3D.
 47. 1 poen
  Zen Mod

  Osigurači (high end?) i oko njih

  cilj je da postoji grupa dobronamernih ljudi , koji ete nekad mogu jedni druge malo i da zajebavaju pravo da ti kazem , clanstvo foruma je samo odgovorno za razvoj i kvalitet istog ........ noje je da se ne mesam nesto puno , sem kad je bas frka a oni koji su otisli , samim odlaskom su pokazali da im do mesta okupljanja nije stalo toliko da ostanu (njiihovo pravo) ....... daleko im lepa kuca , ne moraju ni da se vracaju otprilike se svodi da smo ovde neophodni samo Mikorist i ja , po prirodi stvari ; ostalima volja hoce li biti ovde ili nece , iskreno me zabole patka cim neko krene da preti odlaskom ili ne daj boze povratkom oni koji ovde bitisu sa dobrom voljom , prijatno i sa veseljem im bilo ucini sebi uslugu , organizuj double blind test , pa onda donosi sudove ; ako ti je stalo sta ko drugi misli - samo kazes - DBT je pokazao , proveravaj ako sumnjas mozda ti onda nece ni biti stalo sta ko misli o tvom iskustvu i stavu , podelices savet kad hoces , pa ako ko hoce da ga usvoji - usvojice , ko nece i ne mora da usvaja sve bez toga je nenaucno , neinzenjerski i macji sex ono - ako nema svadje - svak ima pravo da misli i kaze sta hoce ; kad dodje do svadje i ubedjivanja , zna se put za dokaz
 48. 1 poen
  Aleks

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Kamenje ti isto treba ono što se stavlja iza uređaja. I mesingani cilindri. Kažu da je tek sa mesinganim cilindrima prava uživancija. Stavljaju se odozgo na uređaje, pomeraju prema potrebi suženja/širenja zvučne slike Ima i oni nepalski kamenčići rafinisani, to tek ubija kako svira. Stavljaju se na IC kablove
 49. 1 poen
  Ma salim se malo, i za mene je to previše sagnuto, leđa odavno nisu kao što su bila a bogami ni koljena pored svih "remonta" i titana GS ili japanske varianter, V-Strom od 650 kubika je odličan, 1000 još bolji... Iako, S1000XR mu je prirastao uz srce, ima sve, ama bas sve sta treba i prilagođuje se trenutnom raspoloženju.
 50. 1 poen
  NIXIE

  Osigurači (high end?) i oko njih

  Ja sam tako bio u zabludi da 1m napojnog kabla na 230v ne može nikako da utiče na zvuk, pa sam se lično uverio da nije tako (i ne samo ja, znači nije Placebo efekat). O drugim kablovima da ne pričam. Pravio sam i DC bloker da se rešim zujanja trafoa, zujanje se drastično smanjilo ali mi se usput zvuk pokvario tako da sam za sada odustao od toga, idem na razdvojni trafo kad bude bilo parica (treba mi otprilike 1,5kW, to je baš onako kabasto a nije ni jeftino). Za osigurač takođe nemam mišljenje dok se ne uverim lično, po mogućstvu uz prisustvo još po nekoga ko čuje bar do 15kHz. Ima tu još spornih stvari kao što je kućište tog osigurača recimo, sa kontaktima i otporima koji mogu isto da utiču itd. Jedini problem koji trenutno deluje nepremostivo za igranje osiguračima je visoka cena, recimo ja na pojačalu imam 5kom., na DAC-u 2kom. , na preamp-u 2kom., a na ostalim uređajima jedan ili više komada (recimo u CD-u koji služi kao transport ima bar jedno 3 kom.). Po meni je pitanje samo da li razlika opravdava uloženo, za sve, ne samo za osigurače ili kablove, a to može nažalost samo probom da se utvrdi.
×
×
 • Kreiraj novo...