Jump to content

Bajlag

Član
  • Broj sadržaja

    286
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    1

Poslednji trofej

Bajlag je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

Informacije Profila

  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

4324 posetilaca

Bajlag's Achievements

Interesuje se

Interesuje se (5/9)

36

Forumska reputacija

  1. Ko se ikad mlatio sa scan speak drajverima zna da imaju jednu manicu. Na mestu gde se spaja pletenica na izvod bakarne žice, dođe do oksidacije i ode u prekid. To se nalazi na zadnjoj strani membrane i taj spoj je prekriven nekim belim lepkom. Taj lepak ima nesto u sebi sto izaziva oksidaciju. Treba da se ukloni taj lepak i da se overi spoj pletenice i bakarne žice. Nemoj da ti neko kopa drajvere....
  2. Ja koristio 6k8 za iste kondove, ali ih nisam odmah grunuo na 63v. Podizao napon polako i pratio preko otpornika koliko struje koji elko colja. Posle recimo 3 do 4 sata prisao nominalnom naponu, a onda lagano pipirevka sa potom za regulaciju napona. Pravo formiranje pocinje tek kad si negde oko nominalnog napona i tada se elektrolit trosi da bi okrpio pukotine u oksidu aluminijuma. recimo na regulatoru imas 65 volti, na samom kondu odrzavas 63v. kond jede 2v/6800oma. I polako mu raste napon na samom kondu, a onda polako smanjujes napon na regulatoru, da ne odes mnogo preko 63v na samom kondu. Iste philips kondove sam formirao i curenje mi se stabilizovalo na izmedju 80 i 140 uA, posle mozda 15 sati. Eto neke info iz prakse za identicnu robu koju imas, 33000/ 63
  3. https://www.youtube.com/watch?v=oiapLMa8YLI&feature=push-fr&attr_tag=PLpokqWflM74pF6Z%3A6
  4. U sustini, na kraju je bitna izlazna informacija brzina vetra koji duva preko stampane ploce. Sad dal ces da koristis turbinu koja pravi mali pritisak, a veliki protok, ili ces da koristis komprimovani vazduh, pa kad prodje kroz diznu pistolja pretvori se u brzinu vetra.... Kad se radi komprimovanje vazduha dolazi do kondenzacije vlage iz vazduha, zato se za iole ozbiljnije potrebe pneumatike koriste friziderski susaci. Ja pneumatiku ne koristim za izduvavanje PCB iako imam pristupacan vrlo kvalitetan komprimovani vazduh. U firmi koristim Makita duvaljku, nesto ovako https://www.kupujemprodajem.com/Bela-tehnika-i-kucni-aparati/Usisivaci-i-parocistaci/Elektricna-duvaljka-usisivac-600W-UB1103Z-Makita-42446219-oglas.htm?filter_id=439888512 ,a kuci Kirbi. Kirbi duva ko blesav, a motor je valjda samo 650w.
  5. Jedno veliko BRAVO za Shoneta i isteran do kraja kako valja Group Buy. Bas fale takve stvari forumu....
  6. https://www.diyaudio.com/forums/solid-state/249866-matching-pairing-mosfets-2.html Neki tamo trasirali i vele da ta legenda i nije bas tacna.
  7. Bajlag

    Audio kondenzatori

    Cuju se pasivne komponente u skretnici, tu nema spora. Tu se postavlja pitanje gde je mera? Cena pasivnih komponenti u odnosu na cenu zvucnickih drajvera i celog projekta. Kad stati? Gde je tu aktiva u celoj prici? ....ono debela zica izmedju ampa i voice coil-a drajvera.
  8. Dc precision jeste zeznuto za uraditi kod diskretnog opampa, ali u vecini slucajeva sklopovi gde se koriste imaju sprezne kondove tako da nije neka frka oko toga. Kond dva ili tri nije problem nagurati u diskretni opamp dok kod ovih u chipu su kondovi luksuz. Staviti trimer takodje nije problem. Cak i ne mora da ima bafer na izlazu ako se VAS naprlji sa biasom. Baferi ionako ne vole kapacitet na izlazu. Za aplikacije bafera na line levelu sa povratnom spregom dovoljno je 40-50dB open loop gaina ako sklop radi u A klasi. A moze i komplementarni dizajn ulaza da se uradi, sto cini mi se u chip jos niko nije stavio.
  9. To je bila tura od pre par godina iz Kelco-a, uzeo sam i ove godine par komada, probao.... 15mS . Jedino dobra stvar sto trpe disipaciju ko mazge. Sa nekoliko komada u paraleli moglo bi se nesto i uraditi.
  10. Mislim da ti sto se zovu 10 oma, nisu specijalni drajveri sa vecom impedansom, nego standardni 8 omski, gde prosecna impedansa kutije mozda malo lici na 10 oma. Kod tih kutijica sa uzanom prednjom plocom, da bi kompenzovali baffle step idu sa vecim vrednostima kalema u skretnici, sto posledicno ima rast impedanse midbasa u srednjem opsegu. To je ono sto se vidi sa grafova impedansi Stereophile merenja. Malko vece impedanse daju prostor pojacalima da rade bez nekog znacajnog opterecenja, tj da im izoblicenja budu mala. https://www.stereophile.com/content/bbc-ls35a-loudspeaker-bbc-ls35a-specifications
  11. Ovaj Pro Ac ima custom basic na bazi Seas Excel-a, a te igracke su reda 200 plus evra po komadu. Nesto ovako: http://www.seas.no/images/stories/excel/pdfdataheet/E0041_W15LY001_Datasheet.pdf Visoki deluje da je Scan Dicovery jedan od ova 2: http://www.scan-speak.dk/datasheet/pdf/d2604-833000.pdf http://www.scan-speak.dk/datasheet/pdf/d2604-830000.pdf Ugrubo oko 500 evra samo drajveri.
  12. Svaki model ima deklarisanu dozvoljenu struju curenja. Neko deklarise posle 1 min neko deklarise posle 5 min na nominalnom naponu. I to vazi samo za nominalni napon. Sto manji napon od nominalnog to ce manja biti i struja curenja. Situacija u kojoj napon ne pada znaci da nema uopste struje curenja. Ovaj sa slike gore je 77- mo godiste :) stariji je od mene :) Neke nos koje sam testirao, nisu losi uopste, 25-30 godina stari.
  13. Mislim da sam ga vido u ovu semu negde unutra.... Kao sto rece Borko - VAS. Tu je potreban mali Miler da bi bio velik GBW, pa da onda ima dovoljno feed backa na visoke frekvencije, da popravlja distorziju. parasound_hca-1500a.pdf
  • Trenutno na sajtu   4 članova, 1 Skrivenih, 24 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2858
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    bokisa989
    Najnoviji član
    bokisa989
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...