Jump to content

Najbolji članovi


Popularan sadržaj

Showing content with the highest reputation on 19.12.2015. u svim oblastima

 1. 3 poena
  Interesantna kratka retrospektiva o audio pojacalima pisana od JLH evolution-audio-amp by JLH.pdf
 2. 1 poen
  Superfi

  105 vati ciste ,,a,, klase?

  Sve je lepo napisano u prvoj recenici Ilimz-ovog posta: Luxman M-05 je nekadasnja perjanica ovog proizvodjaca, 40kg tesko pojacalo u tzv. dubokoj klasi AB. Maksimalna snaga je 105W u 8 ohma, s mogucnoscu rada u mosnom spoju u kojem slucaju daje 440W u 8 ohma. Rad u klasi A je osiguran do 30-ak W, sto znaci da je pojacalo za normalni muzicki materijal prakticno uvijek u klasi A. Znaci NEMA 105 W u A klasi... Mislim da bolja preporuka od toga da ga je Ilmzn refreshovao ne treba...Da li vredi te pare ili ne je naravno veoma diskutabilno. IMHO, i duplo jeftinije je opet preskupo.
 3. 1 poen
  guja011

  105 vati ciste ,,a,, klase?

  pa jeste , di 540W inputa i 40 kila da ima više od 3W u A klasi. mora da je pola težine audiofilska prašina. cccc
 4. 1 poen
  progster

  105 vati ciste ,,a,, klase?

  I na ventilatoru, i na tranzistorima, i na elektrolitima: Jedino što je čisto su trafoi i elkosi u filteru...
 5. 1 poen
  stein

  105 vati ciste ,,a,, klase?

  Ja se ne bavim elektronikom, ali znam da kad se radi "refresh" onda na novim elektrolitima nema prst prašine. Ako su mu uzeli 600€, mogli su bar obrisati prašinu.
 6. 1 poen
  acivoJ

  PITANJA I PREDLOZI

  Ne pitaj ga ni za šta! Kako je krenuo, ukinuće i reklame.
 7. 1 poen
  guja011

  Novopridosle skalamerije

  tek će pristigne, al oteto maločas, to je najvažnije
 8. 1 poen
  neskor

  step-up mc trafo , iskustva...

  Mali dvoboj se odigrao pre neki dan kod mene UTC A-10 vs Lundahl LL1943 vs Ortofon T-3000. Sva tri SUT-a su sa priblizno istim prenosnim opsegom 1:30 Gramofon: Garrrad 301 Rucka: Thomas Schick 12" Zvucnica: Ortofon SPU GM E MKII i Ortofon Fuge Lundahl LL1943 se pokazao kao SUT sa najvecom reozolucijom, ogromnom zvucnom slikom, ali po meni tonski pomalo izvestacen. Sto bi se reklo veoma moderan zvuk UTC A-10 tonski jakooo dobar ali mu fali malo rezolucije. Verovatno ne bih to ni primetio da pre njega nije bio Lundahl u sistemu. Savrsen za neku staru laid-back zvucnicu. Ortofon T-3000 taman izmedju ova dva. Tonski savrsen sa dosta dobrom rezolucijom i FR opsegom u oba smera. Sa bilo kojim SUT-om od ova tri bih mogao sasvim lepo ziveti, ali Ortofon T-3000 se nametnuo kao trenutno savrsen izbor.
×
×
 • Kreiraj novo...