Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Woland

  Woland

  nema offa na ovoj temi, sve je to brainstorming ixx, dok se moglo u pesku, bilo super
 3. Today
 4. Yup... Samo na to da se doda 8ohma impedanse i 98db [emoji3]
 5. Yesterday
 6. shonne

  Serije koje gledate

  Kada gledam ovu seriju, dobra je stvarno...ali uvek imam neki prezir. Razmazene zene u bogatom kraju. Odlicna druga epizoda, polako sve dolazi na naplatu [emoji16]
 7. djmilicic

  Kричащий Oрел (Screaming Eagle) 4P1L S.E.P.

  Spremno za muntanje izlaznih trafoa - 7k:4-8.
 8. Amp je izgleda 2x 80W...
 9. Pa zavisi od preampa , valjda. Ako ovako svira dovoljno glasno, sta ce mu preamp... To i pricam, ne treba mu puna snaga ni tih 25W, a kamoli 200 ili vise... Evo spec. od te yamahe, samo ja ne razumem podatak o osetljivosti... https://www.manualslib.com/manual/778131/Yamaha-P2160.html?page=11#manual
 10. Mika nema dovoljan izlazni napon iz DAC za punu pobudu pojačala, tako je i kod mene (sva sreća). Kad dođe preamp eto ga i klipping.
 11. sax.hifi

  Woland

  neces nista da pokvaris. ali, ako sumnjas, moze i da se izmeri. svratis na kafu i gotov posao.
 12. Ne bi me cudilo da na kraju nadje amp u AB klasi od samo 100W nominalno, kojim ce biti zadovoljan i koji nece ici u kliping.
 13. Ma ne ide njemu u zvucnike 25W, ... bilo je puno merenja na tu temu, koliko snage pojacala se u stvari slusa... Sto Mika nema kliping sa Sissijem?
 14. Doktor

  Serije koje gledate

  Odgledao i prvu epizodu nove serije Jett ( Cinemax ) sa Karlom Gugino ( Wayward Pines ) i Djankarlo Espozitom ( Breaking Bad, Better Call Saul ). Limunadica, ali moze da se gleda.
 15. Nisam siguran bas, pa nema on zvuje od 1Ohm i nije im valjda osetljivost 80dB po W ? OK neke kutije je teze poterati , ali da 200 W ciste snage nije dovoljno...?
 16. Mikorist

  Windows 10

 17. krca44

  Woland

  netacno. sme da se stave PCC88. Sax tako mi rece u nekom razgovoru prilikom kupovine cevi od njega... i mislim da se to odnosilo samo na njegov aparat a ne na sve... e sad priznajem ne poznajem materiju da bi mogao dalje diskutovati niti znam kako je tacno uradjeno grejanje ( sem onoga sto videh, 4 diode i neki regulator plus otpori i kondovi ). Mozda je receno preventivno posto sam menjao cevi da cujem sta mi najbolje radi a da ne pokvarim aparat... postoji mozda i ta mogucnost ... ?
 18. crni.

  Windows 10

  retail
 19. amp u klasi A njemu ne vrsi posao. samo sirova snaga.
 20. Mikorist

  ZM, random zanimacije

  4 oma po kilometru je otpor te žice https://www.analogueseduction.net/un-terminated/van-den-hul-scs-12-cable.html Može samo da nema dovoljno fensi spoljni kabl
 21. Jbga, ima veze sa faktom da mi u kucnim uslovima, sa hifi zvujama uglavno slusamo 0,1 do 0,5 W i ima veze i sa ulaznom osetljivoscu ampa...ali da taj amp isporucuje 200w ciste snage u njegove zvucnike pa preko toga dolazi do klipinga ,prosto ne verujem. Zen moze sigurno da objasni, ako ga ne mrzi. Pisao je i Dimovski nesto na tu temu, ali me mrzi da trazim... jel moguce prevelikom osetljivoscu poterati ulazni stepen ampa u kliping?
 22. Doktor

  Serije koje gledate

  Posle izuzetno slabe prve epizode 2. sezone Big Little Lies odgledah danas drugu epizodu koja je na nivou prve sezone. Uhhhhhh . . . dobro je. Laknulo mi. Lora Dern prosto zakucava u obe ep. ove sezone, Vinterspunka je standardno odlicna, Kidmenka onako ispeglana u licu mi nadrealna, ali se vidi to iskustvo u doziranju glume, Sajlejn Vudli mi nekako stegnuta, uostalom kao i Zoi Kravic. Ovo ubacivanje babe Meril Strip koja me generalno iritira glumatanjem po meni samo korak unazad. Svi klinci generalno odlicni. Naravno, ono sto je i u ovoj sezoni najbolje je - muzika. Praticu ( naravno bez navijanja vekerice u ponedeljak pre zore kao za GOT, ali vec u toku popodneva/veceri - DA ).
 23. sax.hifi

  Woland

  netacno. sme da se stave PCC88. bilo grejanje AC ili DC.
 24. NIXIE

  Woland

  Ma nije off. Elem, ako ti je grejanje urađeno sa CCS onda je 365mA podešeno za ECC88 previše za PCC88 (300mA). Mora se znati tačno šta je urađeno u svakom konkretnom slučaju, tako da ne bude neko iznenađenje.
 25. krca44

  Woland

  Imas o ovome materijal u knjizi Nikole Vukusica. Meni Sindric rece da u moj phono ne smem stavljati PCC88 umesto ECC88/E88CC poradi razlicitog grejanja i da bi moglo doci do havarije ( dakle ja sam ovo razumeo da zavisi od aparata do aparata ). W. izvini za off.
 1. Load more activity
 • Who's Online   0 Members, 2 Anonymous, 62 Guests (See full list)

  There are no registered users currently online

 • Forum Statistics

  7585
  Total Topics
  305759
  Total Posts
 • Member Statistics

  2361
  Total Members
  3371
  Most Online
  marin
  Newest Member
  marin
  Joined


×