Jump to content

draskone

Član
  • Broj sadržaja

    201
  • Na DiyAudio.rs od

  • Poslednja poseta

  • Broj dana (pobeda)

    3

Poslednji trofej

draskone je imao/la sadržaj sa najviše reakcija!

O draskone

  • Rođendan 05/08/1953

Informacije Profila

  • Pol:
    Muško
  • Lokacija:
    Kragujevac
  • Interesovanja:
    jazz, clasic, balcanic ethno , belles books ....
  • Zemlja:
    Serbia

Skorašnji posetioci profila

2919 posetilaca

draskone's Achievements

Interesuje se

Interesuje se (5/9)

27

Forumska reputacija

  1. draskone

    GEC KT88

    @milan p. KT88 GEC iz KG nisu za upotrebu. Donosio je vlasnik kod mene na test. Loše. Emisija od 73 do 75 %. Na granici su under emission distirzije. Nezavisno od toga KT88 su u julu ove godine testirane na McIntosh MC 275 više vrsta u studuju Angolo audio u Milanu. Ako ti zatrebaju utisci... Pozdrav.
  2. Bas tako. Jedan SVT mi je na stolu. Kao i mnogo puta naravno ,,majstot X? '' je stavio 6L6GC. A trebalo bi 6x 6550 i na dalje 12BH7 12Dw7 idt prema ulazu. Posle 46 godina starosti vlasnik ga ceni 800e sto je realno tek kad ga cujes. Osnovna pogreska u servisu su pogresne lampe. Osim 7027A i 6550 koje firma koristi vrlo cesto nalazim 6L6 ili ti nesto slicno, a to ne valja, ako nista drugo gotovo duplo slabija disipacija i preveliki naponi za nju. Vrlo su retki oni koji nemaju 12DW7 (skoro nezamenljiva). Sve seme su dostupne i Ampeg upravo zvuci zahvaljujuci tome sto ne boluje kultu 12AX7 i 12AU7, ma da ih ima bar po jednu a negde i 4 kom. Splitteri su jaci cathode foloweri su jaci i zato ima verniji zvuk (VT22 V4 itd.... )
  3. Evo posle 6 meseci otsustva gasarbajta ako nije kasno za ovu temu da se ponovo aktiviiram narednih 6 meseci. Ampeg je za mene najbolje bas pojacalo iz neolita, bolje od marsala fendera i td. Popravio sam ih oko tridesetak. Tesko im gotovo neverovatno crkavaju pomenute cevke. Nema modela samo sa tim malim cevima, tu su obicno 12dw7, 6cg7, i cesto phase splitter 6an8a. Ne sumnjam u dijagnostiku i imam sve te cevi u servisu sa zapada i nisu tako skupe. u svakom slucaju jeftinije su od Groowe a i bolje naravno.Mogu da pitam za simptome i da uputim pomoc. Kondenzatori ne crkavaju gotovo nikada. ELko da. Cesto ih je potrebno zameniti. Za sve drugu ako nisi resio problem javi se. ž Veliki pozdrav!
  4. ako je jos uvek aktuelno ili bude loncasto PM62/49 materijal N27
  5. Resiti taj problem nekada je komplikovano. Mslim da to pojacalo tesko da je krivac za taj puc posto je sigurno proslo rigoroznu EMI i ESI kontrolu.. Prvo promenis izvor zvuka (neki rezervni), a ako ne bude rezultata kao sto su ti sugerisali probaj na drugoj instalaciji bar drugoj fazi ili spratu, posto to lici na klasicnu EMI smetnju od nekog drugog uredjaja. Najsigurnija eliminacija takve smetnje je probaj amp kod prijatelja (osim ako ti nije potstanar), pa ce se videti za dalje.
  6. draskone

    Ruska 5Ц8С

    Ruske ispravljačice nove 5Ц8С. Max 800V DC - 420mA Info na PP ili [email protected]
  7. Nove u kutiji i polovne c3m vise komada. Polovne sa emisijom od 97 do 106%. Info na PP ili [email protected]
  8. Danas sam iscitao o ,,bajpas;; ili ,,non bajpas'' gde je odnos 1/100. Vece vrednosti kondenzatora mkp PIO silver copper itd ....(osim keramickih koji su za audio bljak) imaju izvesnu poduznu induktivnost, koja dolazi do izrazaja na visokim frekvencijama, pa je double bypass potreban i po mom iskustvu cujan na primer u katodi, a pedantni japanci imaju i po vise razlicitih bajpasiranih vrednosti. Medjutom izvesne firme su napravile i 2,2uF blok (jensen na primer koji ima induktivnost ispod nH), pa njemi ne treba nikakav manji kond. Teznja je poznatih firmi da sto vise smanje poduznu induktivnost i gubitke tgΔ raznim bifilarijama, pa im sve redje treba jos neki manji kond u paraleli. I zato je pozeljno imati i fabricke parametre o tome, ali pοsto je to retkost ostaje iteracija. I svakom slucaju proba ne kosta.
  9. draskone

    4242-A power trioda

    O hvala hvala ! (takodje!)
  10. draskone

    4242-A power trioda

    Sklonjeno pod terasu. Primenjene cpecijalne aparature da nocas ne upalim stocic.
  11. draskone

    4242-A power trioda

    Za ZZZ moji mackovi se drze na propisnom otstojanju, posto izgleda vide infra crveno.
  12. draskone

    4242-A power trioda

    Ovaj legendarni Svedski Eltek smps od 3 do 60V/20A prekalio je puno babuski, a u cugu moze da se nakaci bar 20 kom. Ampermetar sam slucajno spalio, i nikako. Ovo je druga tura prva od 15 kom je prekaljena, ali su neverovatno raznolike, Trebalo mi 4 a od 15 kom. Ali samo 3 su identicne pa kalimo drugu turu samo zbog jedne. Sutra uvece i ove ce preci 70h pa idu na parenje.
  • Trenutno na sajtu   3 članova, 3 Skrivenih, 19 Gosta (Pogledaj celu listu)

  • Forumska statistika

    8.9k
    Ukupan broj tema
    434.3k
    Ukupan broj objava
  • Statistika članovȃ

    2860
    Svi članovi
    3371
    Najviše na sajtu
    slobanet
    Najnoviji član
    slobanet
    se pridružio
×
×
  • Kreiraj novo...